Κεντρική NBA “Ψήφισε” Λέικερς και… Κόμπε
NBA

“Ψήφισε” Λέικερς και… Κόμπε

dante

dante-exum

Η απόφαση του Ντάντε Έξαμ να αγνοήσει τις προτάσεις των αμερικανικών κολεγίων για υποτροφίες και να δηλώσει συμμετοχή στο επερχόμενο ντραφτ του NBA προκάλεσε αίσθηση.

Ο 19χρονος Αυστραλός που εντυπωσίασε πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών προχώρησε ακόμα παραπέρα και φανέρωσε την επιθυμία του… Να φορέσει την φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς. Οι προβλέψεις των Αμερικανών δίνουν τον Έξαμ στην πρώτη πεντάδα του φετινού ντραφτ του NBA, αλλά ο ίδιος που σημειωτέον έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Κόμπε Μπράιντ (τον Ρομπ Πέλινκα) “ψήφισε” τους «Λιμνανθρώπους»:

“Σίγουρα το Λος Άντζελες είναι μία επιλογή. Έχω βρεθεί εκεί αρκετές φορές και αγαπάω την πόλη, είναι μία πολύ ωραία πόλη. Οι οπαδοί τους έχουν αντιπαλότητα με τους Κλίπερς. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι σαν ρούκι θα έχω τη δυνατότητα να είμαι στο ίδιο περιβάλλον με τον Κόμπε, νομίζω ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Έξαμ σε αμερικανικά ΜΜΕ και πρόσθεσε:

“Αυτό που θέλω αρχικά να μάθω από αυτόν (σ.σ. τον Κόμπε Μπράιαντ) είναι τον ηθικό κώδικα της δουλειάς, τι έχει κάνει για να φτάσει στο επίπεδο που είναι τώρα γιατί αναμφίβολα θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών. Άρα αυτό που θέλω είναι να “μπω στο μυαλό του”, να δω τι έχει κάνει, τι έχει υιοθετήσει όλα αυτά τα χρόνια και ακόμα και τώρα είναι ικανός να έχει 20 πόντους μέσο όρο στην λίγκα”, επισήμανε χαρακτηριστικά το next best thing του παγκοσμίου μπάσκετ.

Μία άλλη καλή επιλογή, όπως υποστήριξε ο Έξαμ θα ήταν οι Ορλάντο Μάτζικ όπου αγωνίζεται ο φίλος του, Βίκτορ Ολαντίπο. Όπως και να έχει ο 19χρονος πόιντ-γκαρντ μοιάζει έτοιμος να κατακτήσει τον “μαγικό κόσμο” και να επιβεβαιώσει τα όσα καλά ακούγονται γι’ αυτόν.

Άλλωστε φρόντισε και ο ίδιος με τις εμφανίσεις του στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να δείξει “ψήγματα” του ταλέντου του. Ο Έξαμ έπαιξε σε 9 αγώνες έχοντας μέσο όρο 18,2 πόντους, 3,6 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ την ώρα που πέτυχε 33 πόντους στον προημιτελικό με την Ισπανία και πρόσθεσε άλλους 28 στον μικρό τελικό με την Λιθουανία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…