Κεντρική Διεθνή Η “όαση” της Βαγιαδολίδ

Η “όαση” της Βαγιαδολίδ

haritopoulos valladolid

haritopoulos-valladolid

Στην καλύτερη πεντάδα της 25ης αγωνιστικής της Liga Endesa βρέθηκε ο Δημήτρης Χαριτόπουλος αφού οδήγησε την ομάδα του στην εντός έδρας νίκη επί της Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου το περασμένο Σάββατο (88-76).

Ο Χαριτόπουλος τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους (5/5 βολές, 6/9 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη και ήταν ο “ακρογωνιαίος λίθος” ώστε η Βαγιαδολίδ να κατακτήσει το πρώτο ροζ φύλλο για το 2014. Η ισπανική ομάδα βρίσκεται στον “πάτο” του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μόλις 3 νίκες και 22 ήττες.

Μάλιστα η τελευταία φορά που οι παίκτες της Βαγιαδολίδ αποχωρούσαν με χαμόγελα από το παρκέ χρονολογούταν στις 27 Δεκεμβρίου του 2013 όταν κέρδισε εντός έδρας την Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου (77-73) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Έκτοτε μεσολάβησαν δώδεκα συνεχόμενες ήττες αλλά ο Δημήτρης Χαριτόπουλος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια και να επαναφέρει την θετική αύρα στο “στρατόπεδο” της Βαγιαδολίδ. Η αλήθεια είναι ότι ο έμπειρος άσος δεν κάνει κακή χρονιά σε ατομικό επίπεδο καθώς έχει μέσο όρο 10,8 πόντους και 4,8 ριμπάουντ και στα 25 παιχνίδια που έχει δώσει το “παρών”.

Ομολογουμένως οι εμφανίσεις του Χαριτόπουλου δεν είναι άσχημες, ωστόσο 31χρονος φόργουορντ/σέντερ έχει παρασυρθεί από την μετριότητα της Βαγιαδολίδ η οποία δεν μπόρεσε ποτέ να βρει “χημεία” την φετινή σεζόν ελέω των συνεχών αλλαγών στο ρόστερ της με συνέπεια να χαθεί εδώ και καιρό το τρένο της παραμονής.

Η τελευταία νίκη ίσως ανεβάσει λίγο την ψυχολογία της ομάδας προκειμένου να ολοκληρώσει την σεζόν με ψηλά το κεφάλι ενώ από ότι φαίνεται ο Χαριτόπουλος θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να λειτουργήσει σαν… όαση στην “έρημο” της Βαγιαδολίδ.

Για την ιστορία, στην καλύτερη πεντάδα της 25ης αγωνιστικής βρέθηκαν επίσης ο Τόμας Ερτέλ της Λαμποράλ Κούτσα, ο Τάρικ Κίρκσεϊ της Μπανταλόνα, ο Κάιλ Κούριτς της Εστουντιάντες και ο Ματσέι Λάμπε της Μπαρτσελόνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…