Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Κρατάμε τη νίκη”

“Κρατάμε τη νίκη”

bartzokas sistima

bartzokas-sistima

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά εν τέλει κατάφερε να φύγει νικητής από το Αλεξάνδρειο απέναντι στον Άρη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποστήριξε ότι η ομάδα του μπορεί να μην είχε υπομονή στο παιχνίδι, όμως η το ζητούμενο στο σημερινό παιχνίδι ήταν μόνο η νίκη, με τον Ολυμπιακό να στρέφει το βλέμμα του στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται:

“Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα και έτσι έγινε. Ο Άρης έχει δυνατή ομάδα. Εμείς, είχαμε πολύ κακή άμυνα ειδικά σε 2 σημεία: στο ένας με ένας και στα ριμπάουντ. Στο 2ο ημίχρονο προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο σκληρή άμυνα, να κλείσουμε τους γκαρντ του Άρη και νομίζω το πετύχαμε, κάτι που φαίνεται και στους μόλις 19 πόντους που πέτυχε. Γενικά, δεν είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, βιαζόμασταν να τελειώσει. Αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος.

Ο Άρης έχει πολύ έμπειρους παίκτες, όπως ο Χαρίσης, ο Ασημακόπουλος κ.α. Συγχαρητήρια και πάλι για την εμφάνιση και για την προσπάθεια. Εμείς με τη σειρά μας, έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια.

Για την προβληματική εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια: “Νομίζω η φράση “προβληματική εικόνα” είναι σχετική. Παίξαμε ένα παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα με έλλειψη γκαρντ, όπως ο Σπανούλης που παίζει συνήθως 30 λεπτά. Παίξαμε 4 παιχνίδια συνεχόμενα και χάσαμε στην Ευρώπη.

Σήμερα, βάλαμε 6 νεαρούς παίκτες, με την ηλικία τους να είναι κοντά στα 20 χρόνια. Έχουν καλές εμφανίσεις, αλλά και εκλάμψεις. Χρειάζονται χρόνο. Έχουμε τραυματισμούς και δεν εννοώ μόνο το Λο, αλλά και το Σπανούλη. Ο Μάντζαρης σήμερα έπαιξε πάνω από 30 λεπτά και έχει επιβαρυνθεί. Αυτό που μετράει όμως στον Ολυμπιακό είναι η νίκη.”

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, από πλευράς παικτών, συμπλήρωσε: “Συγχαρητήρια στον Άρη για την εμφάνισή του και ειδικά για την άμυνά του. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγαμε καθόλου καλά στην άμυνα. Απαράδεκτο να έχουμε 40 πόντους παθητικό, όταν λεμέ ότι η άμυνα είναι το δυνατό μας σημείο.

Παρ’ όλα αυτά, το κλειδί για την νίκη μας πιστεύω ότι ήταν η άμυνα μας στο 2ο ημίχρονο, όπου καταφέραμε να κλείσουμε τον Άρη. Τώρα έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη συνέχεια.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …