Κεντρική Basket League Άρης “Σαν νίκη για εμάς”

“Σαν νίκη για εμάς”

minic aris

minic-aris-alexandreio

Ο Άρης παρουσίασε εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόσωπο, καταφέρνοντας να επιβάλλει τον ρυθμό του στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό αλλά εν τέλει η ποιότητα των “ερυθρολεύκων” “μίλησε” στο τελευταίο δεκάλεπτο και χάθηκε η ευκαιρία για την μεγάλη έκπληξη.

Ο προπονητής της ομάδας, Μίλαν Μίνιτς, παρ’όλα αυτά, εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την εμφάνιση των παικτών του, τονίζοντας πως η προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του, ισούται με νίκη:

“Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Είχαν πολλές απουσίες και προσπαθούν να βρουν χημεία μεταξύ των νέων και των πιο έμπειρων παικτών. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη δύσκολη συνέχεια που έχουν στην Ευρώπη και πιστεύω ότι θα τους βοηθήσει στο παιχνίδι με την Κάχα Λαμποράλ.

Για την ομάδα μου, ήταν σημαντικό που πετύχαμε να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα παιχνίδι που ήθελε μυαλό και όχι μόνο σώμα. Εμείς τα είχαμε και τα δύο στο πρώτο ημίχρονο. Στο 3ο και στο 4ο δεκάλεπτο χάσαμε την ενέργειά μας. Σταμάτησε η κίνηση, μας έκοψε ο Ολυμπιακός τα ποϊντ γκαρντ και το σώμα δε μπορούσε να ακολουθήσει. Συγχαρητήρια στον κόσμο που ήρθε. Συγχαρητήρια και στα παιδιά για τη “νίκη”, γιατί για εμένα ήταν “νίκη” η maximum προσπάθειά τους.

Είχαμε παραπάνω ασίστ από τον Ολυμπιακό, που συνήθως έχει περισσότερες ασίστ από τους αντιπάλους του. Από το transition game είχαμε 10 πόντους στηριζόμενοι στους αιφνιδιασμούς και στα ριμπάουντ, ενώ ήμασταν πάρα πολύ καλοί στις βολές. Στο 2ο ημίχρονο, όμως, κάναμε 22 λάθη. Έτσι δε μπορείς να κερδίσεις τον Ολυμπιακό.

Συγχαρητήρια και πάλι στον Ολυμπιακό. Θέλω να πάει στο Final 4. Κάνουν πολύ δύσκολη προσπάθεια. Το ίδιο δύσκολη προσπάθεια κάνουμε κι εμείς.

Για τον στόχο των επόμενων παιχνιδιών: “Ο στόχος παραμένει ο ίδιος με κάθε παιχνίδι. Να δουλέψουμε για τη νίκη“.

Ο Νίκος Γκίκας, με τη σειρά του, ανέφερε: “Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ξέραμε ότι θα έχει απουσίες και θα υπάρχει κούραση από το Ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα. Στόχοι μας ήταν να περιορίσουμε τους χειριστές της μπάλας και να πιέσουμε στην άμυνα και στο pick n’ roll. Είχαμε κάποια προβλήματα στο low post.

Όπως και να ‘χει, κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Τώρα έχουμε 5 “τελικούς”. Με ανάλογες εμφανίσεις με τη σημερινή θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε.”

Για το αν θεωρεί χαμένη ευκαιρία τη σημερινή ήττα: “Σίγουρα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε μία μεγάλη νίκη. Όμως, γενικά ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτικός και κατάφερε έτσι να κερδίσει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…