Κεντρική Διεθνή Ψάχνοντας τον “βασιλιά” (vid)

Ψάχνοντας τον “βασιλιά” (vid)

real barcelona

real-barcelona

Οχτώ ομάδες, ένα Κύπελλο… Το Copa Del Rey ετοιμάζεται να ανοίξει τις… πύλες του και το προσεχές τετραήμερο (6-9/2) στη Μάλαγα αναμένεται να διεξαχθούν “μάχες” με σκοπό να αναδειχθεί ο νέος… “βασιλιάς”.

Η Μπαρτσελόνα θα επαναλάβει τον περσινό της θρίαμβο ή θα υπάρχει καινούριος κάτοχος του τροπαίου που θα πάρει την “σκυτάλη” από τους Καταλανούς; Η απάντηση θα δοθεί σε λίγες μέρες αφού αρχικά το ενδιαφέρον στρέφεται στα προημιτελικά τα οποία ξεκινούν αύριο (6/2) με την διεξαγωγή δύο αναμετρήσεων. Στο εναρκτήριο ματς η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Γκραν Κανάρια (20:10) την ώρα που η γηπεδούχος Μάλαγα θα υποδεχτεί την Σαραγόσα (22:30).

Την προσεχή Παρασκευή (7/2) θα πραγματοποιηθούν οι άλλοι δύο προημιτελικοί με τη Βαλένθια και τη Λαμποράλ Κούτσα (20:10) να δίνουν τον δικό τους αγώνα ενώ λίγη αργότερα (22:30) η Μπαρτσελόνα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Τενερίφη. Οι ομάδες που θα προκριθούν θα αγωνιστούν το Σάββατο (8/2) στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης για να προκύψει το ζευγάρι του τελικού. Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ δεν πρόκειται να διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους νωρίτερα από τον τελικό, αν και εφόσον εξασφαλίσουν την πρόκριση.

Αυτά όσον αφορά στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης η οποία θα τραβήξει πάνω της τα βλέμματα της προσοχής από την στιγμή ειδικά που κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Και επειδή πρωταγωνιστές θα είναι οι παίκτες και οι προπονητές θα σας παρουσιάσουμε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Copa Del Rey.

Ρεάλ Μαδρίτης

rodriguez-real-madrid

Η Ρεάλ Μαδρίτης με τα 23 Κύπελλα στην κατοχή της θεωρείται ως το φαβορί της διοργάνωσης. Το φετινό αήττητο στη Liga Endesa με 18 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και το πλήρες ρόστερ δίνουν έναν “αέρα” υπεροχής στους Μαδριλένους και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πέρσι δεν κατέκτησαν το τρόπαιο τους κάνει περισσότερο “διψασμένους”. Οι πρωταθλητές Ισπανίας διαθέτουν μέχρι στιγμής την καλύτερη επίθεση (πετυχαίνουν μ.ο. 88,11 πόντους) και την πιο αποτελεσματική άμυνα (δέχονται μ.ο. 69,83 πόντους).

Ο Πάμπλο Λάσο που έχει πανηγυρίσει τον συγκεκριμένο τίτλο τόσο ως παίκτης (1995) όσο και ως προπονητής (2012) θα στηριχθεί στον “μαέστρο” Σέρχιο Ροντρίγκεθ (πρώτος στις ασίστ στο πρωτάθλημα με μέσο όρο 5,83) ενώ περιμένει πολλά από το δίδυμο των Νίκολα Μίροτιτς και Ρούντι Φερνάντεθ. Ο Μαυροβούνιος είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του έχοντας μέσο όρο 14,3 πόντους.

Από την άλλη ο ηγέτης των Μαδριλένων είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία του Copa Del Rey που έχει κερδίσει δύο τίτλους MVP. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται βέβαια και ο πολύπειρος Φελίπε Ρέγιες που είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην διοργάνωση. Να μην ξεχνάμε και τον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό του Πάμπλο Λάσο.

bourousis-carroll

Το ρόστερ: Ντοντάγιε Ντρέιπερ (γκαρντ), Ρούντι Φερνάντεθ (σμολ φόργουορντ), Φελίπε Ρέγιες (πάουερ φόργουορντ), Ντάνιελ Ντίεθ ( σμολ φόργουορντ), Νίκολα Μίροτιτς (πάουερ φόργουορντ), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (γκαρντ), Τζέισι Κάρολ (γκαρντ/φόργουορντ), Τρέμελ Ντάρντεν (σμολ φόργουορντ), Σέρχιο Γιουλ (γκαρντ), Γιάννης Μπουρούσης (σέντερ), Μάρκους Σλότερ (σέντερ), Σαλάχ Μεϊρί (σέντερ).

Βαλένθια

doellman-plati

Η Βαλένθια έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα όπου είναι στην δεύτερη θέση με ρεκόρ 16-2. Οι “νυχτερίδες” έχουν κατακτήσει το Κύπελλο μόλις μία φορά (1998) ενώ από την τωρινή τους ομάδα ο Πάου Ρίμπας και ο Λούμπος Μπάρτον έχουν πανηγυρίσει τον συγκεκριμένο τίτλο. Το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στηρίζει μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του στην επίθεση όπου διαθέτει την δεύτερη καλύτερη στη Liga Endesa με μέσο όρο 87,22 πόντους ενώ δεν τα πάει και άσχημα στην άμυνα (δέχεται μ.ο. 74,11 π.).

Ο Τζάστιν Ντόελμαν είναι η “δύναμη πυρός” της Βαλένθια και ένας παίκτης που μπορεί να απειλήσει τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Ο Αμερικανός είναι το πρώτο “βιολί” για τις “νυχτερίδες” έχοντας μέσο όρο 15,3 πόντους σε 17 αγώνες. Επίσης ο Ρομέιν Σάτο, ο Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς είναι παίκτες που μπορούν με την εμπειρία τους και την ποιότητά τους να βοηθήσουν τις “νυχτερίδες” να περάσουν αρχικά στα ημιτελικά.

dubljevic-valencia

Το ρόστερ: Χουάν Χοσέ Τριγκέρο (σέντερ), Πάου Ρίμπας (γκαρντ), Τζάστιν Ντόελμαν (πάουερ φόργουορντ), Σαμ Βαν Ρόσομ (γκαρντ), Ρομέιν Σάτο (σμολ φόργουορντ), Σέρτζι Λίστσουκ (σέντερ), Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (φόργουορντ/σέντερ), Ράφα Μαρτίνεθ (γκαρντ), Όλιβερ Λαφαγιέτ (γκαρντ), Λούμπος Μπάρτον (σμολ φόργουορντ), Πάμπλο Αγκιλάρ (πάουερ φόργουορντ).

Μπαρτσελόνα

barcelona-gran-canaria

Η κάτοχος του τίτλου. Η Μπαρτσελόνα των 23 Κυπέλλων έχει ως στόχο αρχικά την παρουσία της στον τελικό και ακολούθως την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Καταλανοί έχουν ανεβάσει… στροφές στο τελευταίο διάστημα αλλά στο πρωτάθλημα έμειναν πίσω λόγω της κακή τους αρχής. Το ρεκόρ τους είναι στο 12-6 και βρίσκονται στην τρίτη θέση. Οι “μπλαουγκράνα” στηρίζουν πολλά στην άμυνά τους (δεύτερη καλύτερη με μ.ο. 70,67 πόντους).

Ο Τσάβι Πασκουάλ που είναι ο τεχνικός με τους περισσότερους τίτλους Κυπέλλου (2010, 2011, 2013) σε σχέση με τους προπονητές που συμμετέχουν στο τουρνουά έχει ένα πολύ πλήρες ρόστερ να διαχειριστεί όπου φυσικά ξεχωρίζει η παρουσία του Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο “Λα Μπόμπα” έχει έξι Κύπελλα στην κατοχή του και είναι ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους Copa Del Rey.

Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο Άντε Τόμιτς. Ο Κροάτης σέντερ έχει κερδίσει τα δύο τελευταία τρόπαια και είναι ο μόνος παίκτης που το έχει καταφέρει με τις φανέλες της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Τέλος υπάρχει και το “δικό μας παιδί”, ο Κώστας Παπανικολάου στην πρώτη του συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

papanikolaou-barca-real

Το ρόστερ: Τζέικομπ Πούλεν (γκαρντ), Τζόι Ντόρσεϊ (σέντερ), Βίκτορ Σάδα (γκαρντ), Μαρσελίνιο Χουέρτας (γκαρντ), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (γκαρντ), Μάρκο Τοντόροβιτς (σέντερ), Κώστας Παπανικολάου (σμολ φόργουορντ), Μπραντ Όλεσον (γκαρντ), Έραζεμ Λόρμπεκ (πάουερ φόργουορντ), Ματσέι Λάμπε (φόργουορντ/σέντερ), Μπόστιαν Νάχμπαρ (πάουερ φόργουορντ), Άντε Τόμιτς (σέντερ).

Μάλαγα

malaga-valladolid-dunk

Η διοργανώτρια του Copa Del Rey Μάλαγα θέλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στην φετινή διοργάνωση και αρχικά σκοπός της είναι να προκριθεί στα ημιτελικά. Έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο (2005) ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην τρίτη θέση με ρεκόρ 12-6. Το ρόστερ της απαρτίζεται από έμπειρους αλλά και νεαρότερους παίκτες την ώρα που η ενδεχόμενη απουσία του τραυματία Ερλ Κάλογουεϊ ίσως της στοιχίσει.

Ο Φραν Βάσκεθ και ο Σέρχι Βιδάλ έχουν το know how από τέτοιες διοργανώσεις καθώς έχουν κερδίσει από τέσσερις φορές ο καθένας το τρόπαιο. Μάλιστα ο πρώτος ανήκε στην Μάλαγα και το 2005. Επιπλέον ο Ζόραν Ντράγκιτς, ο Τζέισον Γκρέιντζερ και ο Νικ Κάνερ – Μέντλεϊ αποτελούν παίκτες-κλειδιά του συγκροτήματος του Χοάν Πλάθα.

vazquez-malaga

Το ρόστερ: Σέρχι Βιδάλ (γκαρντ/φόργουορντ), Τσέμι Ουρτασούν (γκαρντ), Ερλ Κάλογουεϊ (γκαρντ), Κάρλος Σουάρεθ (σμολ φόργουορντ), Τζέισον Γκρέιντζερ (γκαρντ), Φραν Βάσκεθ (σέντερ), Ράιαν Τούλσον (γκαρντ), Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (σμολ φόργουορντ), Ζόραν Ντράγκιτς (γκαρντ), Ράφαελ Χετσμάγιερ (σέντερ), Νικ Κάνερ – Μέντλεϊ (πάουερ φόργουορντ), Βλάντιμιρ Στίματς (σέντερ), Ντομάντας Σαμπόνις (πάουερ φόργουορντ).

Γκραν Κανάρια

newley-gran-canaria

Στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος παρέα με την Μπαρτσελόνα και την Μάλαγα βρίσκεται και η Γκραν Κανάρια η οποία πέφτει πάνω στην Ρεάλ στην προημιτελική φάση και πολύ δύσκολα θα πετύχει την δεύτερη νίκη της στην διοργάνωση. Το πρώτο ροζ φύλλο ήρθε πέρσι για τους νησιώτες μετά οχτώ “άκαρπες” συμμετοχές. Ο έμπειρος Άλμπερτ Όλιβερ, ο γνώριμός μας Μπραντ Νιούλεϊ αλλά και ο διεθνής με την εθνική Ισπανίας, Τσάβι Ρέι, ξεχωρίζουν από το ρόστερ της ομάδας των Καναρίων.

gran-canaria

Το ρόστερ: Άλμπερτ Όλιβερ (γκαρντ), Μπραντ Νιούλεϊ (γκαρντ/φόργουορντ), Ανιάτερβε Κρουζ (γκαρντ), Τόμας Μπέλας (γκαρντ), Έουλις Μπάεθ (πάουερ φόργουορντ), Τσάβι Ρέι (σέντερ), Όσκαρ Αλβαράδο (γκαρντ), Σάσα Μπορόβνιακ (πάουερ φόργουορντ), Μπεν Χάνσμπρο (γκαρντ), Ίαν Ο’ Λίρι (πάουερ φόργουορντ), Νάτσο Μαρτίν (πάουερ φόργουορντ), Χαβιέ Μπεϊράν (σμολ φόργουορντ).

Λαμποράλ Κούτσα

nocioni-new

Η Λαμποράλ Κούτσα που έχει κατακτήσει έξι φορές τον τίτλο θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, και γιατί όχι ακόμα και στο τρόπαιο, αν και αρχικά θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βαλένθια. Οι Βάσκοι δεν πάνε και πολύ καλά στο πρωτάθλημα όντας ένατοι με ρεκόρ 9-9. Ο Σέρχιο Σκαριόλο είναι ο μοναδικός προπονητής από τους οχτώ συμμετέχοντες που έχει πανηγυρίσει το Copa Del Rey με δύο διαφορετικές ομάδες (το 1999 με τη Λαμποράλ και το 2005 με τη Μάλαγα).

Η Λαμποράλ με την τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (πετυχαίνει μ.ο. 81,44 πόντους) στηρίζεται αρκετά στον Αντρές Νοτσιόνι με την δεδομένη ποιότητα και εμπειρία ενώ ο Αργεντινός είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας έχοντας μέσο όρο 17,5 πόντους. Επίσης σημαντικός είναι και ο Τίμπορ Πλάις με το μεγάλο κορμί και τα μακριά χέρια την ώρα που κομβικός παίκτης στην λειτουργία των Βάσκων είναι και ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο.

pleiss

Το ρόστερ: Λέο Μαϊνόλντι (πάουερ φόργουορντ), Αντρές Νοτσιόνι (φόργουορντ), Τζουζέπε Ποέτα (γκαρντ), Ντέβον Βαν Όστρουμ (γκαρντ), Άνταμ Χάνγκα (γκαρντ/φόργουορντ), Λαμόντ Χάμιλτον (σέντερ), Φερνάντο Σαν Εμετέριο (σμολ φόργουορντ), Τίμπορ Πλάις (σέντερ), Τόμας Ερτέλ (γκαρντ), Νταβίντ Γιέλινεκ (σμολ φόργουορντ), Φαμπιάν Κοζέρ (γκαρντ), Ιλμάνε Ντιόπ (σέντερ).

Σαραγόσα

rudez-zaragoza-murcia

Η Σαραγόσα δεν έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο ενώ θα συμμετάσχει στο τουρνουά όντας στην έκτη θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 10-8. Θα αντιμετωπίσει τη Μάλαγα στην προημιτελική φάση και αναμένεται να έχει πολύ δύσκολο έργο. Παράλληλα όμως δεν έχει το άγχος μίας οποιασδήποτε διάκρισης. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι και ο Ντάμιαν Ρούντεζ είναι παίκτες που τραβάνε το… κουπί στη Σαραγόσα την ώρα που πολύτιμη είναι και η εμπειρία του Πέδρο Λομπάρτ.

zaragosa-valladolid

Το ρόστερ: Τζόσεφ Τζόουνς (σέντερ), Μάικλ Ρολ (σμολ φόργουορντ), Τζον Στέφανσον (σμολ φόργουορντ), Ντάμιαν Ρούντεζ (πάουερ φόργουορντ), Άλεξ Ουρτασούν (γκαρντ/φόργουορντ), Πέδρο Λομπάρτ (γκαρντ), Βίκτορ Σανικίντζε (πάουερ φόργουορντ), Χαβιέ Μαρίν (γκαρντ), Γκιόργκι Σερμαντίνι (σέντερ), Πέρε Τόμας (φόργουορντ), Τζόναθαν Ταμπού (γκαρντ), Άλμπερτ Φοντέντ (σέντερ).

Τενερίφη

tenerifi-cajasol

Μετά από 26 χρόνια η Τενερίφη θα λάβει μέρος σε Copa Del Rey. Οι νησιώτες βρίσκονται αυτή την στιγμή στην δέκατη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με ρεκόρ 9-9 και έχασαν μεγάλο μέρος της δύναμής τους από την φυγή του Μπλάγκοτα Σέκουλιτς. Θα πρέπει λοιπόν η Τενερίφη να καλύψει το κενό του Μαυροβούνιου άσου ενώ θυμίζουμε πως απών από τη αρχή της σεζόν είναι ο Φώτης Λαμπρόπουλος με πρόβλημα τραυματισμού.

tenerife-real madrid

Το ρόστερ: Χουάν Γκουντιέρεζ (πάουερ φόργουορντ), Νικολά Ριτσότι (γκαρντ), Ρικάρντο Ούριθ (γκαρντ), Κάρλες Μπιβιά (γκαρντ), Χαϊμέ Χέρας (γκαρντ), Χεσούς Τζακογιέν (σέντερ), Ντιέγκο Φαχάρδο (σέντερ), Σαούλ Μπλάνκο (γκαρντ/φόργουορντ), Λέβι Ροστ (σμολ φόργουορντ), Λουκ Σίκμα (πάουερ φόργουρντ), Μαμαντού Νιανγκ (σέντερ), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (γκαρντ/φόργουορντ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης:

Ρεάλ Μαδρίτης – Γκραν Κανάρια (6/2, 20:10)
Μάλαγα – Σαραγόσα (6/2, 22:30)
Βαλένθια – Λαμποράλ Κούτσα (7/2, 20:10)
Μπαρτσελόνα – Τενερίφη (7/2, 22:30).

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από το OTE TV.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…