Κεντρική Διεθνή Η νύχτα των γηπεδούχων

Η νύχτα των γηπεδούχων

antibes new

antibes-new

Η 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γαλλίας άνοιξε αυλαία με την διεξαγωγή έξι αγώνων σε μία… νύχτα των γηπεδούχων αφού οι “οικοδεσπότες” επικράτησαν σε όλες τις αναμετρήσεις.

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Αντίμπ η οποία έριξε στο… καναβάτσο τη Ντιζόν με 71-67 και κατέκτησε το πέμπτο φετινό ροζ φύλλο. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν μία ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου με επιμέρους σκορ 21-15 γύρισαν από το -2 (52-50) της τρίτης περιόδου και ανάσαναν βαθμολογικά ενόψει της “μάχης” που δίνουν για την παραμονή.

Κορυφαίος ήταν ο Νικολάς Ντε Γιονγκ με 16 πόντους την ώρα που από τους ηττημένους που γνώρισαν την όγδοη ήττα τους ο Τι Τζέι Κάμπελ σημείωσε 14 πόντους.

Εύκολα η Γκραβελίν

Την ένατη φετινή της νίκη πανηγύρισε η Γκραβελίν η οποία έκαμψε την αντίσταση της Λε Μαν με 77-63. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 37-26 και έφτασαν εύκολα στο ροζ φύλλο με ηγέτη τον Στίβεν Γκρέι (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ). Στον αντίποδα καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους που έπεσαν στο 14-8 ήταν ο Παπέ Σι με 21 πόντους.

Στην παράταση η Βιλερμπάν

Στο 13-9 ανέβηκε η Βιλερμπάν η οποία επιβλήθηκε της Ναντέρ με 74-71 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση. Ήταν η δέκατη ήττα για τους πρωταθλητές που συνεχίσουν να απογοητεύουν με την πορεία τους στο πρωτάθλημα. Το ματς ήταν απολύτως ισορροπημένο, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 20-16), ισοφάρισαν σε 61-61 αλλά εντέλει οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό στην παράταση και κέρδισαν. Ο Αμαρά Σι και ο Έντουιν Τζάκσον πέτυχαν από 19 πόντους έκαστος για τους νικητές. Από τους ηττημένους δεν έφτανε ο ΝτεΣόν Τόμας (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

Πέμπτη νίκη για Χάβρη

Η Χάβρη “λύγισε” την Ορλεάν με 76-65 και σημείωσε την πέμπτη φετινή της νίκη που της επιτρέπει να ελπίζει ακόμα σε παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη ήταν η ένατη ήττα για τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 53-41 στο 30’ Στην συνέχεια απλά συντήρησαν την διαφορά. Ο Νικ Μίνεραθ με 21 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος”. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Μπράιαν Γκριν (16 πόντοι).

Άνετα Σολέ, Νανσί

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Σολέ συνέτριψε τη Ροάν με 100-74 και ανέβηκε στο 9-13. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και πήραν άνετα το ροζ φύλλο έχοντας 14/30 (46,7%) στα τρίποντα. Ο Τζον Κοξ με 26 πόντους και 8 ασίστ ήταν εκπληκτικός για τους νικητές. Από τους ηττημένους διασώθηκε ο Ζακ Μόρλεϊ με 16 πόντους. Τέλος ούτε η Νανσί δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα με αντίπαλο την Ορτέζ (77-65). Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοπορία σε όλο τον αγώνα και δεν απειλήθηκαν ποτέ ουσιαστικά. “Όλα τα λεφτά” ήταν ο Όστιν Νίκολς (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ενώ από τους φιλοξενούμενους “πάλεψε” ο Ντι Τζέι Στρόμπερι (23 πόντοι).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:
Νανσί – Ορτέζ 77-65
Βιλερμπάν – Ναντέρ 74-71 (κ.α. 61-61)
Σολέ – Ροάν 100-74
Χάβρη – Ορλεάν 76-65
Γκραβελίν – Λε Μαν 77-63
Αντίμπ – Ντιζόν 71-67
Λιμόζ – Στρασμπούρ (10/3)
Παρί Λεβαλουά – Σαλόν (11/3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…