Κεντρική Διεθνή Το δεύτερο βήμα ο Κεραυνός

Το δεύτερο βήμα ο Κεραυνός

keravnos apoel

keravnos-apoel

Μία νίκη από την τελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κύπρου απέχει ο Κεραυνός Στροβόλου ο οποίος κέρδισε για δεύτερη φορά τον ΑΠΟΕΛ, αυτή τη φορά εντός έδρας με 77-72 και έκανε το 2-0 στην σειρά των ημιτελικών.

Το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου πραγματοποίησε το δεύτερο βήμα και είναι πλέον το φαβορί του ζευγαριού καθώς χρειάζεται μία νίκη και έχει τρεις ευκαιρίες για την να την… πετύχει. Η πρώτη θα είναι την προσεχή Παρασκευή (21/2) στο κεκλεισμένων των θυρών “Λευκόθεο” όπου θα παιχθεί το “τρίτο σετ” μεταξύ των δύο ομάδων. Από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να κερδίσει για να παραμείνει “ζωντανός” στην “μάχη” πρόκρισης στην τελική φάση.

Κατά τα άλλα ο Κεραυνός έδειξε ότι βρίσκεται σε καλύτερο “φεγγάρι” ως προς την απόδοσή του αυτή την περίοδο, η προσθήκη του Τόνι Ουίντεν έχει προσδώσει ποιότητα και πείρα στην ομάδα την ώρα που οι “γαλαζοκίτρινοι” μοιάζουν να είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση αλλά και επηρεασμένοι ψυχολογικά από την απώλεια του Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατέκτησαν δίκαια το ροζ φύλλο.

Η ομάδα του Στροβόλου μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον… παράγοντα-έδρα. Έτσι βρέθηκε να προηγείται με 26-15 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να αντιδράσουν έχοντας και το βάρος του “σπασίματος” της έδρας τους στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Παρά ταύτα οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ “έσφιξαν” την άμυνά τους στην δεύτερη περίοδο και με επιμέρους σκορ 13-6 μείωσαν σε 32-28 στο 20’.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι ως προς την εικόνα του αγώνα με τους γηπεδούχους να διατηρούν ελαφρώς την πρωτοπορία και τους “γαλαζοκίτρινους” να μην θέλουν να αποφύγουν την επαφή τους με το σκορ. Το 52-50 του τρίτου δεκαλέπτου αποτυπώνει του λόγου τω αληθές. Ήταν φανερό ότι όλα κρέμονταν σε μία… κλωστή και ο νικητής θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Πράγματι αυτό συνέβη. Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και με τον Ουίντεν να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο ανέβασαν την διαφορά στους 8 πόντους (77-69), 12 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη, χάρη σε σερί 8-0 που πραγματοποίησαν (από το 69-69). Αυτό ήταν αρκετό προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό 77-72.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε υποβάλλει ένσταση μετά το τέλος του πρώτου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων επικαλούμενος αντικανονική συμμετοχή του Βόσνιου σέντερ, Μπόρις Καϊμάκοβιτς. Η ένσταση απορρίφθηκε από την Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΚ και ο παίκτης έδωσε κανονικά το “παρών” στην αποψινή αναμέτρηση.

Ο Ουίντεν με 26 πόντους (5/8 τρίποντα) και 5 ασίστ έκλεψε την παράσταση για τους νικητές ενώ ο Γουίλμπουρν Ντέβις Έιμις πρόσθεσε 12 πόντους και 10 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Θαντέους Μακ Φάντεν σημείωσε 18 πόντους για τους ηττημένους, ο Ντόντε Πουλ έβαλε 15 πόντους και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είχε 13 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Αύριο (19:00) ο Απόλλωνας φιλοξενεί την Πετρολίνα ΑΕΚ στη Λεμεσό στον δεύτερο ημιτελικό των δύο ομάδων με τους γηπεδούχους να επιζητούν το 1-1 και τους πρωταθλητές να επιθυμούν να κάνουν το δεύτερο βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…