Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Η Κρήτη έχει παράδοση”

“Η Κρήτη έχει παράδοση”

xalvatzakis all star

xalvatzakis-all-star

Όλη η μπασκετική Ελλάδα αναμένει αγωνιωδώς την έναρξη του 21ου All Star Game που, φέτος, θα διεξαχθεί στο κλειστό Κλαδισού, στα Χανιά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8-9 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, μιλώντας στο Athletic Radio 104.2, στάθηκε στις εξαιρετικές υποδομές στην Κρήτη που αποτέλεσε και ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια που επιλέχθηκε το νησί, και τα Χανιά εν προκειμένω, για τη διεξαγωγή της γιορτής του μπάσκετ ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα γύρω από το μπάσκετ στην Κρήτη και για το αν είναι δυνατό να εκπροσωπείται από δύο ομάδες στην Α1.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την διεξαγωγή τόσο σημαντικών εκδηλώσεων στην Κρήτη:

“Σημαίνει ότι η Κρήτη έχει παράδοση και στο μπάσκετ γενικά. Παλαιότερα είχε και άλλες ομάδες στην Α1 ενώ και τώρα είναι το Ρέθυμνο. Υπάρχει και βοηθάει στην Εθνικές ομάδες Έχει τις υποδομές που χρειάζονται για τέτοια γεγονότα και είναι ότι καλύτερα για το νησί. Θα ήθελα να δω και μια ομάδα του Ηρακλείου στην Α1 και το Ρέθυμνο σε ένα μεγαλύτερο γήπεδο.

Γνωρίζω πως αν είχαμε ένα ΣΕΦ ή ΟΑΚΑ κάτω θα το είχαμε γεμίσει. Όπου έχει γίνει υπάρχει ανταπόκριση του κόσμου. Είναι το άθλημα που έχει φέρει πολλές επιτυχίες τόσο ομαδικά όσο και σε Εθνικό επίπεδο. Υπάρχει αγάπη του Έλληνα για αυτό το άθλημα και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία”.

Όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής των Χανίων:

“Είναι τα ίδια κάθε χρόνο. Επιλέγεται μια πόλη της περιφέρειας που έχει τις υποδομές. Να εξυπηρετεί ένα τέτοιο θεσμό, να το θέλει η τοπική αυτοδιοίκηση και η κοινωνία και να συμβάλει. Επίσης σε επίπεδο πολιτών όσο και επιχειρηματιών να βοηθήσουν.

Η βοήθεια που δίνει το νησί στις Εθνικές ομάδες είναι σημαντικό κομμάτι και σημαντικό κριτήριο για να βοηθήσουμε και εμείς το νησί για να μπορεί το μπάσκετ σε οποιαδήποτε πόλη να φέρει οφέλη. Αποφασίστηκε γιατί είδαμε το γήπεδο. Εξαιρετικό γήπεδο και μακάρι να έχει παντού τέτοια γήπεδα”.

Σχετικά με ενδεχόμενη άνοδο του ΟΦΗ στην Α1:

“Μακάρι να πετύχει την άνοδο. Θέλουμε ομάδες με ιστορία και υγιείς και βασικότερα από όλα να έχουν τις υποδομές σε γήπεδο. Δυστυχώς στην χώρα μας κατασκευάζονται γήπεδα αλλά μετά δεν υπάρχουν ομάδες και έχουμε το παράδειγμα του Μακεδονικού στην Κοζάνη. Ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που είναι κλειστό τώρα. Υπάρχουν πολλά γήπεδα έτσι. Πρέπει κάποια στιγμή να εξαλειφθεί αυτό.

Η Κρήτη έχει γήπεδα και είναι μεγάλη υπόθεση αυτό. Στο Ηράκλειο υπάρχει γήπεδο και υποδομές για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή”.

Τέλος, για το αν η Κρήτη θα μπορέσει να υποστηρίξει δύο ομάδες στη μεγάλη κατηγορία:

“Το νησί είναι αυτάρκες. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή ας πούμε αυτό που έγινε στην Λάρισα. Είχαμε δύο ομάδες στην ίδια πόλη που σαν αποτέλεσμα αυτής της διαμάχης ήταν να καταστραφούν και οι δύο ομάδες. Από τη στιγμή που δεν είναι στην ίδια πόλη μπορεί να στηρίξει δυο ομάδες στην Α1”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …