Κεντρική NBA NCAA Από τον Larry στον Doug

Από τον Larry στον Doug

mcdermott si

mcdermott-si

Πόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα γνωρίζουν τον Doug McDermott; Λίγοι! Η προβολή άλλωστε του NCAA στη χώρα μας είναι μηδαμινή, με το eBasket να αποτελεί μία… εξαίρεση του κανόνα αφού παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Επομένως, όσοι μας διαβάζουν τακτικά θα έχουν παρατηρήσει πως το όνομα του φόργουορντ του Creighton είναι κάτι παραπάνω από… γνωστό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Και πώς να μην είναι, άλλωστε, αφού μιλάμε για έναν παίκτη (τεταρτοετή), ο οποίος μπήκε στο κλειστό κλαμπ αυτών που έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 3.000 πόντων στο NCAA (σ.σ.: έχει πετύχει 3.011). Άφησε πίσω του παίκτες όπως ο Danny Manning (2.951) και ο Oscar Robertson (2.973), ενώ βρίσκεται στο κατόπι του Alphonso Ford (3.165) και του Pete Maravich (3.667). Αν και είναι αδύνατο να ξεπεράσει τον “Pistol Pete” αφού υπολείπεται περίπου εξακόσιους πόντους (!) στη σχετική λίστα.

Κι αν όλα αυτά δεν σας έχουν πείσει ακόμα για το… μέγεθος του κύριου Doug McDermott, ήρθε το εξώφυλλο του Sports Illustrated να στείλει ακόμη ένα “μήνυμα”. Γιατί το να βρίσκεσαι στο εξώφυλλο του κορυφαίου αθλητικού περιοδικού του κόσμου παίρνοντας πόζα ανάλογη με αυτή του… Larry Bird -πριν από περίπου τρεις δεκαετίες- κάτι σημαίνει.

Ο senior φόργουορντ είναι το “Α” και το “Ω” για το Creighton. Πάνω του στηρίζονται όλες οι προσπάθειες των “Bluejays” για κάτι καλό στη φετινή March Madness. Αν δεν τα καταφέρουν και φέτος, τότε πότε θα τα καταφέρουν;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…