Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο “Καβγάς” για το εργόσημο

“Καβγάς” για το εργόσημο

merika-tasos-skka

Οι Κριτές υποστηρίζουν (και μάλλον έχουν δίκιο) ότι ο τρόπος με τον οποίο ερμήνευσαν τον ρόλο τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ δεν είναι ορθός. Αυτό δεν έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον, όσο το αποτέλεσμα, καθώς οι Κριτές είναι αποφασισμένοι να μην δεχθούν το εργόσημο, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στο πρωτάθλημα της Α1.

Το θετικό είναι πως υπάρχει ανοιχτή γραμμή, ανάμεσα στους δύο φορείς, και το πιθανότερο είναι πως σύντομα θα ξεδιαλύνει το ζήτημα. Για τους μη μυημένους, το όλο θέμα έχει να κάνει με τις αποδείξεις που κόβουν οι Κριτές, οι πενιχρές αποδοχές των οποίων έτσι κι αλλιώς φορολογούνται. Αντιδρούν, όμως, στο εργόσημο και μάλιστα εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση:

“Με μια λάθος ερμηνεία του νόμου 4225/14, άρθρο 6, ο ΕΣΑΚΕ αντικαθιστά την απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης (σημερινό τίτλο κτήσης) με το εργόσημο και επιβάλει αυτόν τον τρόπο καταβολής της αμοιβής αγώνα στα σωματεία μέλη του.

Επειδή η θέση αυτή του ΕΣΑΚΕ έρχεται σε πλήρη αντίθεση, τόσο με τον αθλητικό νόμο 2725/99 αρ.44 παράγραφο 13, όσο και με τον κανονισμό της ΕΟΚ (κανονισμός διαιτησίας κεφάλαιο Δ’), είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε, διεκδικώντας το αυτονόητο.

Για τον λόγο αυτό, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προστατέψουμε αφενός τον ρόλο και το έργο μας, – έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται τόσο στον κανονισμό της FIBA, όσο και στον κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης-, αφετέρου το σύνολο σχεδόν των μελών μας, που πλήττονται από αυτήν την ερμηνεία – απόφαση“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…