Κεντρική Διεθνή Είπε “αντίο” στην Τουρκία

Είπε “αντίο” στην Τουρκία

hidayet turkoglou turkey

hidayet-turkoglou-turkey

Υποστολή “σημαίας”… Ο Χινταγιέτ Τούρκογλου αποφάσισε να πει “αντίο” στην εθνική Τουρκίας στα 35 του χρόνια ενώ στην επιστολή που κοινοποίησε ανέφερε ότι θέλει να αφήσει χώρο στις επόμενες γενιές.

“Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι αποχωρώ από την εθνική ομάδα στην οποία ήμουν μέλος από το 1998, καθώς θα πρέπει να αφήσουμε χώρο στα νέα παιδιά που έρχονται από πίσω. Θα είμαι πάντα περήφανος που ήμουν μέλος της εθνικής ομάδας της Τουρκίας και αντιπροσώπευα την χώρα μου”, τόνισε στις δηλώσεις του ο πολύπειρος φόργουορντ. Παράλληλα ο Τούρκογλου εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Εργκίν Αταμάν που ανέλαβε ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας ενώ τόνισε ότι ο κόουτς της Γαλατάσαραϊ θα βελτιώσει το επίπεδο της ομάδας.

Ο άσος των Λος Άντζελες Κλίπερς που αποτελούσε εμβληματική μορφή των Τούρκων και κάποτε είχε χαρακτηριστεί, ως ο “Τούρκος Μάικλ Τζόρνταν“, συμμετείχε σε οκτώ Ευρωμπάσκετ, αριθμός ρεκόρ ανάμεσα στους εν ενεργεία διεθνείς παίκτες. Με την εθνική ομάδα ο Τούρκογλου κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια, το ένα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τουρκίας το 2001 και το δεύτερο στο Μουντομπάσκετ του 2010, που επίσης διοργάνωνε η χώρα του.

Η τελευταία “παράσταση” του 35χρονου φορώντας την φανέλα με το “εθνόσημο” ήταν στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας όπου δεν κατάφερε να οδηγήσει σε κάποια διάκριση την εθνική του ομάδα. Ο ηγέτης των Τούρκων έπαιξε σε 3 αγώνες με μέσο όρο 7,3 πόντους και 3,7 ριμπάουντ ενώ η χώρα του κατέλαβε την 17η θέση.

Ο Τούρκογλου θα αφοσιωθεί πλέον στην καριέρα του στο NBA όπου αγωνίζεται από το 2000 και έχει δώσει το “παρών” σε 897 παιχνίδια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχοντας μέσο όρο 11,9 πόντους και 4,2 ριμπάουντ και σε 93 αγώνες για τα πλέι οφ με μέσο όρο 11,1 πόντους και 4,3 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…