Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

vougioukas unics zielona

vougioukas-unics-zielona

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Ούνικς Καζάν συνέτριψε εντός έδρας τη Ζιελόνα Γκόρα με 82-64 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των “32” του Eurocup, πέτυχε την τέταρτη νίκη της για τον δέκατο πέμπτο όμιλο και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στους “16”.

Αντίθετα οι πρωταθλητές Πολωνίας υποχώρησαν στο 1-4 και αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με… φόρα στο παρκέ και προηγήθηκαν με 30-12 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Στην συνέχεια η ρωσική ομάδα δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει την διαφορά με “όπλο” την πολύ πιεστική άμυνα και να σφραγίσει το εισιτήριο της για τους “16”. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι σούταραν με ποσοστό 70% (24/34) στα δίποντα και κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (33 έναντι 24).

Πρώτο “βιολί” για τους νικητές ήταν ο Ίαν Βουγιούκας ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους (7/7 βολές, 6/6 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 λάθος, 4 ασίστ και 3 τάπες σε 26 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. Ο Νίκος Ζήσης πέτυχε 3 πόντους (1/2 βολές, 1/5 δίποντα, 0/1 τρίποντα), “μάζεψε” 5 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 24 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα. Ο Κώστας Καϊμακόγλου πρόσθεσε 8 πόντους (6/6 βολές, 1/2 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 λάθη, 1 ασίστ και 1 τάπα σε 17 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα. Στον αντίποδα ο Πρζέμισλαβ Ζαμοίσκι είχε 14 πόντους.

Πέρασε… αέρας από το Βέλγιο

Η Βαλένθια ήταν “σαρωτική” και πέρασε… αέρας από το Βέλγιο αφού διέσυρε την Οστάνδη με 84-64 και προκρίθηκε στους “16” της διοργάνωσης. Οι “νυχτερίδες” κατέκτησαν το τρίτο φετινό ροζ φύλλο και σε συνδυασμό με τις δύο νίκες επί της Οστάνδης που έπεσε στο 2-3, “καπάρωσαν” μία θέση στην πρώτη δυάδα μαζί με την Ούνικς. Την επόμενη εβδομάδα στο μεταξύ τους στην Ισπανία θα κριθεί η πρωτιά του ομίλου. Κατά τα άλλα το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ήταν εξαιρετικό από το δεκάλεπτο και μετά όταν κυριάρχησε στο παρκέ και ανέτρεψε το εις βάρος του 21-15 της πρώτης περιόδου. Ο Μπόγιαν Ντούμπιεβιτς με 26 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους φιλοξενούμενους. Από τους γηπεδούχους δεν αρκούσε ο Πιερ Αντουάν Ζιλέ (17 πόντοι).

Πήρε εισιτήριο για “16” ο Ερυθρός Αστέρας

Την τέταρτη νίκη του στον δωδέκατο όμιλο όπου μετέχει και ο Πανιώνιος πήρε ο Ερυθρός Αστέρας ο οποίος έφυγε με σπουδαίο διπλό από το Μπιλμπάο (85-81) και μαζί με την Νίζνι εξασφάλισαν τα δύο εισιτήρια για τους “16” της διοργάνωσης. Την άλλη εβδομάδα θα κριθεί αν οι “ερυθρόλευκοι” ή οι Ρώσοι θα κατακτήσουν την πρωτιά στον όμιλο. Από εκεί και πέρα η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα χάρη στην ψυχραιμία των φιλοξενούμενων από την γραμμή των ελευθέρων βολών, όπου σε αυτό το χρονικό σημείο είχε 2/2 ο Γιάκα Μπλάζιτς και τον… μιμήθηκε ο ΝτεΜάρκους Νέλσον. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για το συγκρότημα του Ντέγιαν Ράντονιτς. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπλάζιτς με 20 πόντους. Από τους Βάσκους ο Άλεξ Μουμπρού είχε 18 πόντους.

Έμεινε αήττητη η Χίμκι

Για τον ενδέκατο όμιλο η Χίμκι επιβλήθηκε εντός έδρας της Σιένα με 85-73 και παρέμεινε αήττητη ενώ αντίθετα οι πρωταθλητές Ιταλίας γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους στην δεύτερη φάση και αποχαιρέτισαν την διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν έκαναν επιμέρους σκορ 26-15 και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα οι Ρώσοι σούταραν με ποσοστό 68% (26/38) στα δίποντα. Ο Τζέιμς Όγκουστιν με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σπένσερ Νέλσον με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Δεύτερη νίκη για Νίμπουρκ

Μία σπουδαία νίκη πέτυχε η Νίμπουρκ εντός έδρας με αντίπαλο την Μακάμπι Χάιφα (68-53) και πήρε το δεύτερο ροζ φύλλο σε αυτό τον όμιλο. Παράλληλα οι Τσέχοι που ισοβαθμούν πλέον με την αποψινή τους αντίπαλο κάλυψαν και την διαφορά της ήττας τους στο Ισραήλ στην πρεμιέρας της φάσης των “32” (80-75). Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν μία “επική” ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου δέχτηκαν μόλις 2 (!) πόντους με συνέπεια το -3 της τρίτης περιόδου (51-48) να μετατραπεί σε… θρίαμβο. Ο Τρε Σίμονς με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Ρασίντ Μαχάλμπασιτς με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ δημιούργησαν ένα εκρηκτικό δίδυμο για τους νικητές. Από τους φιλοξενούμενους ο Ντάγκαν Γιβζόρι είχε 13 πόντους.

Στο “νήμα” η Μπουντιβέλνικ

Σε μία αναμέτρηση που “έσπασε καρδιές” και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα η Μπουντιβέλνικ έκαμψε την αντίσταση της Μπάνβιτ εντός έδρας με 60-59 και πέτυχε την τρίτη της νίκη στον δέκατο τρίτο όμιλο. Αντίθετα ήταν η τρίτη ήττα για το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη και πλέον δυσκολεύει η υπόθεση-πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 59-56, 1 λεπτό και 5 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη, ωστόσο δύο βολές του Ντάριους Λαβρίνοβιτς και ένα καλάθι του Ρίκι Μάιναρντ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Μοιραίος για την Μπάνβιτ που “απώλεσε” ένα σπουδαίο διπλό στο “νήμα” ήταν ο Σάμι Μέχια που έχασε το λέι απ και ενώ απέμεναν 7 δευτερόλεπτα. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Ουκρανούς. Στην αντίπερα όχθη δεν έφτανε ο Ερλ Ρόουλαντ (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Στους “16” η Χάποελ

Την πρόκρισή της στους “16” εξασφάλισε η Χάποελ Ιερουσαλήμ η οποία κέρδισε εντός έδρας την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 86-77. Αντίθετα οι Σλοβένοι υποχώρησαν στο 1-4 και αποκλείστηκαν. Καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης ήταν το πρώτο ημίχρονο όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 46-35. Ακολούθως οι Ισραηλινοί διατήρησαν την πρωτοπορία και κατέκτησαν το ροζ φύλλο έχοντας “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (47 έναντι 35) ενώ είχαν 3/10 (30%) στα τρίποντα. Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Τζος Ντάνκαν (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ). Από την άλλη ο Νεμπόισα Γιοκσίμοβιτς τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Πρόκριση για Άνκαρα

Η καταιγιστική Άνκαρα διέσυρε εντός έδρας τη Σάσσαρι με 104-75, ανέβηκε στο 4-1 στον δέκατο και έκλεισε θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η τουρκική ομάδα έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ από την αρχή μέχρι το τέλος, επέβαλε τον ρυθμό της και δεν είχε πρόβλημα να πανηγυρίσει την νίκη. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο όπου έφτασαν στην “κατοστάρα” με επιμέρους σκορ 56-34.

Οι παίκτες της Άνκαρα είχαν 65% (25/38) στα δίποντα, 55% (16/29) στα τρίποντα, 21 περισσότερα ριμπάουντ (43 έναντι 22) και 34 ασίστ. Ο Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς (28 πόντοι, 17 ριμπάουντ), ο Βάνια Πλίσνιτς (22 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και ο Κλέι Τάκερ (20 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ) ήταν φανταστικοί για τους νικητές. Από τους Ιταλούς που έπεσαν στο 2-3 διασώθηκε ο Τράβις Ντίνερ με 13 πόντους και 6 ασίστ.

Στο 3-2 η Μπάμπεργκ

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση η Μπάμπεργκ επιβλήθηκε εντός έδρας της Γκραβελίν με 70-59 και ανέβηκε στο 3-2. Αντίθετα ήταν η τέταρτη ήττα για τους Γάλλους που αποκλείστηκαν. Οι πρωταθλητές Γερμανίας ανέβασαν… στροφές στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όπου προηγήθηκαν με 58-42 και στην συνέχεια χαλάρωσαν από την στιγμή που δεν γυρνούσε η αναμέτρηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν μόλις 3 ελεύθερες βολές (2/3-66%) ενώ είχαν 22/37 (59%) στα δίποντα. Ο Ρακίμ Σάντερς με 14 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές την ώρα που από τους φιλοξενούμενους ο Γιακουμπά Ντιαβαρά (16 πόντοι) ήταν ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων.

Εύκολα η Ραντνίτσκι

Την δεύτερη νίκη της στον δέκατο τέταρτο όμιλο πανηγύρισε η Ραντνίτσκι η οποία επικράτησε εύκολα εντός έδρας της Χιμίκ με 86-68. Πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν μαζί με τη Στρασμπούρ με ρεκόρ 2-3 και την τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 51-29 και στην συνέχεια απλά συντήρησαν την διαφορά. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν ως πρώτο “βιολί” τον Στέφαν Μπίρτσεβιτς (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Από τους Ουκρανούς δεν ήταν αρκετός ο Ματ Γκέιτενς (18 πόντοι).

Κάλυψε και τη διαφορά η Λιέτουβος

Για τον δέκατο έκτο όμιλο η Λιέτουβος Ρίτας “άλωσε” την Τουρκία και έριξε στο… καναβάτσο την Μπεσίκτας με 84-63. Πλέον οι δύο ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ (3-2) ενώ οι Λιθουανοί κατάφεραν να καλύψουν και την διαφορά της εντός έδρας ήττας τους στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης (103-101). Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο επέβαλαν πλήρως τον… νόμο τους και “καθάρισαν” με επιμέρους σκορ 46-30. Ο Χουάν Παλάσιος με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν συγκλονιστικός για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Ντορόν Πέρκινς έκανε νταμπλ-νταμπλ (17 πόντοι, 11 ριμπάουντ) για τους ηττημένους.

“Απόδραση” με Ρούντεζ

Σημαντικό διπλό που της επιτρέπει να παραμείνει ζωντανή στο “κυνήγι” της πρόκρισης πέτυχε η Σαραγόσα η οποία “απέδρασε” από την έδρα της Τσεντεβίτα (77-74) χάρη σε τρίποντο του Ντάμιαν Ρούντεζ (9 πόντοι) ακριβώς με την εκπνοή του αγώνα. Ήταν η δεύτερη νίκη για την ισπανική ομάδα στην φάση των “32” ενώ οι Κροάτες έπεσαν στο 2-3. Το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Γκόραν Σούτον με δύο ελεύθερες βολές ισοφάρισε σε 74-74 στα 13 δευτερόλεπτα πριν “μιλήσει” τελευταίος ο Ρούντεζ. “Αιχμή του δόρατος” για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Τζόναθαν Ταμπού με 15 πόντους. Στην αντίπερα όχθη ο Γιουσούφ Νούρκιτς (18 πόντοι) “πάλεψε” για τους γηπεδούχους.

Στο τέλος η Πίναρ

Η Πίναρ Καρσίγιακα πέτυχε την δεύτερη νίκη της στον ένατο όμιλο αφού επιβλήθηκε εντός έδρας της Ουλμ με 90-78 και έμεινε ζωντανή στην “μάχη” της πρόκρισης. Η γερμανική ομάδα γνώρισε την δεύτερη ήττα της. Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 26-17 πήραν το ροζ φύλλο αφού εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το εκπληκτικό 75% (24/32) που είχαν στα δίποντα. Ο Εστεμπάν Μπατίστα με 29 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους Κυπελλούχους Τουρκίας ενώ ο Μπόμπι Ντίξον πρόσθεσε 14 πόντους και 11 ασίστ. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Περ Γκέντερ σημείωσε 17 πόντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής της φάσης των “32”:

Θ’ Όμιλος:
Καντού – Ναντέρ 89-74 (11/2)
Πίναρ Καρσίγιακα – Ουλμ 90-78

Ι’ Όμιλος:
Μπάμπεργκ – Γκραβελίν 70-59
Άνκαρα – Σάσσαρι 104-75

Κ’ Όμιλος:
Χίμκι – Σιένα 85-73
Νίμπουρκ – Μακάμπι Χάιφα 68-53

Λ’ Όμιλος:
Νίζνι – Πανιώνιος 80-67
Μπιλμπάο – Ερυθρός Αστέρας 81-85

Μ’ Όμιλος:
Μπουντιβέλνικ – Μπάνβιτ 60-59
Χάποελ Ιερουσαλήμ – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 86-77

Ν’ Όμιλος:
Στρασμπούρ – Άλμπα Βερολίνου 78-75 (11/2)
Ραντνίτσκι – Χιμίκ 86-68

Ξ’ Όμιλος:
Ούνικς Καζάν – Ζιελόνα Γκόρα 82-64
Οστάνδη – Βαλένθια 64-84

Ο’ Όμιλος:
Μπεσίκτας – Λιέτουβος Ρίτας 63-84
Τσεντεβίτα – Σαραγόσα 74-77.

Η Βαθμολογία (5η αγωνιστική):

Θ’ Όμιλος: Ναντέρ 8, Ουλμ 8, Καντού 7, Πίναρ Καρσίγιακα 7.
Ι’ Όμιλος: Άνκαρα 9, Μπάμπεργκ 8, Σάσσαρι 7, Γκραβελίν 6.
Κ’ Όμιλος: Χίμκι 10, Νίμπουρκ 7, Μακάμπι Χάιφα 7, Σιένα 6.
Λ’ Όμιλος: Νίζνι 9, Ερυθρός Αστέρας 9, Μπιλμπάο 7, Πανιώνιος 5.

Μ’ Όμιλος: Χάποελ Ιερουσαλήμ 9, Μπουντιβέλνικ 8, Μπάνβιτ 7, Ολίμπια Λιουμπλιάνας 6.
Ν’ Όμιλος: Άλμπα Βερολίνου 9, Ραντνίτσκι 7, Χιμίκ 7, Στρασμπούρ 7.
Ξ’ Όμιλος: Ούνικς Καζάν 9, Βαλένθια 8, Οστάνδη 7, Ζιελόνα Γκόρα 6.
Ο’ Όμιλος: Λιέτουβος Ρίτας 8, Μπεσίκτας 8, Τσεντεβίτα 7, Σαραγόσα 7.

Επόμενη αγωνιστική (6η, 18-19/2):

Θ’ Όμιλος: Ουλμ – Καντού, Ναντέρ – Πίναρ Καρσίγιακα
Ι’ Όμιλος: Γκραβελίν – Άνκαρα, Σάσσαρι – Μπάμπεργκ
Κ’ Όμιλος: Μακάμπι Χάιφα – Χίμκι, Σιένα – Νίμπουρκ
Λ’ Όμιλος: Πανιώνιος – Μπιλμπάο, Ερυθρός Αστέρας – Νίζνι

Μ’ Όμιλος: Μπάνβιτ – Χάποελ Ιερουσαλήμ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Μπουντιβέλνικ
Ν’ Όμιλος: Χιμίκ – Στρασμπούρ, Άλμπα Βερολίνου – Ραντνίτσκι
Ξ’ Όμιλος: Βαλένθια – Ούνικς Καζάν, Ζιελόνα Γκόρα – Οστάνδη
Ο’ Όμιλος: Λιέτουβος Ρίτας – Τσεντεβίτα, Σαραγόσα – Μπεσίκτας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…