Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο σκόρερ Λάσμε

Ο σκόρερ Λάσμε

lasme pao osfp euroleague

lasme-pao-osfp-euroleague

petridis-giorgosΟ Στέφαν Λάσμε δεν είναι αυτό που λέμε “γεννημένος σκόρερ“. Με την περίπτωση του όμως αποδεικνύεται πως σκορερ δεν γεννιέσαι απαραίτητα. Γίνεσαι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι… συμπαίκτες. Ο σέντερ από την Γκαμπόν έγινε σκόρερ στον Παναθηναϊκό αφού μπορεί και εκμεταλλεύεται την μοναδική ικανότητα του Δημήτρη Διαμαντίδη να βλέπει το γήπεδο και να διαβάζει το παιχνίδι.

Ο Λάσμε λοιπόν ξεπέρασε την Κυριακή τους 500 πόντους στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Εφτασε τους 505 σε 51 συμμτοχές, οπότε για πέντε μόλις πόντους δεν έχει διψήφιο αριθμό στην μικρή έστω διαδρομή του στην Α1. Ωστόσο είναι ο μόνος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά από 22 αγωνιστικές που έχει φέτος διψήφιο μέσο όρο πόντων (10,05 ανά αγώνα) πάνω από τους Ράιτ (9,5 σε τέσσερα ματς) και Γκιστ (9,11 σε 19 ματς).

Ο Λάσμε έχει διψήφιο αριθμό πόντων και στο ΤΟΡ16 της Ευρωλίγκας ανεβαίνοντας από τους 7,4 της κανονικής περιόδου στους 10,1 ενώ στα 28 παιχνίδια της περσινής διοργάνωσης με τους “πράσινους” είχε και πάλι 10 πόντους μέσο όρο (παρά έναν πόντο για να είμαστε ακριβείς αφού είχε 279 σε 28 αγώνες). Σκοράρει δηλαδή με αξιοσημείωτη συνέπεια στο διάστημα που παίζει στον Παναθηναϊκό κάτι που πιθανώς να μην ήταν το βασικό αγωνιστικό χαρακτηριστικό για το οποίο επελέγη.

Άλλωστε σε αυτά τα επίπεδα σκοραρίσματος μετά το κολέγιο βρέθηκε μόνο παίζοντας για την Παρτίζαν (10,7 πόντοι σε 15 ματς πρωταθλήματος της σεζόν 2008-09 ) και την Ομπραντόιρο (10,9 πόντοι σε 34 ματς της σεζόν 2011-12).

Καλύτερη φετινή επίδοση του στο πρωτάθλημα είναι οι 16 πόντοι που σημείωσε στα εντός έδρας παιχνίδια με τον ΚΑΟΔ και τον Απόλλωνα Πάτρας. Κορυφαία όμως παραμένει αυτή της περσινής σεζόν στο εντός έδρας ματς της κανονικής περιόδου με τον Πανιώνιο όταν σημείωσε 20 πόντους όσους είχε στο φετινό ματς (10 Ιανουαρίου) με την Λαμποράλ Κούτσα στην Ισπανία. Εξάλλου στο παιχνίδι με τον Ίκαρο έφτασε και τα 200 εύστοχα δίποντα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εχει μάλιστα εντυπωσιακό ποσοστό (63,49% με 200/315).

Στο ίδιο παιχνίδι ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ξεπέρασε τις 200 εύστοχες βολές (έχει 201/260), ο Γιόνας Ματσιούλις έφτασε τα 200 ριμπάουντ, ο Ζακ Ράιτ ξεπέρασε τις 100 ασίστ (έχει 102) ενώ ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έφτασε τις 50 συμμετοχές στην Α1 και τα 100 εύστοχα δίποντα (έχει 100/199). Πάμε να δούμε κάποια ακόμη “μικρά” στατιστικά που προέκυψαν μέσα από τα κυριακάτικα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής.

ΙΚΑΡΟΣ: Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν το 100 της ομάδας στην Α1, είτε ως Ίκαρος Καλλιθέας, είτε ως Ίκαρος Χαλκίδας. Ο συνολικός απολογισμό του είναι 36 νίκες και 64 ήττες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέραν του επιτεύγματος των 50 “ροζ φύλλων” του Γιώργου Μπαρτζώκα στο πρωτάθλημα με τους ερυθρόλευκους και το οποίο παρουσιάσαμε χθες, σημαντικό είναι και αυτό που σημείωσε ο Κώστας Σλούκας φτάνοντας τα 100 κλεψίματα στην Α1. Ακόμη ο Βαγγέλης Μάντζαρης ξεπέρασε τους 600 πόντους (έχει 602) ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης συμπλήρωσε 50 συμμετοχές. Τα έξι ριμπάουντ είναι η καλύτερη ως τώρα επίδοση του Παπαπέτρου ενώ ο Κατσίβελης ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τις πέντε ασίστ που μοίρασε στο ματς με τον Πανελευσινιακό. Τόσες είχε πέρυσι στο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού με την Καβάλα.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Στο παιχνίδι του ΣΕΦ ο Μανόλης Παπαμακάριος έφτασε τις 764 ασίστ στην καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία και “έπιασε” στην 15η θέση της λίστας στα χρόνια της Α1 (από το 1986) τον Γιώργο Καλαϊτζή. Σύντομα θα ξεπεράσει και τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ που στο σπουδαίο πέρασμα του από τα Ελληνικά γήπεδα μοίρασε 767 ασίστ και είναι στην 14η θέση. Στο ίδιο παιχνίδι ο Λάρι Τέρνερ συμπλήρωσε 50 συμμετοχές στην Α1 και ο Μουχάμεντ Φαγιέ ξεπέρασε τα 100 λάθη.

ΚΑΟΔ: Στο ματς του Ρεθύμνου ο Θόδωρος Ζάρας έγινε ο 3ος της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην Α1 με τη φανέλα του ΚΑΟΔ. Εφτασε τα 48 και ξεπέρασε τον Κώστα Κακαρούδη. Στην 2η θέση είναι ο Μισέλ με 50 και στην 1η ο Μπάβτσιτς με 55.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Κόντρα στον ΚΑΟΔ ο Φάνης Κουμπούρας ξεπέρασε τις 400 ασίστ στην μεγάλη κατηγορία (έχει 403).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…