Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μάλαγα – ΟΣΦΠ 63-80 (vid)

Μάλαγα – ΟΣΦΠ 63-80 (vid)

matt lojeski malaga olympiacos

matt-lojeski-malaga-olympiacos

Σε τροχιά πρόκρισης…
Αποφασισμένος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στη Μάλαγα, επικρατώντας της ισπανικής ομάδας με 63-80, δείχνοντας πολύ σκληρός για να πεθάνει!

Η επιστροφή του Σπανούλη αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” ήταν πρώτος σκόρερ της αναμέτρηση με 20 πόντους, ενώ τον ακολούθησε με 18 ο Λοτζέσκι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την αλλαγή του στα τελευταία λεπτά, γνώρισε την αποθέωση από μερίδα οπαδών της Μάλαγα.

Σημαντική η παρουσία του Πέτγουεϊ που είχε 9 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ακόμα μια “αθόρυβη” εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Μάντζαρης που μπορεί να πέτυχε μόλις 2 πόντους, αλλά είχε ακόμα 9 (!) ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Ο Ουρτασούν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ισπανικής ομάδας με 13 πόντους.

Γνωρίζοντας ότι παίζει με την πλάτη στον τοίχο, ο Ολυμπιακός παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έδειξε ότι δεν…αστειεύεται!

Το σύστημα με τα δύο “πεντάρια” εμφανίστηκε εκ νέου στα πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα εμφανίστηκε και πάλι, με τους Ντάνστον και Σερμαντίνι να αποτελούν τη φροντ λάιν της ομάδας, ενώ στο “3” προτιμήθηκε ο Παπαπέτρου.

Ο Σπανούλης πήρε τα “κλειδιά” της ομάδας, ο Σερμαντίνι ξεκίνησε δυναμικά μέσα στη ρακέτα και ο Ολυμπιακός ξέφυγε από νωρίς. Μετά από 3’44’’, οι “ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν με 2-12, ενώ το σκορ άνοιξε ακόμα περισσότερο, φτάνοντας στο +15 (5-20) με τρίποντο του Σπανούλη.

Η Μάλαγα προσπάθησε να μειώσει στο σκορ και τα κατάφερε, κυρίως χάρη στην ευστοχία της από τα 6.75, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο με διψήφια διαφορά (18-28), με Καββαδά και Λοτζέσκι να μπαίνουν στην εξίσωση.

Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Λοτζέσκι να αναλαμβάνει τα ηνία στο σκοράρισμα και τη Μάλαγα να μην βρίσκει εύκολα το δρόμο για το καλάθι. Η είσοδος του Σπανούλη, όμως, δεν αποδείχθηκα το ίδιο αποδοτική αυτή τη φορά, καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε στα πρώτα λεπτά άστοχα τρίποντα και τρία λάθη.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στη Μάλαγα να “μαζέψει” τη διαφορά, η οποία με καλάθι του Στίματς μείωσε στους 5 (29-34), ωστόσο, ο Ολυμπιακός ανέβασε την επιθετική του απόδοση στη συνέχεια και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με 41-34, χάρη σε φόλοου του Πέτγουεϊ.

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα, δέχτηκε 4 πόντους σε 3 λεπτά, ενώ Σπανούλης και Λοτζέκσι “φόρτωναν” το καλάθι της Μάλαγα με πόντους και έτσι η διαφορά επέστρεψε σε πολύ υψηλά επίπεδα 3’ 50’’ πριν το φινάλε (43-58).

Η ισπανική ομάδα μείωσε στους 10 με βολές του Σουάρες, ωστόσο ο Σπανούλης με εντυπωσιακό τρίποντο στη λήξη της περιόδου ανέβασε τη διαφορά στους 13 (50-63), κόβοντας τα φτερά της Μάλαγα.

Με τρίποντο του Ουρτασούν η Μάλαγα μείωσε εκ νέου, ωστόσο, Σπανούλης και Λοτζέσκι ήταν και πάλι παρόντες! Οι δύο μπροστάρηδες του Ολυμπιακού, οδήγησαν την ομάδα του Πειραιά σε 7-0 σερί και σε ασφαλή διαφορά (53-70), σε ένα σημείο που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι κρίθηκε.

Και με τη σοβαρότητα που έδειξαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα στη συνέχεια της αναμέτρησης δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς…

Η διαφορά “άγγιξε” και τους 21 πόντους, με τον Παπαπέτρου να επιστρέφει στην πεντάδα και να προσθέτει πέντε πόντους ακόμα και ταυτόχρονα ακόμα μια καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Τα δεκάλεπτα: 18-28, 34-41, 50-63, 63-80.
ΜΑΛΑΓΑ: (Πλάθα) Τοντόροβιτς, Σαμπόνις 2, Ουρτασούν 13 (2), Κάλογουεϊ 2, Σουάρες 8 (2), Γκρέιντζερ 6, Βάσκες 6, Ενγκουιράνε, Τούλσον 4, Κουζμίνσκας 2, Ντράγκιτς 10 (2), Στίματς 10.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Μπαρτζώκας) Πέτγουεϊ 9 (1 τρ. 7 ριμπ.), Σερμαντίνι 6, Ντάνστον 7, Σπανούλης 20 (4), Παπαπέτρου 8(2), Σλούκας 6 (1), Σίμονς 2, Μάντζαρης 2 (9 ασίστ, 5 ριμπ.), Καββαδάς 2, Λοτζέσκι 18 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…