Κεντρική Διεθνή “Γαλαζοκίτρινο” προβάδισμα

“Γαλαζοκίτρινο” προβάδισμα

apoel aek tritos telikos

apoel-aek-tritos-telikos

Ο ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε της Πετρολίνας ΑΕΚ με 74-58 στον τρίτο τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κύπρου που διεξήχθη σε ένα κατάμεστο “Λευκόθεο” και έκανε το 2-1 στην “κούρσα” για τον τίτλο.

Οι “γαλαζοκίτρινοι” πήραν προβάδισμα στην σειρά και στον τέταρτο αγώνα την προσεχή Παρασκευή (14/3) στο “Κίτιον” θα έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Από την άλλη η Πετρολίνα ΑΕΚ θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει εκ νέου την σειρά προκειμένου να διεκδικήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στο πέμπτο ματς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα στο παρκέ και με “όπλο” την άμυνα προηγήθηκαν με 17-3 χάρη σε σερί 8-0 που πραγματοποίησαν. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον ΑΠΟΕΛ να είναι μπροστά με 20-7. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Αντώνη Κωνσταντινίδη “πάτησαν γκάζι” και εκτόξευσαν την διαφορά στους 16 πόντους (28-12) στο 15’.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 38-18. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το πρώτο μέρος έχοντας 0/10 δίποντα, 16 λάθη ενώ οδήγησαν τους αντιπάλους τους σε 13 κλεψίματα. Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, η διαφορά έφτασε μέχρι και στους 27 πόντους (54-27) στο 25’ με τους γηπεδούχους απλά να κυριαρχούν.

Το μόνο που κατάφεραν οι “πρασινοκίτρινοι” ήταν να περιορίσουν το μέγεθος της διαφοράς κάτω από τους 20 πόντους (74-58) που ήταν και το τελικό σκορ. Ο Θαντέους Μακ Φάντεν με 17 πόντους και ο Άντονι Τζαμάρ Ντιγκς με 14 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Μάθιου Μπόσιερ είχε 12 πόντους για τους ηττημένους ενώ ο Ντέγιαν Τσουπ πρόσθεσε 10 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…