Κεντρική NBA NCAA Θα γίνει… του πριμ

Θα γίνει… του πριμ

donovan net

donovan-net

Η φετινή χρονιά κυλά ιδανικά για τον Billy Donovan αφού το Florida πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία στο NCAA αποτελώντας ένα εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο πολύπειρος τεχνικός δείχνει ικανός να οδηγήσει τους “Gators” στο τρίτο τους πρωτάθλημα με τον ίδιο στον πάγκο, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που κάνει.

Πέρα από το… γόητρο της κατάκτησης ενός ακόμη τίτλου, όμως, ο Billy Donovan είχε μερικά έξτρα κίνητρα φέτος. Κι αυτό γιατί χάρη στην πορεία του Florida μέχρις στιγμής στο πρωτάθλημα είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να “φουσκώνει” με ένα σημαντικό ποσό ,που όμως μπορεί κάλλιστα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Το συμβόλαιο του πολυνίκη προπονητή προέβλεπε πριμ 50 χιλιάδων δολαρίων για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στην περιφέρεια SEC, άλλα 25 χιλιάδες δολάρια για την κατάκτηση του τίτλου στα play off της SEC, ενώ θα εισπράξει ακόμα 37.5 χιλιάδες δολάρια για την παρουσία του Florida στη March Madness.

Σε αυτά, δεν πρέπει να… παραβλέπουμε τα 50 χιλιάδες δολάρια που κέρδισε επειδή οι “Gators” είχαν το Νο1 στη regular season, αλλά και τα 25 χιλιάδες δολάρια επειδή ανακηρύχθηκε κορυφαίος προπονητής της SEC.

Αυτή όμως είναι μόνο… η αρχή των πριμ για τον ίδιο, αφού μπορεί να εισπράξει επίσης 75 χιλιάδες δολάρια σε ενδεχόμενη πρόκριση των “Gators” στη Sweet 16, 100 χιλιάδες δολάρια για παρουσία του Florida στο Final Four, ενώ αυτό το ποσό θα… κορυφωθεί και θα φτάσει τα 150 χιλιάδες δολάρια σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου.

Προσθέστε σε αυτά και το ποσό των 50 χιλιάδων δολαρίων που θα εισπράξει (βάσει συμβολαίου πάντα) αν ανακηρυχθεί προπονητής της χρονιάς και θα καταλάβετε πως… είναι πολλά τα λεφτά. Και πιο συγκεκριμένα 562.5 χιλιάδες δολάρια. Όχι κι άσχημα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…