Κεντρική Διεθνή Θρίαμβος για Άλμπα

Θρίαμβος για Άλμπα

logan alba berlin

logan_alba berlin

Χωρίς να συναντήσει κάποια αντίσταση η Άλμπα Βερολίνου μετέτρεψε σε “περίπατο” το ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γερμανίας, κέρδισε εύκολα εντός έδρας τη Μπάμπεργκ με 70-58 και πανηγύρισε την δέκατη όγδοη φετινή της νίκη.

Οι Βερολινέζοι ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα του αγώνα ενώ προηγήθηκαν με 56-39 στο τρίτο δεκάλεπτο. Στην συνέχεια κατέβασαν… στροφές, διατήρησαν την δυνατή τους άμυνα και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να περιορίσουν την έκταση της ήττας. Ο Ντέιβιντ Λόγκαν με 14 πόντους ήταν ο ηγέτης των νικητών σε αυτό τον θρίαμβο. Στον αντίποδα ο Ρακίμ Σάντερς πέτυχε 19 πόντους και “μάζεψε” 7 ριμπάουντ για τους πρωταθλητές.

Σπουδαίο διπλό με ανατροπή

Η Μπρεμερχάβεν σημείωσε την ενδέκατη φετινή της νίκη αφού έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Άρτλαντ (78-74). Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν έκαναν επιμέρους σκορ 26-15 και επέστρεψαν από το -7 (59-52) της τρίτης περιόδου. Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε η υπεροχή των παικτών της Μπρεμερχάβεν στα ριμπάουντ (41 έναντι 26). Ήταν η δέκατη ήττα για τους γηπεδούχους στο πρωτάθλημα. Ο Ντάριους Άνταμς με 13 πόντους και 6 ασίστ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους ο Λόρενς Χιλ είχε 14 πόντους.

“Καθάρισε” στο “νήμα” η Μπέιροϊτ

Στο 7-19 ανέβηκε η Μπέιροϊτ η οποία “απέδρασε” με το διπλό από την έδρα της Τούμπιγκεν (74-69). Οι φιλοξενούμενοι “καθάρισαν” την υπόθεση-νίκη στο “νήμα” καθώς έκαναν επιμέρους σκορ 22-13 στο τέταρτο δεκάλεπτο και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 56-52 της τρίτης περιόδου. Ο Ντένις Σίλι με 20 πόντους και ο Κέβιν Χάμιλτον με 19 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Ντακουάν Κουκ με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους.

Χαλαρά η Μίτελντοϊτσερ

Στο 13-13 ανέβηκε η Μίτελντοϊτσερ η οποία έκαμψε την αντίσταση της Όλντενμπουργκ εντός έδρας με 99-87. Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία σε όλο τον αγώνα και κατέκτησαν σε χαλαρούς ρυθμούς το ροζ φύλλο έχοντας 24/39 (62%) στα δίποντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μίτελντοϊτσερ ήταν μπροστά στο σκορ με 48-33 στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άντζελο Καλοϊάρο (25 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Αντόντε Πάρκερ (23 πόντοι) ήταν φανταστικοί για τους νικητές και διέλυσαν κάθε αμυντικό σχέδιο των φιλοξενούμενων. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 18-8 ο Ρίκι Πάουλντινγκ και ο Τζούλιους Τζένκινς πέτυχαν από 22 πόντους έκαστος.

Στο τέλος η Χάγκεν

Την δωδέκατη φετινή της νίκη πήρε η Χάγκεν η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Βόννης με 82-77. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα στο τέλος αφού πρώτα πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 22-18 στο τέταρτο δεκάλεπτο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (43 έναντι 34) αλλά χωρίς αντίκρισμα καθώς την ίδια ώρα είχαν μόλις 3/22 (14%) στα τρίποντα. Αντίθετα ο Μαρκ Ντόρις (22 πόντοι) ήταν σε μεγάλη μέρα για την Χάγκεν ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ντίνο Γκρέγκορι (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Στην αντίπερα όχθη ο Τόνι Γκάφνεϊ (24 πόντοι, 11 ριμπάουντ) “πάλεψε” για τους ηττημένους.

Εύκολα Ουλμ, Βούρζμπουργκ

Με πολύ καλό μπάσκετ η Ουλμ δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει εντός έδρας της Ράστα με 86-67 και να πετύχει την δέκατη έκτη φετινή της νίκη. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοπορία σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο Ντάνιελ Τάις (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ) έκανε νταμπλ-νταμπλ για τους νικητές. Από τους ηττημένους ο Ρίτσαρντ Ουίλιαμς είχε 11 πόντους και 6 ριμπάουντ. Τέλος εύκολο έργο είχε η Βούρζμπουργκ η οποία συνέτριψε εντός έδρας την Μπραουνσβάιγκ με 75-55 και ανέβηκε στο 8-18. Ο Μόρις Στάκεϊ με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους. Από την άλλη ο Άαρον Ντούρνεκαμπ (18 πόντοι) δεν ήταν αρκετός για τους φιλοξενούμενους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:
Τρίερ – Λούντβιγκσμπουργκ 78-77 (14/3)
Ουλμ – Ράστα 86-67
Βούρζμπουργκ – Μπραουνσβάιγκ 75-55
Χάγκεν – Βόννη 82-77
Μίτελντοϊτσερ – Όλντενμπουργκ 99-87
Άρτλαντ – Μπρεμερχάβεν 74-78
Τούμπιγκεν – Μπέιροϊτ 69-74
Άλμπα Βερολίνου – Μπάμπεργκ 70-58
Φρανκφούρτη – Μπάγερν Μονάχου (16/3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…