Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Θέλω Πρωτάθλημα στην Α1”

“Θέλω Πρωτάθλημα στην Α1”

tsiotras aek

tsiotras-aek

Αποκαλυπτικός ήταν, χθες, ο Θοδωρής Τσιότρας. Ο δυναμικός γκαρντ της ΑΕΚ απάντησε σε ερωτήσεις φίλων της “Ένωσης” σε ραδιοφωνική διαδικτυακή εκπομπή του aek-live.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσιότρας:

Για τον Γιώργο Αμερικάνο: “Ζώντας από κοντά, ως μέλος της ομάδας την απώλεια του και συναντώντας στην κηδεία του σημαντικούς ανθρώπους να περιγράφουν πόσο σπουδαίος αθλητής και άνθρωπος υπήρξε, θεωρώ πως ήταν τεράστια τύχη για την ΑΕΚ και τον κόσμο της να έχει τιμήσει την φανέλα της μια τόσο σπουδαία προσωπικότητα”.

Που κρίθηκε η νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με την ομάδα της Καβάλας: “Σε ένα ματς που υπήρχε η πίεση του αποτελέσματος πιστεύω πως η νίκη κρίθηκε στην αμυντική λειτουργία και στη σοβαρότητα που δείξαμε ,Μπορεί να μην ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι, κρατάμε όμως το αποτέλεσμα, μιας και αυτά τα παιχνίδια δίνουν την κατηγορία. Σε συνδυασμό μάλιστα με την ήττα του Ψυχικού, η νίκη του Σαββάτου μας δίνει προβάδισμα”.

Αν μετά και την νίκη επί της Καβάλας, έχει «κλειδώσει» η άνοδος: “Παρόλο που είμαστε πρώτοι με δύο βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο και προσγειωμένοι και δυο φορές πιο προετοιμασμένοι σε κάθε παιχνίδι ώστε να μην δώσουμε δικαίωμα να αμφισβητηθεί το προβάδισμα μας”.

Αν συμφωνεί με την άποψη κάποιων πως η ομάδα είναι ”εκτός φόρμας”: “Η ομάδα εμφάνισε κάποια σημάδια κόπωσης, υπάρχει πάντα και η πίεση του αποτελέσματος και η ανταγωνιστικότητα των αντιπάλων να “χτυπήσουν” τα παιχνίδια με την ΑΕΚ. Το σημαντικό είναι πως πήραμε τα αποτελέσματα, οι νίκες είναι που θα σε πάνε ψηλά, και νομίζω πως αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε τελικά, όπως φυσικά και το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι”.

Αν, ερχόμενος ως επιλογή του προπονητή και με τις καλύτερες συστάσεις, είναι ικανοποιημένος με την απόδοση του: “To μυστικό της ΑΕΚ είναι πως σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν διαφορετικοί πρωταγωνιστές, υπάρχουν παίκτες που κάνουν πολλές δουλειές. Αυτοκριτική θα κάνω στο τέλος της χρονιάς, μέχρι τότε το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο, ώστε να δικαιώσω και όσους με επέλεξαν και τον εαυτό μου”.

Αν, για τον ίδιο, η ΑΕΚ είναι το “σκαλοπάτι” για επόμενη μεταγραφή: “Η απάντηση είναι μία, η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, είναι Ιδέα και ασφαλώς η θέση της είναι να πρωταγωνιστεί και όχι να βρίσκεται στην Α2. Και σίγουρα δεν μπορείς να την “χρησιμοποιήσεις” ως “σκαλοπάτι”. Προσωπικά έχω στόχο να καθιερωθώ στην ΑΕΚ, παραπάνω από την ΑΕΚ δεν υπάρχουν και πολλές ομάδες”.

Για την παρουσία του κόσμου και την πίεση στην ομάδα από τις απαιτήσεις του: “Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο παιχνίδι του Σαββάτου, που ο κόσμος ήταν καταπληκτικός, και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Αναφέρομαι και στα εκτός έδρας, κυρίως στα εκτός Αττικής. Είσαι και εσύ παρών, μαζί μας, σε όλα τα παιχνίδια και είναι απίστευτο πως παντού έχουμε κόσμο, και μάλιστα κόσμο πολύ εκδηλωτικό, δεν έχουμε νιώσει πουθενά πως παίζουμε μόνοι μας. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που δημιουργεί απαιτήσεις, παίζοντας όμως σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, ειδικά το Σάββατο, που θα μου μείνει αξέχαστη, είσαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, στον αντίπαλο, σε αυτά που έχεις ετοιμάσει όλη την εβδομάδα και δεν είναι πίεση αυτό που παίρνεις από τον κόσμο, αλλά βοήθεια”.

Ποιον τίτλο θα ήθελε να κατακτήσει με την “Βασίλισσα”, Πρωτάθλημα, Κύπελλο ή Ευρωπαϊκό: “Νομίζω πως ο κόσμος της ΑΕΚ διψάει για το Πρωτάθλημα. Θα ήμουν πανευτυχής, όπως και ο φίλαθλος που έκανε την ερώτηση, να είμαι μέλος της ομάδας που θα πανηγύριζε Πρωτάθλημα (στην Α1) με την ΑΕΚ”.

 

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…