Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάρτσα – ΟΣΦΠ 70-58 (vid)

Μπάρτσα – ΟΣΦΠ 70-58 (vid)

perperoglou varkeloni

perperoglou-varkeloni

Χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη κόντρα στην αήττητη Μπαρτσελόνα, η αποστολή του Ολυμπιακού ήταν εκ προοιμίου δύσκολη. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να κοντράρουν τους “μπλαουγκράνα”, ωστόσο στο φινάλε παραδόθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους και ηττήθηκαν με 70-58.

Πλέον, όλα τα παιχνίδια μοιάζουν με τελικοί για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αρχής γενομένης από την προσεχή εβδομάδα κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες, αφήνοντας πίσω του τις τέσσερις σερί ήττες και να μπει σε τροχιά πρόκρισης.

Κορυφαίος των “ερυθρολεύκων” ήταν ο Ντάνστον ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις έμοιαζε να παλεύει μόνος του! Ο Αμερικανός πέτυχε 18 πόντους, με 6 ριμπάουντ και 2 κοψίματα, ενώ το ακολούθησε ο Πέτγουεϊ με 17 πόντους.

Για την Μπαρτσελόνα, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Όλεσον, Τόμιτς και Λόρμπεκ με 15, 14 και 13 πόντους, αντίστοιχα.

Λίγο η απουσία του Πρίντεζη, λίγο η ανάγκη να προσαρμοστεί στην φροντ-λάιν της Μπαρτσελόνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε στην πεντάδα μαζί τους Σερμαντίνι και Ντάνστον, επιλογή στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει ο Έλληνας κόουτς.

Ωστόσο, έδειξε να είναι απόλυτα… ψαγμένη! Ο Σερμαντίνι “ανάγκασε” τον Λόρμπεκ να μαρκάρει τον Ντάνστον ο οποίος συνδέθηκε άμεσα με το καλάθι, πετυχαίνοντας τους έξι από τους πρώτους οκτώ πόντους του Ολυμπιακού (μάλιστα, σκόραρε και με σουτ από τα τέσσερα μέτρα). Έτσι, οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να προηγηθούν με 6-8, καθώς κρατούσαν τον Ναβάρο άποντο.

Ό, τι δεν έκανε, όμως, ο Ισοπανός το έκανε ο Χουέρτας ο οποίος με επτά πόντους έβαλε τους “μπλαουγκράνα” μπροστά στο σκορ με 15-10, ενώ οι Σλούκας και Πούλεν σημείωσαν από ένα τρίποντο, διαμορφώνοντας το 18-13, σκορ με το οποίο έκλεισε η πρώτη περίοδος.

Η είσοδος των Κατσίβελη και Κόλινς έδωσε στον Ολυμπιακό “φρέσκα” πόδια στην άμυνα, γεγονός που του επέτρεψε να διατηρήσει την Μπαρτσελόνα χωρίς πόντο για 3’30’’, στα οποία υπέπεσε και σε 3 λάθη.

Ωστόσο, επιπόλαιες και άστοχες επιλογές στην επίθεση δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μπαρτζώκα να αντικατοπτρίσει την καλή της αμυντική παρουσία και στο σκορ, πετυχαίνοντας μόλις έξι πόντους στο ίδιο διάστημα. Όλεσον και Ναβάρο “ξεκόλλησαν” την ομάδα της Καταλονίας, η οποία ξέφυγε με έξι (25-19).

Ο Μπαρτζώκας επέστρεψε στο τρικ με τα δύο “πεντάρια”, επιλέγοντας τους Ντάνστον και Σίμονς αυτή τη φορά, χωρίς όμως τα ίδια αποτελέσματα, καθώς οι Τόμις και Λόρμπεκ ανέβασαν τη διαφορά στους 9 (30-21).

Ο Σερμαντίνι πήρε τη θέση του Σίμονς και ο Ντάνστον βρήκε εκ νέου το χώρο να δράσει. Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε τρία συνεχόμενα καρφώματα (!), έφτασε τους 12 πόντους και έφερε τους Πειραιώτες στο -6 (33-27) στη λήξη του ημιχρόνου.

Με Ντάντσον και Πέτγουεϊ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στη γραμμή των ψηλών το δεύτερο ημίχρονο και οι δύο Αμερικάνοι τα πήγαν περίφημα, επικρατώντας στους… αιθέρες με ριμπάουντ και κοψίματα. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός βρήκε στόχο από την περιφέρεια και με δύο τρίποντα από Πέτγουεϊ και Λοτζέσκι ισοφάρισε σε 35-35, με τον Αμερικανοβέλγο να βάζει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με μια… μπομπίτα.

Στο σημείο αυτό, ο Ντάνστον έσκισε το φρύδι του σε μια μονομαχία με τον Τόμιτς και η Μπαρτσελόνα βρήκε τον χώρο να δράσει κοντά στο καλάθι. Ο Κροάτης σέντερ και ο Λόρμπεκ ανέλαβαν τις επιθέσεις, δίνοντας σκορ στη Μπαρτσελόνα η οποία προσπέρασε με 44-39.

Ο Πέτγουεϊ μείωσε με τρίποντο, ωστόσο, κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Όλεσον ο οποίος με επτά συνεχόμενους και αναπάντητους πόντους διαμόρφωσε το 51-42, σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός είχε κακές επιλογές στην επίθεση, καθώς οι Σλούκας, Λοτζέσκι και Κόλινς αδυνατούσαν να προσφέρουν σε σκορ και δημιουργία. Στην τελευταία επίθεση της περιόδου, ο Ολυμπιακός έχασε την κατοχή και στα τελευταία 10’’,ο Πούλεν ευστόχησε σε τρίποντο εκτοξεύοντας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (55-44).

Η άμυνα του Ολυμπιακού απέδωσε εξαιρετικά στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τέταρτης περιόδου, που δέχτηκε μόλις δύο πόντους, ωστόσο, στην επίθεση οι Πειραιώτες τα… έσπασαν! Άστοχα τρίποντα από Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ, λάθη και κακές επιλογές δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μπαρτζώκα να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή της άμυνα και να μειώσει στο σκορ, το οποίο παρέμενε 57-47.

Και αφού δεν εκμεταλλεύτηκε το διάστημα της καλής του άμυνας, ο Ολυμπιακός το… πλήρωσε! Ο Όλεσον πέτυχε δύο διαδοχικά τρίποντα, οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να σπαταλούν τις επιθέσεις τους, με τον Περπέρογλου να αστοχεί σε δίποντο και τρίποντο, και η διαφορά έφτασε στους 16 (65-49).

Κάπου εκεί το παιχνίδι έλαβε ουσιαστικά τέλος και τα τελευταία λεπτά ήταν τυπική διαδικασία, καθώς το ενδιαφέρον για τον νικητή είχε χαθεί και οι άμυνες χαλάρωσαν. Έτσι, οι δύο ομάδες κατάφερναν να φτάνουν πιο εύκολα στο αντίπαλο καλάθι και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 33-27, 55-44, 70-58.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Πούλεν 8 (2), Ντόρσεϊ, Σάδα, Χουέρτας 7, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 7 (1), Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 3, Όλεσον 15 (4), Λόρμπεκ 13 (2), Νάχμπαρ, Τόμιτς 14.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 17 (3), Σερμαντίνι 4, Ντάνστον 18, Περπέρογλου, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς, Μάντζαρης 4 (1), Κατσίβελης 2, Λοτζέσκι 7 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…