Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Στον τελικό το “τριφύλλι”

Στον τελικό το “τριφύλλι”

ippokratis pao

ippokratis-pao

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά η Νταϊάντα Ντέλβα έδωσε τη λύση
Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής στον δεύτερο ημιτελικό – θρίλερ του Φάιναλ Φορ Κυπέλλου Γυναικών που διεξάγεται στην Κω. Το συγκρότημα της Γιασεμή Σαμαντούρα υπέταξε τον Ιπποκράτη Κω (56-55) σε ένα παιχνίδι που “έκοβε την ανάσα” αφού κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Εκεί όπου οι “πράσινες” ήταν πιο ψύχραιμες.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του σαρανταλέπτου. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν την ψυχολογία με το μέρος του στην επανάληψη, οπότε και κρίθηκαν όλα, αλλά η εμπειρία του “τριφυλλιού” ήταν αυτή που “έγραψε” τον επίλογο.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρέθηκε στο… παρά πέντε της ήττας, αλλά το καλάθι που πέτυχε η Νταϊάνα Ντέλβα (μετά από επιθετικό ριμπάουντ) λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ήταν αρκετό για να του δώσει τη νίκη. Κι αυτό γιατί ο Ιπποκράτης Κω δεν κατάφερε να σκοράρει στις δύο ευκαιρίες που είχε.

Αρχικά η Ζωή Κεχαγιά αστόχησε σε σουτ (υπό πίεση) από τα πέντε μέτρα και στη συνέχεια η Νέιβιν Ρασίντ και η πολύπειρη γκαρντ δεν εκδήλωσαν επίθεση (σ.σ.: μεσολάβησαν δύο άστοχες βολές της Αφροδίτης Κοσμά). Κι αυτό γιατί η Αναστασία Κωστάκη (καταλυτική όταν έπρεπε) και η Ελεάννα Χριστινάκη έπαιξαν δύο εξαιρετικές άμυνες δίνοντας στις “πράσινες” το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 27-33, 47-43, 55-56.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Καπλανίδης): Χελιώτη 12 (1), Πατμίου, Ισκιόγλου 5, Κεχαγιά 20 (1), Σβήνου, Σαράγια, Δρεττάκη 4, Ρασίντ 3 (9 ριμπ.), Κουφογιάννη 11.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα): Καλέντζου, Γέμελος 11 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Χριστινάκη 11 (1), Μαγκλάρα 2, Κοσμά 13, Σλούκα, Κωστάκη 6, Καβάσιλα, Ντέλβα 13 (9 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…