Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΟΣΦΠ – Μιλάνο 86-88 (vid)

ΟΣΦΠ – Μιλάνο 86-88 (vid)

printezis osfp armani

printezis-osfp-armani

Ήττα-μαχαιριά…
Τέλος τα όνειρα για δεύτερη θέση! Ο Ολυμπιακός γνώρισε οδυνηρή ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στο Σ.Ε.Φ., η οποία τον φέρνει πλέον να μάχεται για την πρόκριση στους “8” της Ευρωλίγκας!

H απουσία του Σπανούλη αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς οι Περπέρογλου και Πρίντεζης που προσπάθησαν να… μπουν στα παπούτσια του αρχηγού, δεν ήταν αρκετοί για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην υπερπολύτιμη νίκη.

Η παρουσία του- αμφίβολου πριν το ματς- Λάνγκφορντ ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ιταλικής ομάδας, με τον Αμερικανό γκαρντ να πετυχαίνει 20 πόντους, με 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ!

Ενθυμούμενος το… κάζο στο Μιλάνο και τη μεγάλη ανάγκη για νίκη, ο Ολυμπιακός πάτησε το παρκέ του Σ.Ε.Φ. αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις και το κατάφερε με το “καλημέρα”! Με άμυνα να δαγκώνει και ευστοχία στην επίθεση, οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να προηγηθούν με 10-0 στα πρώτα λεπτά.

Ο Ολυμπιακός διατηρούσε την υπέρ του διαφορά που “έχτισε” στα πρώτα λεπτά, χάρη στον Περπέρογλου που σημείωσε 13 (!) πόντους στο διάστημα αυτό. Στη συνέχεια, όμως, οι Ιταλοί εκμεταλλευόμενοι ορισμένες αδράνειες του Ολυμπιακού κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας με τη λήξη του δεκαλέπτου στους 6 (29-23), έπειτα από κακή επαναφορά του Κόλινς.

Ό, τι έχτισε ο Ολυμπιακός στα πρώτα εννιά λεπτά, το χάλασε στα επόμενα τέσσερα! Η Μιλάνο διεύρυνε το 6-0 που πέτυχε στο τέλος του σε 14-2 και έτσι το 29-17 έγινε 31-31, με τον Κόλινς να δείχνει μια ακόμα φορά ότι αποτελεί περισσότερο πρόβλημα παρά βοήθεια για την ομάδα του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αποδοκιμάστηκε κατά την αντικατάστασή του.

Με την είσοδο του Μάντζαρη, σταμάτησε η… κατηφόρα στο σκορ και οι δύο ομάδες συνέχισαν πόντο-πόντο, με τους Ιταλούς να περνούν μπροστά για πρώτη φορά με 40-41, χάρη στην τρομερή τους ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6.75 και την εξαιρετική εμφάνιση του Λάνγκφορντ. Το ημίχρονο έληξε με 47-50 υπέρ της ιταλικής ομάδας, με την άμυνα του Ολυμπιακού να δείχνει τρομερή χαλαρότητα στην δεύτερη περίοδο, καθώς συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου μισού λεπτού της πρώτης, δέχτηκε 33 πόντους.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έγινε ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι θα εξελισσόταν σε θρίλερ! Ο Ολυμπιακός με ένα 5-0 πέρασε μπροστά, όμως, η Μιλάνο απάντησε με ένα αντίστοιχο σερί, χωρίς ουσιαστικά να αλλάζει το +3 της ιταλικής ομάδας.

Η άμυνα του Ολυμπιακού επανήλθε σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να παίρνουν πόντους μέσα από το καλάθι από Ντάνστον, Περπέρογλου και Σερμαντίνι. Έτσι, πέρασαν μπροστά με 61-58. Όμως, η Μιλάνο συνέχισε να βρίσκει λύσεις από Λάνγκφορντ και Τζέρελς, γεγονός που της επέτρεψε να κάνει ένα 7-0 και να περάσει μπροστά, διατηρώντας το υπέρ της σκορ με τη λήξη της τρίτης περιόδου (63-65).

O Ολυμπιακός μπήκε κοιμισμένος στην τέταρτη περίοδο, με κακές επιλογές στην επίθεση και νωθρή άμυνα, επιτρέποντας στους Ιταλούς να τρέξουν ένα 8-0 σερί, φτάνοντας της διαφορά σε διψήφιο αριθμό (63-73). Με πέντε σερί πόντους του Πρίντεζη και μια βολή του Σλούκα, ο Ολυμπιακός μείωσε στους 4, ενώ 3’14’’ πριν το φινάλε έριξε τη διαφορά στον πόντο με τρίποντο του Μάντζαρη (76-77).

Μος και Λοτζέσκι σκόραραν με τον ίδιο τρόπο, ενώ ο Περπέρογλου έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 81-80, σε ένα σημείο που ο Ντάνστον έκανε μπλοκ, κλεψίματα και “καθάριζε” τα ριμπάουντ, θυμίζοντας… Χάινς! Ωστόσο, ο Χάκετ σκόραρε με δίποντο 1’09’’ πριν το φινάλε και ο Λάνγκφορντ με τρίποντο από τα 8 μέτρα στα 38’’ έβαλε ουσιαστικά τέλος στην αναμέτρηση! Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκδηλώσει σωστή επίθεση στη συνέχεια και μοιραία επήλθε η ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 29-23, 47-50, 63-65, 86-88.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πετγουέι 3 (1), Σερμαντίνι 9, Ντάνστον 11, Περπέρογλου 22 (2), Σλούκας 13 (1), Κόλινς, Πρίντεζης 16 (1 τριπ., 9 ριμπ.), Μάντζαρης  5 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 7 (1).
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μπάνκι): Τζεντίλε, Τσερέλα 3, Μέλι 2, Χάκετ 9 (2), Κανγκούρ 7 (1), Λάνγκφορντ 20 (3 τριπ, 8 ασ.), Σάμιουελς 9, Ουάλας 8 (1), Λαουάλ 13, Μος 6 (2), Τζέρελς 11 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…