Κεντρική NBA NCAA Κυρίαρχα τα φαβορί

Κυρίαρχα τα φαβορί

wilbekin powell

wilbekin-powell

Έστω και με δυσκολία, τα φαβορί έκαναν αυτό που έπρεπε χθες το βράδυ. Οι πρώτοι αγώνες της “Sweet 16” δεν επιφύλαξαν ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους φίλους της March Madness αφού οι ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ ήταν αυτές που πήραν την πρόκριση για την “Elite Eight“.

Τα αποτελέσματα:

South
Stanford (10) – Dayton (11) 72-82
Florida (1) – UCLA (4) 79-68

West
Arizona (1) – San Diego State (4) 70-64
Wisconsin (2) – Baylor (6) 69-52

Το όνειρο συνεχίζεται

Έχοντας αποκλείσει το Ohio State και το Syracuse, το Dayton δεν θα μπορούσε να… κωλώσει στο Stanford. Η ομάδα του Archie Miller έκανε το καθήκον της απέναντι στους “Cardinals” (82-72) παίρνοντας το εισιτήριο για την “Elite Eight“, σε μία χρονιά που εξελίσσεται κάτι παραπάνω από ιδανικά για τους ίδιους. Κλειδί της νίκης; Το ξέσπασμα στο διάστημα 10′ – 20′, όπου το Dayton ξέφυγε στο σκορ με διψήφια διαφορά βάζοντας τις βάσεις της επικράτησής του. Γιατί, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, το Stanford δεν είχε τις δυνάμεις να ανατρέψει τα δεδομένα, παρότι προσπάθησε με κάθε τρόπο για να το πετύχει. Η ανωτερότητα των “Flyers” επιβεβαιωνόταν σε κάθε φάση.

Άνετα κι ωραία

Τον τίτλο του φαβορί δικαιολόγησε το Wisconsin, το οποίο δεν δυσκολεύτηκε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Baylor (69-52). Οι “Badgers” επιβεβαίωσαν με χαρακτηριστική άνεση τον τίτλο του φαβορί που είχαν αφού δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Αιτία; Η εξαιρετική τους άμυνα και η μνημειώδης αστοχία των “Bears” (18/57 σουτ – 31.6%), που έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του Baylor για κάτι παραπάνω στη March Madness. Όσο για τους διακριθέντες; Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Frank Kaminsky (19π.), με τον Ben Brust (14π.) να ακολουθεί σε απόδοση και τον Nigel Hayes (10π.) να προσφέρει πολύτιμες λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Έτσι… ξεκούραστα το Wisconsin πήρε το εισιτήριο για την “Elite Eight” όντας, πλέον, ένα βήμα μακριά από το Final Four του North Texas.

Παρά μία… τριάντα

Το Florida είναι “καυτό” και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι. Οι “Gators” κέρδισαν το UCLA (79-68) και πέρασαν στην “Elite Eight” σημειώνοντας την 29η (!) συνεχόμενη νίκη τους φέτος. Το συγκρότημα του Billy Donovan είχε το πάνω χέρι σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου αφού όσο κι αν προσπαθούσαν οι “Bruins” ήταν δύσκολο να φέρουν τούμπα το παιχνίδι. Κι αυτό όχι μόνο από τακτικής άποψης, αλλά και επειδή η τριάδα των Michael Frazier II (19π.) – Scottie Wilbekin (13π.) – Casey Prather (12π.) φρόντισε να “κόψει τον αέρα” στους παίκτες του UCLA, οι οποίοι πάλευαν, δίχως όμως ουσιαστικό αντίκρισμα.

Καλό φίνις και… νίκη

Αντίθετα με το Florida, το Arizona δυσκολεύτηκε κόντρα στο San Diego State. Αρκετά. Οι “Wildcats” πήραν μεν τη νίκη – πρόκριση (70-64), αλλά τα χρειάστηκαν αφού το San Diego State έδειχνε ικανό να κάνει την έκπληξη. Ο λόγος που αυτή δεν επετεύχθη ακούει στο όνομα Nick Johnson (15π. με 10/10 βολ.). Ο φόργουορντ του Arizona ήταν αυτός που πήρε τη μπάλα όταν “έκαιγε” (στο τελευταίο πεντάλεπτο) και σκοράροντας αρκετούς κρίσιμους πόντους (με βολές) έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Έτσι, πήγε στράφι η προσπάθεια του Xavier Thames (25π.) να δώσει στους “Aztecs” τη νίκη που θα τους έφερνε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της March Madness.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…