Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών Επίσκεψη στο Πειραματικό

Επίσκεψη στο Πειραματικό

Vetoulas odigies pagos

Vetoulas-odigies-Apollon

Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, επισκέφθηκαν παίκτες του Απόλλωνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων που είναι σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου.

Η αντιπροσωπεία της αχαϊκής ομάδας, αποτελούνταν από τους αθλητές Νίκο Αργυρόπουλο, Βλάντιμιρ Πέτροβιτς, Τζέρεμι Ουίλσον και Ρόναλτ Ρος μαζί με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ομάδας, Ευαγγελία Νιάρου.

Οι καλαθοσφαιριστές του Απόλλωνα, αφού μίλησαν για προσωπικές τους εμπειρίες, εν συνεχεία έβγαλαν φωτογραφίες με τους μαθητές, υπέγραψαν αυτόγραφα και έριξαν μερικά σουτ κάνοντας το χατίρι στους μικρούς φιλάθλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Στο  Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 μια πρωτότυπη εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ στις 21 Μαρτίου. Η Διευθύντρια κ. Αθανασία Μπαλωμένου και ο Σύλλογος Διδασκόντων προσκάλεσαν τους καλαθοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας του ΑΣ Απόλλων Πατρών για να συζητήσουν με τους μαθητές και τις μαθήτριες  των Β και Γ τάξεων σχετικά με το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία πως μπορούν να αντιμετωπιστούν, ιδιαίτερα μέσα από τον αθλητισμό και την παιδεία.

Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε ως ιδέα και οργανώθηκε από τον καθηγητή Αγγλικών του σχολείου κ. Βασίλη Σχοινά, μετά από μια σειρά δραστηριοτήτων στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών σχετικά με την ιστορία των κινημάτων για τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα  στις Η.Π.Α. και στη Νότιο Αφρική καθώς και με μεγάλες μορφές  του αγώνα κατά του ρατσισμού όπως ο  Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο Νέλσον Μαντέλα.

Συμμετείχαν επίσης η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Αντιγόνη Χαλκιοπούλου και η φιλόλογος κ. Αγγελική Αργυρίου στα πλαίσια διαθεματικών δράσεων σχετικά με την καταπολέμηση του ρατσισμού μέσα από τον αθλητισμό και την κατανόησή του ως φαινομένου στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.
Στο φιλόξενο χώρο του σχολείου παρευρέθησαν οι παίκτες του Απόλλωνα, Νίκος Αργυρόπουλος, Βλάντιμιρ Πέτροβιτς, Τζέρεμι Ουίλσον και Ρόναλτ Ρος, καθώς και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου κ. Ευαγγελία Νιάρου.

Οι παίκτες έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και συζήτησαν μαζί τους απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων σχετικά και με τις προσωπικές τους εμπειρίες για το ρατσισμό στις διάφορες ομάδες και τόπους που έχουν εργασθεί, και για τον τρόπο που μπορούμε να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο μέσα από τον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Οι παίκτες εξεπλάγησαν ευχάριστα από το υψηλό επίπεδο σκέψης και έκφρασης των παιδιών, την ωριμότητά τους καθώς και από το γεγονός ότι μπορούσαν να εκφράζονται με την ίδια άνεση και ευκολία και στη αγγλική γλώσσα.

Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση, οι παίκτες του Απόλλωνα υπέγραψαν αυτόγραφα και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με μαθητές και εκπαιδευτικούς και βέβαια δεν αρνήθηκαν τη χάρη που τους ζήτησαν τα παιδιά να κάνουν μερικά σουτ και να επιδείξουν το ταλέντο τους στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…