Κεντρική NBA Η μεγάλη επιστροφή
NBA

Η μεγάλη επιστροφή

phil jackson

phil-jackson

Δεν άντεξε για πολύ μακριά από το “μαγικό κόσμο”, ο Φιλ Τζάκσον. Τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του από τους πάγκους και τους αγαπημένους του Λέικερς (2011), ο 68χρονος πολυνίκης τεχνικός βρίσκεται μια ανάσα από την επιστροφή του στο ΝΒΑ αλλά όχι ως κόουτς και πολύ μακριά από το Λος Άντζελες.

Συγκεκριμένα, θα αναλάβει πόστο Γενικού Διευθυντή στους Νικς και ουσιαστικά θα είναι αυτός που θα “λύνει” και θα δένει στην ομάδα, με τους ιθύνοντες των Νεοϋορκέζων να επιθυμούν να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές μιας και η απογοητευτική πορεία των Νικς φέτος μπορεί να τους βρει εκτός πλέι οφ.

Το πιθανότερο είναι να απομακρυνθεί ο Μάικ Γούντσον από τον πάγκο με το ενδεχόμενο της ταυτόχρονης ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Τζάκσον να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Αυτό που είχε ακουστεί, επιπλέον, ήταν πως ο τηλεσχολιαστής Στιβ Κερ, ενδέχεται να καθίσει στον πάγκο της ομάδας μια κίνηση που θα φέρει τη σφραγίδα του Τζάκσον (αν υλοποιηθεί) ο οποίος δείχνει να τον εμπιστεύεται.

Σύμφωνα με ανθρώπους της ομάδας, η μεγάλη επιστροφή του 13 φορές πρωταθλητή ΝΒΑ (11 ως προπονητής και 2 ως παίκτης), είναι εξαιρετικά κοντά στο να πάρει “σάρκα και οστά”:

“Όλα είναι λίγο πολύ τελειωμένα. Απομένουν μονάχα μερικές λεπτομέρειες για να κλείσει εντελώς η συμφωνία. Οι Νικς είναι αισιόδοξοι ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει και η τελική ανακοίνωση των δύο πλευρών”.

Μιας το πόστο αυτό θα αποτελέσει κάτι εντελώς καινούριο για τον ίδιο, ο Τζέρι Ουέστ (που έχει βαδίσει σε παρόμοια μονοπάτια) σημείωσε πως ο Τζάκσον θα πρέπει να συμβιβαστεί με κάποια πράγματα:

“Πιστεύω πως αν μπορέσει να καταλάβει ότι αυτές οι δουλειές είναι δύσκολες, προκαλούν απογοήτευση και ότι δεν μπορεί να κοουτσάρει ο ίδιος τους παίκτες, εκτός αν το θέλει, είμαι σίγουρος πως θα κάνει σπουδαία δουλειά.” και συνέχισε τονίζοντας:

“Το να είσαι προπονητής και να είσαι εκτελεστικός διευθυντής είναι διαφορετικά πράγματα. Αλλά έχει πολλά να μάθει όσον αφορά την εμπειρία με τους παίκτες, το πώς να οργανώνει ομάδες και πώς να τις “ενώσει”. Το μεγαλύτερο πράγμα που θα μάθει είναι ότι θα χρειαστεί να έχει πολλούς, πραγματικά, καλούς παίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…