Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Πολύ καλοί Αρκαδικός, Καστρίτης”

“Πολύ καλοί Αρκαδικός, Καστρίτης”

tsiakos aek

tsiakos-aek

Η “Βασίλισσα” ετοιμάζεται για την πιο επικίνδυνη αποστολή της. Ο Αρκαδικός δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Το αντίθετο. Το παραδέχεται και ο Γιώργος Τσιάκος. Ο έμπειρος σέντερ της ΑΕΚ μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ”.

Για τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης με Αρκαδικό: “Είναι γεγονός ότι ο Αρκαδικός είναι μια πολύ καλή ομάδα, που διαθέτει εξαιρετικό προπονητή, τον κύριο Καστρίτη, ο οποίος ξέρει να στήνει την ομάδα στο γήπεδο. Ξέρουμε, ότι θα παίξει κλειστά, όπως συνέβη και στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Καισαριανή.

Θεωρώ, ότι χρειάζεται από μέρους μας ιδιαίτερη προσπάθεια για να μπορέσουμε να διασπάσουμε την άμυνα του Αρκαδικού, ο οποίος μπορεί να μην έχει το βάθος στον πάγκο, που έχουμε εμείς, αλλά μόνο αμελητέα ποσότητα δεν θα είναι. Το βέβαιο είναι, ότι δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες. Πρέπει να νικήσουμε εκεί, που νίκησαν ο Κόροιβος και η Καβάλα έστω και δύσκολα. Το Ψυχικό έχασε στην Τρίπολη. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να νικήσουμε ανεξάρτητα από τις δυσκολίες της αναμέτρησης”.

Για την ΑΕΚ: «Κοινό μυστικό είναι, ότι υπερτερούμε σε όλους τους τομείς, και όπως προείπα υπερτερούμε κυρίως στο βαθύ ρόστερ, που διαθέτουμε. Θεωρώ, ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Περάσαμε μια περίοδο κάμψης λόγω κούρασης. Δεν έχουμε ξεπεράσει πλήρως αυτή την κούραση, αλλά το ευχάριστο είναι ότι βελτιωνόμαστε, όπως αποδείχθηκε με Αγία Παρασκευή και Ερμή Λαγκαδά.

Επιπλέον, όπως γράψατε και εσείς στα ματς που νικήσαμε δύσκολα, πάνω στην κάμψη μας, δείξαμε χαρακτήρα. Δεν είχαμε ουσιαστικά απώλειες. Το έχουμε πει δεκάδες φορές. Η ποιότητα των παικτών της ΑΕΚ είναι τέτοια, που δημιουργεί μια δυναμική. Αυτό δεν σημαίνει, ότι οι αντίπαλοί μας δεν δικαιούνται ή δεν μπορούν να μας κοντράρουν. Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα για σαράντα λεπτά, ειδικά απέναντι σε δουλεμένες ομάδες, όπως είναι ο Αρκαδικός”.

Για τους ανταγωνιστές της ΑΕΚ: “Έχουμε ξαναπεί, ότι αν κάνουμε εμείς το καθήκον μας, δεν μας νοιάζουν οι άλλοι. Δεν σημαίνει αυτό, ότι δεν κοιτάμε γύρω μας. Όμως, προέχουν οι δικοί μας αγώνες. Θεωρώ πολύ σημαντικό το ματς στην Τρίπολη για μας. Σχετικά με την πορεία μας στο Πρωτάθλημα. Δεν είμαστε όμως των λόγων. Πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε φορά την δουλειά μας στο γήπεδο. Δεν είναι σχήμα λόγου. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Είμαστε φαβορί. Εξ αρχής ήμασταν το φαβορί όμως. Δεν το κρύψαμε ποτέ. Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και ελπίζω τελικά να τα καταφέρουμε”.

Για το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου έγινε ακόμη ένα All Star Game χωρίς της ΑΕΚ (σ.σ. εξαίρεση η παρουσία του γιατρού της Δημήτρη Τσούκα): “Πιστεύω ότι ήταν το τελευταίο διήμερο στην μεγάλη αυτή γιορτή του ελληνικού μπάσκετ χωρίς την ΑΕΚ. Την ερχόμενη περίοδο θα βρίσκονται αθλητές -και όχι μόνο- της ΑΕΚ στο All Star Game, όπου κι αν γίνει αυτό. Πιστεύω μάλιστα, ότι η ΑΕΚ θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει και άμεσα, αν βεβαίως επιστρέψει με τις ιδανικές συνθήκες στην Α1. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε αποδείξει, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν”.

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: “Είναι μονότονο, αλλά ο κόσμος της ΑΕΚ είναι κάτι το φοβερό για μας. Είμαστε πολύ ευτυχείς, που τους πείσαμε ότι πρέπει να μας στηρίξουν μαζικά. Η δυναμική των οπαδών της ΑΕΚ είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν περιμένετε εμένα, φαντάζομαι, να σας το πω τώρα. Είναι ο πρώτος παίκτης μας. Ούτε καν ο έκτος. Μας βοηθά πολύ και εντός και εκτός έδρας. Έχει μερίδιο στις μέχρι τώρα επιτυχίες μας”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…