Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Η μικρή… μεγάλωσε

Η μικρή… μεγάλωσε

johnson christinaki

 johnson-christinaki

Όταν χάνεις έναν τίτλο σε νεκρό χρόνο, και δη μετά από καλάθι μίας παίκτριας (Ανθή Μπαλτά) που δεν έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της το μακρινό σουτ, τότε είναι λογικό να υπάρχει πικρία. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο… παρά ένα να σηκώσει την πρώτη κούπα της χρονιάς, αλλά η αρχηγός του Ελληνικού ήταν αυτή που άλλαξε τα δεδομένα χαρίζοντας στις “μπλε” τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους.

Επειδή, όμως, τα πλέι οφ βρίσκονται προ των πυλών, δεν υπάρχει χρόνος για κατήφεια και στενοχώρια. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που όλα κρέμονται από μια κλωστή στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Εκεί όπου… θα ξυρίσουν το γαμπρό.

Στο “τριφύλλι” έχουν στρέψει ήδη την προσοχή τους στις εναπομείνασες αγωνιστικές υποχρεώσεις μετρώντας, παράλληλα, τα κέρδη (αν και ακούγεται οξύμωρο) από την παρουσία της ομάδας στην Κω. Κέρδη, εκ των οποίων το σημαντικότερο έχει ονοματεπώνυμο. Και λέγεται Ελεάννα Χριστινάκη.

Η 17χρονη γκαρντ/φόργουορντ των “πρασίνων”  ήταν η παίκτρια – αποκάλυψη του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδος. Παίρνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής από την Γιασεμή Σαμαντούρα, άλλωστε, ήταν αυτή που έδωσε το κάτι παραπάνω στον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό με τον Ιπποκράτη Κω. Εκεί όπου σκόραρε 11 πόντους, μα πάνω απ όλα έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Στοιχείο που αποτελεί το μεγάλο της προσόν.

Όσον αφορά τον τελικό, δεν έδειξε να… φοβάται. Αντίθετα, έπαιξε με νεανικό ενθουσιασμό και ηρεμία… έμπειρης παίκτριας αποτελώντας σημαντικό γρανάζι στην μηχανή των “πρασίνων” που λίγο έλειψε να κατακτήσουν τον τίτλο.

Εδώ και μία διετία, στη Λεωφόρο προετοιμάζουν και δουλεύουν εντατικά στις αδυναμίες της Ελεάννας Χριστινάκη. Δεν το κρύβουν άλλωστε πως αποτελεί ένα σημαντικό πρότζεκτ για το μέλλον του συλλόγου. Μόνο που, όπως αποδείχθηκε στην Κω, το μέλλον… είναι εδώ, εγινε παρόν. Η 17χρονη παίκτρια δείχνει έτοιμη να επωμιστεί ακόμα μεγαλύτερο βάρος.

Η Ελεάννα Χριστινάκη είναι η καλύτερη Νεάνιδα (γιατί ως τέτοια αγωνίζεται εξάλλου) στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…