Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Το πήγαμε εκεί που θέλαμε”

“Το πήγαμε εκεί που θέλαμε”

bartzokas pao euroleague

bartzokas-pao-euroleague

Ο Ολυμπιακός ήταν τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό, κυρίως γιατί δεν πήραν τις σωστές αποφάσεις στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα. Αυτό είναι το στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα λέγοντας: “Ήταν ένα παιχνίδι όπως το αναμέναμε. Κλειστό. Νομίζω ότι ελέγξαμε τον ρυθμό, κυρίως με την καλή δουλειά που κάναμε στα ριμπάουντ. Πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Αρκετές φορές κάναμε αμυντικά λάθη στην τακτική μας και δώσαμε ελεύθερα σουτ στον Παναθηναϊκό. Έτσι δεν τους βάλαμε παραπάνω πίεση.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε μία απόφαση, σε ένα λάθος. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα. Ακόμα και το φάουλ που κάναμε 1” πριν το τέλος ήταν ένα από τα λάθη. Όπως είχα πει και πριν, είτε κερδίζαμε είτε χάναμε δεν σήμαινε κάτι. Έχουμε ακόμα δύο μήνες μπροστά μας και πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι”, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τα περιφερειακά σουτ που πήρε ο Ολυμπιακός στο τέλος, είπε:

Είχαμε ένα πλάνο στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 70% στα δίποντα με αυτό το πλάνο. Όταν το παιχνίδι πηγαίνει στο τέλος του, πολλές φάσεις είναι ενστίκτου. Ποτέ δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους παίκτες για τέτοια σουτ. Η Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει εδώ γιατί έβαλε ένα τυχερό σουτ ο Λόρμπεκ στο τέλος. Όταν ένα παιχνίδι είναι κλειστό πολλά παίζουν ρόλο. Η τύχη, η ευστοχία, οι προσωπικότητες. Είχαμε καλό πλάνο και οι παίκτες το εκτέλεσαν σωστά“.

Όσο για το ποιος είχε το πάνω χέρι στο ρυθμό του αγώνα; “Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει το παιχνίδι στις πολλές επαφές, πιέζει στα ριμπάουντ και αυτό διαμορφώνει την κατάσταση. Έχοντας το προβάδισμα πολλές φορές το σκορ κατά τη διάρκεια του αγώνα, νιώθω ότι το ελέγχαμε. Δεν είναι εύκολο απέναντι στον Παναθηναϊκό να πας το παιχνίδι στους 80-85 πόντους. Πρέπει να βάλεις πολλά περιφερειακά σουτ, όπως έκανε η Μάλαγα πριν μία βδομάδα”, ενώ έκλεισε μιλώντας για τον Βασίλη Σπανούλη και τη νέα κακή του εμφάνιση στο ΟΑΚΑ:

“Το θέμα είναι να είσαι μέλος μιας ομάδας που κερδίζει, διεκδικεί παίζει καλά. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Υπάρχουν παιχνίδια που είναι καλοί και κάποια άλλα που δεν είναι. Υπάρχει πίεση, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να το ξεπεράσουμε“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ

Διαμαρτυρία προς την ΕΡΤ από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Με επιστολή προς την ΕΡΤ η ΚΑΕ Ολυμπιακός…