Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Έχει… και τα καλά της”

“Έχει… και τα καλά της”

spanoulis aporia1

spanoulis-aporia

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (21:00) την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ για την 9η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν θα έχει ξανά στη διάθεση της τον Βασίλη Σπανούλη, πράγμα που έχει και θετική πλευρά σύμφωνα με το Μάνο Μανουσέλη, ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό αέρα του Sentra 103,3.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την απουσία του Σπανούλη: “Το να ξέρεις εκ των προτέρων πως δεν θα έχεις έναν τέτοιο παίκτη έχει δύο όψεις. Η καλή πλευρά είναι πως έχεις χρόνο να προετοιμαστείς και η κακή πως έχεις χρόνο να το σκεφτείς… Και στο σκάουτινγκ των αντιπάλων παίζει ρόλο, καθώς διαφορετικά προετοιμάζονται να αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό με ή χωρίς Σπανούλη. Και σίγουρα τους αρέσει να παίζουν τον Ολυμπιακό χωρίς τον Σπανούλη”.

Για το πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός: “Το ΣΕΦ είναι… κατηφορικό γήπεδο για οποιονδήποτε αντίπαλο. Από την άλλη και το Μιλάνο έχει διαφορετικά στατιστικά και διαφορετική απόδοση όταν παίζει εκτός έδρας. Και ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, όταν ξεπερνά τα άγχη και τα προβλήματα ψυχολογίας, παίζει πάντα πολύ καλά. Η δουλειά του Ολυμπιακού σήμερα ξεκινά από την άμυνα και όποιος μπει μέσα από τον Μπαρτζώκα, θα είναι διατεθειμένος να θυσιάσει φάουλ και το κορμί του στην άμυνα.

Γιατί κακά τα ψέματα, ο Σπανούλης όταν χρειάζεται να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίθεση, στο αμυντικό κομμάτι δεν μπορεί να είναι όσο πιστός θέλει ο προπονητής του. Κι έτσι τον καλύπτουν οι άλλοι στην άμυνα. Άρα λοιπόν έχει μια καλή πλευρά αυτό… Ο Ολυμπιακός με οδηγό την άμυνα που θα φέρει κλέψιμο, ριμπάουντ και αιφνιδιασμό, θα ανεβάσει το σκορ ψηλά και το Μιλάνο δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει”.

Για την ιταλική ομάδα: “Εκτιμώ πολύ τον προπονητή της, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και στο αμυντικό και το επιθετικό κομμάτι. Συνδυάζει το ταλέντο των παικτών με το να παίζουν για την ομάδα. Ο Χάκετ μπήκε να προσθέσει ποιότητα στην περιφερειακή γραμμή. Με δεδομένο πως το φάιναλ φορ γίνεται στο Μιλάνο, μακριά από θεωρίες συνωμοσίας, τους δίνει παραπάνω κίνητρο και έχουν επενδύσει σε αυτό”.

Για τον Παναθηναϊκό που «έχασε» από τον Σάμιουελς: “Ο Παναθηναϊκός είναι τόσο καλή αμυντική ομάδα που επιλέγει ποιος θα την “χτυπήσει”. Ήταν επιλογή τους λοιπόν, να αφήσουν χώρο στον Σάμιουελς, που στα προηγούμενα ματς δεν είχε δείξει κάτι. Όταν η άλλη ομάδα έχει Χάκετ και Λάνγκφορντ, προτιμάς να αφήσεις τον Σάμιουελς”.

Για το ματς Μπαρτσελόνα-Φενέρμπαχτσε: “Η Μπαρτσελόνα είναι λογικό να είναι αδιάφορη, αλλά παίζει στο γήπεδό της και ποτέ δεν έχω δει ισπανική ομάδα να χαλαρώνει στην έδρα της. Είναι άλλωστε το όνομα της ομάδας τέτοιο που δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίξει με λιγότερο από το 100%. Το κίνητρο της Φενέρ είναι ψηλότερο, αλλά ισοφαρίζεται από την ποιότητα των γηπεδούχων και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως δεν είναι φαβορί οι Καταλανοί”.

Για το επεισόδιο του Ομπράντοβιτς με τον Μπιέλιτσα: “Ο Ομπράντοβιτς είναι σε μια φάση που προσπαθεί να χτίσει κάτι στη Φενέρ και είναι πολύς κόσμος που δεν είναι στην ίδια… σελίδα με αυτόν. Όχι μόνο οι παίκτες, αλλά και οι γύρω γύρω από την ομάδα. Στον Παναθηναϊκό ήταν 13 χρόνια και όλα είχαν μπει στον αυτόματο. Το ξέρει και ο ίδιος πως ξεκινά από το μηδέν… Ο ένας βοηθός πάει να μπει στον χώρο του πρώτου προπονητή που δεν επιτρέπεται, ο άλλος πάει να πάρει τάιμ άουτ που δεν πρέπει και ο Μπιέλιτσα τολμά να του απαντήσει. Όλα αυτά συσωρεύονται και φέρνουν την αντίδραση του Ομπράντοβιτς, την οποία αν την έκανε κανείς δικός μας, θα του είχαμε κρεμάσει κουδούνια!

Δεν είναι πρωτοφανές αυτό που έκανε ο Ζοτς. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε κάνει το ίδιο στον Μάγλο… Σε επίσημο αγώνα πάλι. Αυτά συμβαίνουν, το θέμα είναι αν είναι σωστό. Είμαι ελάχιστος να κρίνω τον Ομπράντοβιτς, αλλά η αίσθησή μου είναι πως ο παίκτης, όταν κάνει τον προπονητή να έχει τέτοια οριακή αντίδραση, αισθάνεται λίγο πιο δυνατός από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ο Ομπράντοβιτς είναι ένας προπονητής που βλέπει μακριά. Ο Μπιέλιτσα είναι εύκολος στόχος, είναι Σέρβος και μπορεί ο Ζοτς να του πει δυο κουβέντες παραπάνω και να ξέρει πως ο παίκτης δεν θα χαθεί, αλλά θα είναι την άλλη μέρα στην προπόνηση 100%”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ράτζα και Κούκοτς στις εξέδρες της «Σταρκ Αρένα»

Στη «Σταρκ Αρένα» οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς. Ο Ντίνο Ράτζα μαζί με τον Τόνι Κούκοτς …