Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Δυνατά και κρίσιμα ματς

Δυνατά και κρίσιμα ματς

athinaiou aris ilisiakos

athinaiou-aris-ilisiakos

Σε δύο “δόσεις” θα πραγματοποιηθεί η 22η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, με τη “μάχη” της παραμονής να εντείνεται καθώς ενδέχεται να κριθεί, εν πολλοίς, από τώρα η μία ομάδα που θα υποβιβασθεί ενώ αμφίρροπες μάχες θα υπάρξουν ανάμεσα σε ομάδες με παρόμοιους στόχους.

Σάββατο 22 Μαρτίου

Κολοσσός Ρόδου – Πανιώνιος
Τρεις συνεχόμενες ήττες μετρά ο Κολοσσός και χρειάζεται να ξαναβρεί το δρόμο προς το θετικό αποτέλεσμα έχοντας σύμμαχο την “καυτή” του έδρα προκειμένου να μην μπει σε τυχόν μπελάδες όσον αφορά την παραμονή του (κάτι που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες). Πολλές αλλαγές σε έμψυχο δυναμικό την εβδομάδα που μας πέρασε, με τον Μπαμπέιλ Όσμπι να αποχαιρετά τη Ρόδο και τους Μλάντεν Πάντιτς και Μπράιαν Χόπκινς να ντύνονται στα “θαλασσί” για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της ομάδας του Μιχάλη Κουταλιανού. Πάντως θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην, κατά τεκμήριο, ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος, μετά τους “αιωνίους”. Ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών (Σίμτσακ, Λάνγκφορντ, Σαλούστρος) η συμμετοχή των οποίων, θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Όπως και να χει, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και σοβαρή απέναντι στον μαχητικό Κολοσσό.
Κλειστό Βενετόκλειο
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Γκόντας, Σταματόπουλος, Γεωργιάδης

Ηλυσιακός – Άρης
Όπως είχε τονίσει και ο τεχνικός του Ηλυσιακού, Δημήτρης Κουστένης, στο ματς με τον Άρη η ομάδα του “παίζει όλη τη χρονιά της” καθώς μπορεί να την καταδικάσει προς Α2 μεριά ή να της δώσει παράταση “ζωής” ώστε να διεκδικήσει μέχρις εσχάτων την παραμονή της. Ο Άρης έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό και ουσιαστικά έχασε τη νίκη τα τελευταία τέσσερα λεπτά. Οι Αρειανοί προέρχονται από τρεις σερί ήττες και θέλουν τη νίκη ώστε να καταφέρουν να προλάβουν το “τρένο” των πλέι οφ.
Κλειστό: ΔΓ Ιλισίων
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Παναγιώτου, Ανδρικόπουλος

Απόλλων Πάτρας – Τρίκαλα
Κλειστή και δυνατή αναμέτρηση αναμένεται να διεξαχθεί στην Περιβόλα ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται πολύ κοντά στον βαθμολογικό πίνακα (7η και 9η θέση αντίστοιχα). Ο Απόλλων Πάτρας στοχεύει σε όσο δυνατόν καλύτερη θέση και παράλληλα διατήρηση σε τροχιά πλέι οφ και θα έχει σύμμαχο τη δυνατή του έδρα. Τα Τρίκαλα, από την άλλη, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή τους θα παίξουν πιο απελευθερωμένα κυνηγώντας πλέον την είσοδο στην οχτάδα μέσω της πρώτης εκτός έδρας νίκη τους φέτος.
Κλειστό: ΚΓ Απόλλωνα-Περιβόλα
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Ψαριανός, Παντελίδης

ΠΑΟΚ – Νέα Κηφισιά
Ακόμη μια αμφίρροπη μάχη αυτή, ένα πραγματικό ντέρμπι αναμένεται το ματς της Πυλαίας, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κηφισιά. Οι παίκτες του “δικεφάλου” θα φορούν φανέλες παρόμοιες με εκείνες του 1994 όταν η ομάδα είχε κατακτήσει το κύπελλο Κόρατς και θέλουν να τις συνδυάσουν με νίκη, επιστρέφοντας παράλληλα στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στη Δράμα. Η Κηφισιά θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να εκθρονίσει τον ΠΑΟΚ από την 4η θέση μιας και σε πιθανή ισοβαθμία έχει το προβάδισμα καθώς είχε επικρατήσει στον πρώτο γύρο.
Κλειστό: ΠΑΟΚ Sports Arena
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Τανατζής, Πουρσανίδης Γ., Διαμαντής

Κυριακή 23 Μαρτίου

Ίκαρος Χαλκίδας – Παναθηναϊκός
Ο Ίκαρος είναι δυνατός στην έδρα του και αυτό θα θέλει να επωφεληθεί ώστε να δείξει όσο το δυνατόν καλύτερο και ανταγωνιστικό “πρόσωπο” απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στόχος της ομάδα του Θανάση Γιαπλέ να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα εν όψει της κρίσιμης συνέχειας για την παραμονή. Πρώτο μέλημα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, από πλευράς Παναθηναϊκού, η ξεκούραση των βασικών με φόντο την Ευρωλίγκα σε ένα ματς που θα αποτελεί την καλύτερη “προπόνηση” ώστε να δοκιμάσει τα νέα πράγματα που θέλει να εμφυσήσει στο παιχνίδι των “πρασίνων“.
Κλειστό: ΔΑΚ Κανήθου
Ώρα: 15:00
Διαιτητές: Παπαπέτρου, Θεωνάς, Νικολούλης

Ρέθυμνο – ΚΑΟΔ
Το Ρέθυμνο με “όπλο” την έδρα του θέλει να επιβληθεί του ισχυρού ΚΑΟΔ και να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ. Οι Δραμινοί συνεχίζουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις και η νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική αποτέλεσε την τέταρτη συνεχόμενη. Η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς θέλει να πλησιάσει ακόμα περισσότερη την 5η θέση ( της Κηφισιάς) αλλά δεν θα έχει εύκολο έργο στην Κρήτη.
Κλειστό: ΚΓ “Μελίνα Μερκούρη”
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος Π., Μητσόπουλος, Δεσλής

Ολυμπιακός – Πανελευσινίακος
Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει ο Ολυμπιακός με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δίνει χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά και να κάνει μια μίνι προετοιμασία εν όψει των κρίσιμων αγώνων στην Ευρωλίγκα. Ο Πανελευσινιακός γνωρίζει ότι δεν μπορεί να περιμένει πολλά από το συγκεκριμένο ματς και θα πάει στο ΣΕΦ με σκοπό να δείξει αξιοπρεπές πρόσωπο και να κάνει μια δυνατή προετοιμασία για τα δύσκολα ματς που ακολουθούν και θα κρίνουν το μέλλον της ομάδας στην Α1.
Κλειστό: ΣΕΦ
Ώρα: 19:15
Διαιτητές: Βαρδάλος, Μπίκας, Αναστόπουλος Αντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …