Κεντρική Διεθνή Έχασε αλλά… πρώτη η Λιμόζ

Έχασε αλλά… πρώτη η Λιμόζ

limoges orleans

limoges_orleans

Στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Γαλλίας παρέμεινε η Λιμόζ η οποία αν και έχασε εντός έδρας από τη Λε Μαν (90-82) δεν απώλεσε την πρώτη θέση μετά το πέρας της 24ης αγωνιστικής.

Αντίθετα η Λε Μαν ανέβηκε στο 15-9. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, εξασφάλισαν διψήφια διαφορά από το πρώτο ημίχρονο (53-41) και διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το τέλος. Ήταν η όγδοη ήττα για τους γηπεδούχους. Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν 16/29 (55,2%) στα τρίποντα.

Ο Ρεϊσόν Τέρι, ο Παπέ Σι και ο ΝταΣόν Γουντ πέτυχαν από 14 πόντους έκαστος. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν ο Νομπέλ Μπουνγκού – Κολό και ο Άλεξ Άκερ οι οποίοι είχαν από 17 πόντους έκαστος.

Νέα ήττα για Ναντέρ

Στο 14-10 ανέβηκε η Ορλεάν η οποία λύγισε εντός έδρας τη Ναντέρ με 67-63. Ήταν η δωδέκατη ήττα για τους πρωταθλητές που πάνε από το κακό στο… χειρότερο. Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία του αγώνα, μπήκαν σε θέση… οδηγού από νωρίς (40-33) και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ποτέ. Ο Ντάρνελ Χάρις με 17 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ από τους φιλοξενούμενους ο ΝτεΣόν Τόμας με 15 πόντους ήταν ο μόνος παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων.

Πήρε το ντέρμπι η Χάβρη

Την έκτη φετινή της νίκη πανηγύρισε η Χάβρη η οποία έριξε στο καναβάτσο τη Ροάν εντός έδρας με 80-74 στο ντέρμπι… παραμονής. Οι γηπεδούχοι έβαλαν τις βάσεις για το ροζ φύλλο στο τρίτο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 21-16 πήραν… κεφάλι με 63-54 και συντήρησαν την διαφορά μέχρι την λήξη της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν στο 5-19 και έμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας παρέα με την Αντίμπ. Ο Ουίλιαμ Χάτσερ και ο Γκράχαμ Μπράουν πέτυχαν από 16 πόντους έκαστος για τους νικητές. Από τους ηττημένους ο Ράιαν Ρέιντ είχε 19 πόντους.

Εύκολα Νανσί, Σαλόν

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Νανσί έκαμψε την αντίσταση της Ντιζόν εντός έδρας με 70-59 και πήρε το δέκατο πέμπτο φετινό ροζ φύλλο. Ο Κλέβιν Χάνα με 20 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους γηπεδούχους ενώ καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους ήταν ο Αντρέ Χάρις με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. Τέλος εύκολο διπλό πήρε η Σαλόν επί της Σολέ με 104-85. Ο Έι Τζέι Σλότερ (22 πόντοι), ο Κρις Τζόσεφ (20 πόντοι) και ο Τζον Μπρόκμαν (20 πόντοι, 12 ριμπάουντ) ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους φιλοξενούμενους που είχαν 11/17 (64,7%) στα τρίποντα. Από τους ηττημένους δεν έφτανε ο Έρικ Τσάτφιλντ (20 πόντοι, 6 ασίστ).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:
Παρί Λεβαλουά – Αντίμπ 82-76 (21/3)
Σολέ – Σαλόν 85-104
Χάβρη – Ροάν 80-74
Λιμόζ – Λε Μαν 82-90
Νανσί – Ντιζόν 70-59
Ορλεάν – Ναντέρ 67-63
Βιλερμπάν – Γκραβελίν (24/3)
Ορτέζ – Στρασμπούρ (25/3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…