Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δεν υπάρχουν μυστικά”

“Δεν υπάρχουν μυστικά”

pedoulakis st

pedoulakis-st

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο (21:45, ΔΤ) τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ με σκοπό να διπλασιάσει τις νίκες του με αντίπαλο τους Βάσκους στην δεύτερη φάση αλλά και να πετύχει την πέμπτη του νίκη στο TOP-16 της Ευρωλίγκα.

Παρά το γεγονός ότι το συγκρότημα του Σέρχιο Σκαριόλο βρίσκεται στην τελευταία θέση του πέμπτου ομίλου με ρεκόρ 1-7 ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν εφησυχάζει, αντίθετα κρούει τον “κώδωνα” του κινδύνου στους παίκτες του από την στιγμή που η ισπανική ομάδα δεν θα έχει τίποτα να χάσει στην αυριανή αναμέτρηση. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε στους εκπροσώπους του Τύπου για το ματς αυτό:

“Εύκολο βράδυ στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει. Ειδικά στη φάση που βρισκόμαστε. Καμία ομάδα δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται να καταναλώσουμε πολλή ενέργεια για να πάρουμε την νίκη. Η Λαμποράλ Κούτσα έχει ένα πλεονέκτημα καθώς δεν έχει τίποτα να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι. Όσο είναι μέσα στο παιχνίδι δεν θα έχει να χάσει τίποτα. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να την βγάλουμε από το ματς, όσο πιο νωρίς γίνεται”, υποστήριξε αρχικά ο “Άρτζι” και συνέχισε:

“Όπως έχει γίνει η ζωή μας μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα δεν υπάρχει κανένα μεγάλο μυστικό. Όλα πλέον μπορείς να τα δεις. Διαφοροποιήσεις, βέβαια, υπάρχουν. Η Λαμποράλ Κούτσα έχει αλλάξει ρόστερ. Την έχουμε αντιμετωπίσει τρεις φορές και συνέχεια παρουσιάζεται διαφορετική. Κάθε φορά έχει δύο με τρεις προσθαφαιρέσεις”.

Όσον αφορά στην παρουσία και στον βαθμό ετοιμότητας του Ζακ Ράιτ ο προπονητής των “πράσινων” επισήμανε: “Το παιδί ακόμα προσπαθεί να ενσωματωθεί στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Το βασικό στοιχείο που μας δίνει είναι ότι μπορεί να ανοίξει το παιχνίδι μας και να εκμεταλλευτεί τους γρήγορους ψηλούς μας, έχοντας κάποιες εύκολες δημιουργίες. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Επίσης, το θετικό είναι ότι μας δίνει περισσότερες λύσεις όταν κάποιος δεν είναι σε καλή μέρα. Όπως έγινε στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο. Βοήθησε πολύ για να επανέλθουμε στο συγκεκριμένο ματς και να ηττηθούμε τελικά στις λεπτομέρειες”.

Τζέιμς Γκιστ: “Να ελέγξουμε τον ρυθμό”

Από την πλευρά των παικτών ο Τζέιμς Γκιστ ανέφερε: “Σε αυτά τα παιχνίδια δεν μετράει το ρεκόρ που έχει η κάθε ομάδα. Η Λαμποράλ Κούτσα διαθέτει έμπειρους παίκτες και ιδιαίτερα ποιοτικούς. Οποιοσδήποτε από αυτούς κι αν βρεθεί στην καλή του βράδια μπορεί να σε “σκοτώσει”. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, που για εμάς είναι πολύ σημαντικό, όπως και όλα τα ματς στο γήπεδό μας”.

Σχετικά με την ενσωμάτωση του Λαμάρ Όντομ στο ρόστερ των Βάσκων ο Αμερικανός φόργουορντ ξεκαθάρισε: “Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην τακτική μας, να παραμείνουμε έτσι καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα γιατί οι αντίπαλοί μας έχουν πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Ο βασικός μας στόχος είναι η νίκη και όχι  πως θα σταματήσουμε έναν παίκτη”, είπε ο Γκιστ και συμπλήρωσε:

“Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ελέγξουμε τον ρυθμό. Η Λαμποράλ Κούτσα συνηθίζει να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να βρίσκει ελεύθερα σουτ. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε αυτό και θα πρέπει να επιβάλλουμε εμείς τον δικό μας ρυθμό για να φτάσουμε στην νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Να ισοφαρίσει τη σειρά και να γυρίσει Αθήνα θέλει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη επί της Μακάμπι και να πάει σε 5ο παιχνίδι. Η νίκη απόψε (21:…