Κεντρική NBA NCAA Ακριβοί μου “Cardinals”

Ακριβοί μου “Cardinals”

louisville pitino team

louisville-pitino-team

Αυτό που έχει “χτίσει” ο Rick Pitino στο Louisville τα τελευταία χρόνια είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κάτι που ξεπερνά τα στενά όρια του NCAA και της κατάκτησης του τίτλου του πρωταθλητή (πέρσι). Ο πολύπειρος τεχνικός έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία πανίσχυρη ομάδα. Εντός κι εκτός παρκέ. Μία ομάδα που μπορεί να καυχιέται για ακόμα μία… κορυφή. Την οικονομική.

Σύμφωνα με το Forbes, οι “Cardinals” είναι η πιο… ακριβή ομάδα αφού αξίζουν 39.5 εκατ. δολάρια, αφήνοντας πίσω τους τους βασικούς ανταγωνιστές τους για την κατάκτηση του τροπαίου. Όχι ότι τα οικονομικά παίζουν κάποιο ρόλο όταν οι ομάδες μπαίνουν στο παρκέ, αλλά, όπως και να έχει, καταδεικνύουν τη δυναμική του κάθε κολεγίου.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το Kansas (33 εκατ. δολάρια), με το Kentucky (32.5 εκατ. δολάρια), το North Carolina (25.7 εκατ. δολάρια) και το Indiana (25.4 εκατ. δολάρια) να κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

Ακόμη ένα δείγμα της διαρκώς ακμάζουσας οικονομίας του NCAA και των ομάδων του είναι το γεγονός πως πέρσι, οι είκοσι (20) κορυφαίες ομάδες του κολεγιακού πρωταθλήματος μέτρησαν κέρδη ύψους 425 εκατ. δολαρίων. Ναι, καλά διαβάσατε: 425 εκατ. δολάρια!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…