Κεντρική NBA NCAA “Απαγορευτικό” από το Dayton (vid)

“Απαγορευτικό” από το Dayton (vid)

oliver dayton

oliver-dayton

Ακόμα μία ομάδα που έριζε για τον τίτλο του πρωταθλητή βγήκε νοκ άουτ χθες το βράδυ. Από τόσο νωρίς. Ο λόγος για το Syracuse, που είδε τα όνειρά του για κούπα να “γκρεμίζονται” από το Dayton. Οι “Flyers” έκαναν δεύτερο συνεχόμενο upset και δείχνουν ικανοί να εξελιχθούν στη φετινή “Σταχτοπούτα” της διοργάνωσης. Η όρεξή τους πάντως άνοιξε με την πρόκριση στη “Sweet 16” της Τρέλας του Μαρτίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

South
Florida (1) – Pittsburgh (9) 61-45
Syracuse (3) – Dayton (11) 53-55

Midwest
Louisville (4) – Saint Louis (5) 66-51
Michigan (2) – Texas (7) 79-65

West
San Diego State (4) – North Dakota State (12) 63-44
Wisconsin (2) – Oregon (7) 85-77

East
Michigan State (4) – Harvard (12) 80-73
Villanova (2) – Connecticut (7) 65-77

Βρέθηκε η Cinderella

Το Dayton δείχνει πως θα εξελιχθεί στη φετινή “Σταχτοπούτα” της March Madness καθώς συνεχίζει να εντυπωσιάζει τον κόσμο του κολεγιακού μπάσκετ. Τελευταίο του θύμα; Το Syracuse του Jim Boeheim. Οι “Flyers” έκαμψαν την αντίσταση των “Orange” με 55-53 και πήραν το εισιτήριο για τη “Sweet 16” στέλνοντας τους αντιπάλους τους… στο σπίτι. Το γεγονός πως το παιχνίδι πήγε σε χαμηλό σκορ (εκεί όπου βολεύει το Syracuse) δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα το Dayton, το οποίο έβρισκε διαρκώς τρόπους να “χτυπήσει” την άμυνα των “Orange“, μα πάνω απ όλα να μην χάσει σχεδόν ποτέ το προβάδισμα. Ακόμα κι όταν ο Tyler Ennis (19π. με 7/21 σουτ) προσπάθησε να σώσει την παρτίδα με τρίποντο σχεδόν στην εκπνοή, οι “Flyers” χαμογέλασαν αφού το σουτ του πρωτοετούς πόιντ γκαρντ δεν βρήκε στόχο.

“Εκτέλεση” από την περιφέρεια

Η προσήλωση και η αποφασιστικότητα που υπάρχει στο Michigan State είναι τέτοια που δεν επιτρέπει… στραβοπατήματα απέναντι σε ομάδες του επιπέδου του Harvard. Οι “Spartans” επιβλήθηκαν με 80-73 κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την πρόκρισή τους στο Final Four του North Texas. Για να τα καταφέρουν, όμως, χρειάστηκαν τη συμβολή δύο σπουδαίων περιφερειακών. Ο λόγος για τους Branden Dawson (26π. με 12/15 σουτ) και Gary Harris (18π.), οι οποίοι πήραν από το χεράκι την ομάδα του Tom Izzo οδηγώντας την στην επόμενη φάση της Τρέλας του Μαρτίου. Οι “Crimsons” του Harvard πάλεψαν μέχρι τέλους, αλλά ήταν αδύνατο να ορθώσουν ανάστημα κόντρα στο Michigan State.

“Ανεβάζουν στροφές” οι πρωταθλητές

Έτοιμο για το repeat δείχνει να είναι το Louisville, το οποίο μετέτρεψε το ντέρμπι με το Saint Louis σε παράσταση για ένα ρόλο (66-51). Το συγκρότημα του Rick Pitino έπαιξε εκπληκτική άμυνα (ιδίως στο α’ ημίχρονο) με αποτέλεσμα να “κόψει” από νωρίς τον αέρα των “Billikens“, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ακολουθούν στο σκορ. Ό,τι κι αν επιχείρησαν δεν είχε αποτέλεσμα αφού η αστοχία τους (σ.σ.: στο α’ μέρος πέτυχαν μόλις έξι εντός παιδιάς καλάθια) ήταν τέτοια που δεν τους επέτρεπε να κάνουν κάτι καλύτερο. Αντίθετα, οι “Cardinals” έπαιζαν με μεγάλη αυτοπεποίθηση στις δύο πλευρές του παρκέ και έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (προεξάρχοντος του Luke Hancock που πέτυχε 21 πόντους) δεν είχαν πρόβλημα να πάρουν το εισιτήριο για τη “Sweet 16“.

Σπέρνουν τον τρόμο

Το Florida είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του NCAA αυτή τη στιγμή και δεν σταματά να το αποδεικνύει. Οι “Gators” έκαναν υγιεινό περίπατο κόντρα στο Pittsburgh (61-45) συνεχίζοντας νικηφόρα την πορεία τους στη March Madness. Βλέποντας, παράλληλα, τους μεγάλους του αντιπάλους να βγαίνουν νοκ άουτ έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά για την κατάκτηση του τροπαίου. Κορυφαίους για τους νικητές ήταν ο Scottie Wilbekin (21π.), ο οποίος έδωσε από νωρίς το σύνθημα για τη νίκη – πρόκριση επί των “Panthers“.

Με την ίδια συνταγή

Η περιφέρεια αποτέλεσε τη δύναμη πυρός του Michigan σε ακόμη ένα παιχνίδι. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν το Texas (79-65). Η ομάδα του John Beilein επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε κόντρα στους “Longhorns” κατακτώντας την πρόκριση για τη “Sweet 16“. Πώς έγινε αυτό; Τα εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας από τη γραμμή των τριών πόντων (14/28 – 50%) ήταν αυτά που έγειραν από νωρίς την πλάστιγγα υπέρ των “Wolverines“, οι οποίοι δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο του αγώνα αφού η διαφορά έπεσε κάτω από τους δέκα πόντους μόνο σε μία περίπτωση στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Nik Stauskas (17π.), Jordan Morgan (15π.-10ριμπ.), Glenn Robinson III (14π.) και Caris LeVert (14π.), την ίδια ώρα που στην αντίπερα όχθη ο Isaiah Taylor (22π.) πάλευε σχεδόν μόνος του.

Πάμε σαν άλλοτε

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, τα φαβορί έκαναν το καθήκον τους με μοναδική εξαίρεση το Villanova. Οι “Wildcats” δεν τα κατάφεραν κόντρα στο Connecticut (77-65) που θυμίζει την ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο πριν από τρία χρόνια. Από εκεί και πέρα, το San Diego State και το Wisconsin έκαμψαν την αντίσταση των North Dakota State (63-44) και Oregon (85-77), αντίστοιχα, όντας οι δύο ομάδες της West region που προκρίθηκαν στη “Sweet 16“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…