Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΟΣΦΠ – Λαμποράλ 89-59 (vid)

ΟΣΦΠ – Λαμποράλ 89-59 (vid)

lojeski osfp laboral

lojeski-osfp-laboral

Είναι εδώ!
Με μια επιβλητική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ με 89-59, κέρδισε τον πρώτο από τους τέσσερις τελικούς που έχει μπροστά του και έδειξε πανέτοιμος να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Μόνο στα πρώτα πέντε λεπτά ανησύχησαν οι “ερυθρόλευκοι”, οι οποίοι στη συνέχεια αποκατέστησαν την τάξη και πήραν την εύκολη νίκη.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 16 πόντους, ενώ μεγάλα κέρδη ήταν η επιστροφή του Σπανούλη που είχε 14 πόντους και 4 ασίστ και η εμφάνιση του Παπαπέτρου που τελείωσε με 13 πόντους, χωρίς να χάσει σουτ. Πρώτος σκόρερ για την Λαμποράλ Κούτσα ήταν ο Μαϊνόλτνι που πέτυχε 12 πόντους με 4 τρίποντα.

Με τον Βασίλη Σπανούλη να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και να δείχνει σαν να μην πέρασε μια μέρα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 7-5 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όπου ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” είχε 5 πόντους και μία ασίστ.

Κάπου εκεί, η Λαμποράλ Κούτσα εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδράνειες και τις κακές επιθετικές επιλογές του Ολυμπιακού και κατάφερε να “τρέξει” ένα σερί 10-0 και προηγήθηκε 7-15, χάρη σε τρία τρίποντα του Μαϊνόλντι.

Η απάντηση του Ολυμπιακού, όμως, ήταν άμεση! Πραγματοποίησε σερί 14-0 με πλουραλισμό στην επίθεση και πολύ καλή άμυνα, σε ένα σημείο που η αντικατάσταση των Σπανούλη και Σερμαντίνι, που… τραβούσαν το κουπί, από τους Σλούκα και Ντάνστον έδειξε να μην επηρεάζει την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Ο Έλληνας κόουτς, ελλείψει και Πρίντεζη, επανέφερε το τρικ με τα δύο “πεντάρια”, έχοντας στην πεντάδα τους Ντάνστον και Καββαδά, σχήμα που έδειξε να λειτουργεί εκ νέου ικανοποιητικά και η περίοδος έληξε με 23-20.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην δεύτερη περίοδο, με τον Σίμονς να παίρνει τη θέση του Καββαδά, ενώ στην περιφέρεια ο Μπαρτζώκας επέλεξε σχήμα με τρεις γκαρντ, με τον Κατσίβελη να παίρνει τη θέση του Λοτζέσκι και στη συνέχεια οι τρεις περιφερειακοί ήταν οι Σλούκας, Σπανούλης και Μάντζαρης.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, γεγονός που του επέτρεψε να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και να σκοράρει εύκολα καλάθια. Κι αν ο Σίμονς ήταν πιο θετικός στην επίθεση, οι Πειραιώτες θα είχαν ανοίξει περισσότερο τη διαφορά από το 27-21.

Κάτι τέτοιο έγινε μετά την αντικατάσταση του Αμερικανού από τον Σερμαντίνι, καθώς ο Ολυμπιακός έσφιξε ακόμα περισσότερο στην άμυνα, ενώ ο Ντάνστον έδειξε να έχει προσαρμοστεί απολύτως σε άμυνα και επίθεση στη θέση “4”, βοηθώντας με πόντους, ασίστ και ριμπάουντ.

Έτσι, με πέντε σερί πόντους του Σλούκα και δυο βολές του Σπανούλη, η διαφορά έφτασε τους 13 (34-21), ενώ με δυο σουτ μέσης απόσταση του Λοτζέσκι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 15 (38-23), σε ένα σημείο που μπήκε στο ματς και ο Παπαπέτρου.

Ο νεαρός φόργουορντ σκόραρε στην πρώτη του προσπάθεια για τρίποντο, οι Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ πρόσθεσαν από δύο πόντους και σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα μετά τα πρώτα πέντε λεπτά, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 45-27.

Χαρακτηριστικό για την άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός είναι ότι η Λαμποράλ σημείωσε μόλις 12 πόντους από το 5’ και μετά, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο σημείωσε μόλις 7 και ΟΛΟΥΣ από βολές.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε γεγονός που δικαιολογείται από τη μεγάλη διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Σπανούλης πήρε χρόνο συμμετοχής ώστε να βρει τα πατήματα του και έδωσε την ευκαιρία στον Σίμονς να… ξεσπάσει για την κακή απόδοση του πρώτου ημιχρόνου, με τον σέντερ του Ολυμπιακού να πετυχαίνει 7 γρήγορους πόντους.

Το μόνο που κατάφερε να επιδείξει η Λαμποράλ στην ανωτερότητα της ομάδας του Πειραιά ήταν ένα ξέσπασμα του Νοτσιόνι, ο οποίος στην τρίτη περίοδο κατάφερε να σημειώσει 10 πόντους.

Ωστόσο, ο ανεβασμένος Σίμονς και οι Λοτζέσκι, Μάντζαρης που συνδέθηκαν με το αντίπαλο καλάθι επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να προηγείται με 67-46 στη λήξη της περιόδου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν στην πεντάδα με τους Κατσίβελη και Παπαπέτρου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δίνει ανάσες στους βασικούς και χρόνο συμμετοχής στους δύο νεαρούς παίκτες.

Η Λαμποράλ αδυνατούσε να ακολουθήσει στο σκορ και ο Ολυμπιακός διαρκώς ανέβαζε τη διαφορά, φτάνοντας και στο +28 (77-49), με τρίποντο του Σπανούλη.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν σταμάτησαν εκεί και ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά! Με έναν εντυπωσιακό Παπαπέτρου, ο Ολυμπιακός έφτασε στο +33, με τον 19χρονο φόργουορντ να φτάνει τους 13 πόντους με 2/2 δίποντα και 3/3 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 45-27, 67-46, 89-59
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 11, Ντάνστον 7, Σπανούλης 14 (3), Παπαπέτρου 13 (3), Σλούκας 7 (1), Σίμονς 10, Μάντζαρης 5 (1), Καββαδάς, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 16 (2)
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι 12 (4), Νοτσιόνι 10 (1), Ποέτα 2, Χάνγκα 4 (1), Ντιόπ 4, Σαν Εμετέριο 5 (1), Πλάις 10, Ερτέλ 3, Φαν Όοστρουμ 2, Κοσούρ 7 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…