Κεντρική Διεθνή Στα… ίσια η σειρά

Στα… ίσια η σειρά

petrolina aek apoel defteros telikos

petrolina-aek-apoel-defteros-telikos

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση η Πετρολίνα ΑΕΚ επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 89-72 στο “Κίτιον” στον δεύτερο τελικό μεταξύ των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος Κύπρου και ισοφάρισε την σειρά σε 1-1.

Οι πρωταθλητές ήταν καταιγιστικοί, επέβαλαν τον ρυθμό τους από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και έτσι έφεραν την σειρά στα… ίσια. Από την άλλη οι “γαλαζοκίτρινοι” δεν απείλησαν ουσιαστικά ποτέ στον συγκεκριμένο αγώνα ωστόσο επιφυλάσσονται για τα περαιτέρω στον τρίτο τελικό που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη (11/3) στο “Λευκόθεο“.

Στο πρώτο δεκάλεπτο παίχτηκε ένα αρκετά επιθετικό μπάσκετ με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με 28-24 στο 10’. Ωστόσο η Πετρολίνα ΑΕΚ φαινόταν να πατάει καλύτερα στο παρκέ κάτι που φάνηκε στην δεύτερη περίοδο όπου αρχικά με σερί 7-0 προηγήθηκε με 35-24 και ακολούθως με επιμέρους σκορ 26-18 ανέβασε την διαφορά στους 12 πόντους (54-42) με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το συγκρότημα του Νικόλα Παπαδόπουλου δεν χαλάρωσε, αντίθετα “πάτησε” περισσότερο το… γκάζι. Με επιθετική πολυφωνία (πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) και πιεστική άμυνα η Πετρολίνα ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα να συντηρήσει την διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Έτσι οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν την διαφορά στους 20 πόντους (66-46) στο 28’ για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 67-52.

Η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, ειδικά από την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι κλήθηκαν να ανατρέψουν διαφορά 28 πόντων (83-55) με την οποία βρέθηκαν πίσω στο 34’. Εντέλει το μόνο που κατάφεραν οι “γαλαζοκίτρινοι” ήταν να περιορίσουν την έκταση της ήττας.

Ο Σάρον Φίσερ με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Μπάλσα Ραντούνοβιτς (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ο Τάιλερ Λέιζερ (13 πόντοι) και ο Ντέγιαν Τσουπ (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 4  ασίστ). Στην αντίπερα όχθη ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είχε 18 πόντους και 5 ριμπάουντ για τους ηττημένους την ώρα που ο Λάζαρ Ραντοσάβλιεβιτς πρόσθεσε 12 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…