Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Φιλόξενος τόπος

Φιλόξενος τόπος

kipello ploio

kipello-ploioΗράκλειο αποστολή
karaliΕυχαριστίες για την Κρητική φιλοξενία και ευχές για την επιτυχία του εγχειρήματος, ήταν τα δύο σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων των τοπικών φορέων και των ανθρώπων της ΕΟΚ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του τελικού κυπέλλου.

Από πλευράς της περιφέρειας, ο Γενικός Γραμματέας κος Στάυρος Αρναουτάκης, δήλωσε: “Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να έχουμε κοντά μας δύο ιστορικούς συλλόγους. Υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη του αθλητισμού, εύχομαι καλή επιτυχία και καλό αγώνα σε όλους”.

Ο οικοδεσπότης και δήμαρχος Ηρακλείου, κος Γιάννης Κουράκης, τόνισε: “Το μπάσκετ μας έχει χαρίσει συγκινήσεις, επιτυχίες και αξίζει κάθε έπαινος γιατί μας έχει κάνει περήφανους ως Έλληνες. Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στις πολύ ωραίες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ηρακλείου, τις δύο ιστορικές ομάδες που συμμετέχουν στον τελικό.

Οι άνθρωποι της πόλης θα είναι παρόντες, ο κόσμος θα δώσει δυναμικό παρόν και όλοι οι Κρητικοί ευχόμαστε στους παίκτες και τους προπονητές κάθε επιτυχία. Είμαι σίγουρος πως θα γίνει πολύ καλό παιχνίδι”.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, κος Αριστείδης Γολέμης, είπε: “Ευχαριστούμε όλους για τη φιλοξενία. Είμαστε σε ένα υπέροχο τόπο, μια καταπληκτική πόλη και ένα μοναδικό γήπεδο, το ωραιότερο μπασκετικό γήπεδο που έχουμε. Αγαπάμε το νησί και την πόλη. Στον τελικό έχουμε δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πιστεύω πως θα γίνει πολύ καλός αγώνας, στα πλαίσια της καλής συμπεριφοράς φιλάθλων και αθλητών. Θα γίνει μια γιορτή και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα από τις τοπικές ενώσεις, που έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια”.

Εκτενέστερη αναφορά στα μέτρα ασφαλείας αλλά και στην προσπάθεια για την αποφυγή επεισοδίων, έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, κος Τάκης Τσαγκρώνης: “Γίνεται τεράστια προσπάθεια από όλους να αλλάξει η εικόνα του τελικού. Μετά από χρόνια είναι η πρώτη φορά που δεν θα δούμε στις εξέδρες το τεράστιο πανό, και στη θέση του θα είναι κόσμος. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο (τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί και κρατάμε κάποια για λόγους ασφαλείας).

Ευχόμαστε το πείραμα που κάνουμε να πετύχει και να μας δώσει τη δυνατότητα να διοργανώσουμε ξανά έναν τελικό κυπέλλου όπως στο παρελθόν, με γεμάτες κερκίδες.

Θέλω να τονίσω πως δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν που δεν θα έχει μαζί την αστυνομική του ταυτότητα. Όποιος επιχειρήσει να εισέλθει στο γήπεδο με πλαστό εισιτήριο θα αντιμετωπίσει τις ποινικές ευθύνες. Οι φίλαθλοι δεν θα φέρουν διακριτικά των ομάδων. Όλοι θέλουμε κάποια στιγμή να τελειώσουν όλα αυτά, τώρα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις εντολές της αστυνομίας.

Θέλουμε να δούμε έναν αγώνα, όπου πρωταγωνιστές θα είναι οι παίκτες και όχι οι οπαδοί. Ο αγώνας να μην γίνεται ανάμεσα σε αστυνομικούς και οπαδούς. Για εμάς η αστυνομία δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν μέσα στο γήπεδο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…