Κεντρική Διεθνή “Ραντεβού” στον πέμπτο τελικό

“Ραντεβού” στον πέμπτο τελικό

aek apoel tetartos telikos

aek-apoel-tetartos-telikos

Θα καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να υπερασπιστεί την έδρα του ή η Πετρολίνα ΑΕΚ θα κάνει το back2back; Οι πρωταθλητές επιβλήθηκαν με 80-67 στο “Κίτιον” στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κύπρου και ισοφάρισαν την σειρά σε 2-2.

Οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς τους οποίους θα… κλείσουν την προσεχή Τρίτη (18/3) στο “Λευκόθεο” όπου θα κριθεί και ο κάτοχος του φετινού τίτλου. Οι “γαλαζοκίτρινοι” θα έχουν και τον κόσμο στο πλευρό τους όπως όμως και το άγχος του γηπεδούχου την στιγμή που οι “πρασινοκίτρινοι” πάνε για να τα παίξουν… όλα για όλα.

Κατά τα άλλα στα αγωνιστικά του τέταρτου τελικού, οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν περισσότερες λύσεις, γι’ αυτό και κατέκτησαν το ροζ φύλλο. Η παρουσία του Ιγκόρ Μιλόσεβιτς υπήρξε καταλυτική αφού ήταν ο πρώτος σκόρερ με 15 πόντους ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν ποτέ το αντίδοτο ώστε να περιορίσουν την δράση του. Η Πετρολίνα ΑΕΚ προηγήθηκε με 22-17 στο πρώτο δεκάλεπτο χάρη σε επιμέρους σκορ 7-2 που πραγματοποίησε στο τελευταίο τρίλεπτο.

Στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Νικόλα Παπαδόπουλου ανέβασαν… στροφές και αύξησαν την διαφορά στους 13 πόντους (36-23) στο 13’. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ροκανίσει λίγο την διαφορά με το πέρας του πρώτου ημιχρόνου (43-37) ωστόσο ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν.

Με “όπλο” την άμυνα η Πετρολίνα ΑΕΚ έκανε ξανά διψήφια την διαφορά (52-42) στο 26’ και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 57-45. Στην τέταρτη περίοδο δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, οι πρωταθλητές εκτόξευσαν την διαφορά στου 16 πόντους (75-59) στο 39’ με το τελικό 80-67 να επιβεβαιώνει την ανωτερότητά τους.

Πέρα από τον Μιλόσεβιτς, ο Τάιλερ Λέιζερ είχε 14 πόντους για τους νικητές ενώ Ντέγιαν Τσουπ πρόσθεσε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Τζαμάρ Άντονι Ντιγκς πέτυχε 20 πόντους για τους ηττημένους την ώρα που ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…