Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Καλά, τι κάνει ο Ζιάγκος;”

“Καλά, τι κάνει ο Ζιάγκος;”

ziagkos mets

ziagkos-mets

Δεν είναι υποχρεωμένοι να διαβάζουν όλοι τον Τύπο. Δημοκρατικό δικαίωμα είναι. Κι ας βούιξε ο τόπος. Με τα προβλήματα της “Βασίλισσας” όλη την εβδομάδα. Ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν Λαυριώτες οπαδοί, και της ΑΕΚ το απόγευμα, στο ματς. Την στιγμή, που ο Βαγγέλης Ζιάγκος αντικατέστησε τον Ανδρόνικο Γκιζόγιαννη κι ενώ δεν είχε παίξει παρά πέντε λεπτά από την προηγούμενη αλλαγή ακούστηκε:

Καλά, τι κάνει ο Ζιάγκος; Γιατί δεν αφήνει τους παίκτες να βρουν ρυθμό και τους κάνει κάθε λίγο και λιγάκι αλλαγή; Τι είναι αυτό το πράγμα;“.
Ο Βαγγέλης Ζιάγκος ήξερε πολύ καλά, όμως, τι έκανε. Ο προπονητής της ΑΕΚ λειτουργούσε βάσει σχεδίου. Το “ροτέισον” (α λα… Κρέζιμιρ Τσόσιτς κάποτε στην ΑΕΚ) επιβαλλόταν από τις επικρατούσες συνθήκες, προκειμένου οι λαβωμένοι παίκτες του να παίρνουν ανάσες και βεβαίως να μην ρισκάρουν περισσότερο. Έπρεπε βεβαίως να ανταποκριθούν και οι παίκτες. Και ανταποκρίθηκαν. Η διαχείριση αυτής της ιστορίας πιστώνεται στον Ζιάγκο και το επιτελείο του και έμοιαζε θαρρείς και ήταν βγαλμένη μέσα από “μαθηματική εξίσωση”. Το γράφαμε και μέσα στην εβδομάδα. Ο Ζιάγκος τελικά βρήκε τη λύση στην “εξίσωση”, έστω με την συνεπικουρία του ιατρικού επιτελείου…

Με εξαίρεση τον 38χρονο Αλέξη Φαλέκα, που έχει πάρει γενικά αρκετό χρόνο συμμετοχής λόγω και της απουσίας Νίκολιτς, γι’ αυτό και 34 λεπτά, όλοι οι άλλοι βασικοί παίκτες αγωνίστηκαν σχεδόν ισομερώς. Ο Πολυτάρχου αγωνίστηκε 29 λεπτά. Ο Καράμπουλας 27. Ο Τσιάκος 27. Ο Τσιότρας 26. Ο Γκιζόγιαννης 23. Αγωνίστηκε λιγότερο ο Δέσπος, που τραυματίστηκε και αυτός, στο ξεκίνημα (!), και πιο συγκεκριμένα αγωνίστηκε 12 λεπτά. Ο Παπαντωνάκος αγωνίστηκε 7 λεπτά. Ο Παναγιωταράς 6. Ο Στούκας 4. Ο Παπαδιονυσίου, που δεν τον βοηθούσε το λαβωμένο χέρι του 2 λεπτά. Δεν αγωνίστηκε μόνον ο Βαγγέλης Δρόσος από τους “δωδεκαδάτους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…