Κεντρική Διεθνή Προβάδισμα η Μπουντιβέλνικ

Προβάδισμα η Μπουντιβέλνικ

lavrinovic budivelnik nanterre

lavrinovic-budivelnik-nanterre

Τη νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα πήρε η Μπουντιβέλνικ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά του Eurocup με 82-79.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με τρεις εύστοχες βολές τους Στρέλνιεκς 2’’ πριν το φινάλε και αφήνει τα πάντα ανοικτά στον επαναληπτικό αγώνα που θα διεξαχθεί στη Σερβία.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Στρέλνιεκς με 20 πόντους και 5 ασίστ και τον ακολούθησε ο Σάμερς με double-double, καθώς πέτυχε 13 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ.

Κάτιτς και Νέλσον ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Ερυθρού Αστέρα με 20 και 16 πόντους, αντίστοιχα και ήταν οι παίκτες που κράτησαν τους “ερυθρόλευκους” όρθιους σε σημεία του αγώνα που η Μπουντιβέλνικ είχε πάρει σημαντικές διαφορές.

Η ουκρανική ομάδα μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μετά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα έξι πόντων με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (22-16), χάρη στον εξαιρετικό Στρέλνιεκς ο οποίος στο διάστημα αυτό σημείωσε εννιά πόντους.

Στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και έφτασαν τη διαφορά και σε διψήφια τιμή (30-20). Κάπου εκεί, όμως, μπήκε στο παιχνίδι ο Κάτιτς και άλλαξαν όλα! Ο 34χρονος Σέρβος σέντερ πέτυχε σε 6’20’’ 14 πόντους και έδωσε στην ομάδα του τη δυνατότητα να μείνει κοντά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου (41-39).

Η Μπουντιβέλνικ κατάφερε να πάρει ξανά διψήφια διαφορά χάρη στους Άχερν και Στέρλνιεκς, οι οποίοι έδωσαν στην ομάδα τους προβάδισμα ακόμα και με 11 πόντους (66-55). Ωστόσο, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν και πάλι την απάντηση και με ένα επιμέρους σκορ 13-4 μείωσαν στους 2 πόντους (70-68).Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να αποκτήσουν προβάδισμα ασφαλείας εκ νέου, ωστόσο, έβρισκαν εμπόδιο τις… ορέξεις του Νέλσον ο οποίος πρόσφερε σημαντικούς πόντους στον Ερυθρό Αστέρα.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο δραματικό φινάλε, όπου ο Στρέλνιεκς 2’’ πριν τη λήξη και με το σκορ ισόπαλο (79-79) κέρδισε τρεις βολές, αποδείχθηκε ψύχραιμος και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη και το +3 ενόψει της ρεβάνς, καθώς ο Τζένκινς αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε για να ισοφαρίσει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…