Κεντρική Διεθνή Στο “νήμα” η Βιλερμπάν

Στο “νήμα” η Βιλερμπάν

asvel vilerban

asvel-vilerban

Σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στο “νήμα” η Βιλερμπάν “απέδρασε” με το διπλό από την έδρα της Ορλεάν (69-68) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και την… γκρέμισε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ήταν η έβδομη ήττα για την Ορλεάν ενώ η Βιλερμπάν ανέβηκε στο 10-9. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε “θρίλερ” με τους φιλοξενούμενους να χαμογελούν στο φινάλε αφού πρώτα κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 41-34 στο 20’ ωστόσο οι παίκτες της Βιλερμπάν αντέδρασαν και πήραν… κεφάλι με 55-50 χάρη σε επιμέρους σκορ 21-9 που πραγματοποίησαν. Εντέλει κατέκτησαν το ροζ φύλλο έχοντας ως κορυφαίο τον Έντουιν Τζάκσον (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Στον αντίποδα ο Ντάρνελ Χάρις είχε 14 πόντους και 6 ασίστ.

Κορυφή για… τρεις

Στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 13-6 παρέμεινε η Στρασμπούρ η οποία κέρδισε εντός έδρας την Αντίμπ με 79-67. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα ουσιαστικά στο τρίτο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 26-10 ανέβασαν την διαφορά στους 15 πόντους (64-49). Ο Μπούτσι Θόρντον με 14 πόντους και ο Ντέιβιντ Άντερσεν με 13 πόντους ήταν τα πρώτα “βιολιά” για το συγκρότημα του Βινσέντ Κολέ. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 3-16 δεν έφτανε ο Τιμ Μπλου (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

Μαζί με την Στρασμπούρ στο “ρετιρέ” έμεινε και η Λιμόζ μετά το διπλό επί της Ροάν (75-70). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 59-44 με την λήξη της τρίτης περιόδου ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν. Δοκίμασαν να επιστρέψουν αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να περιορίσουν την έκταση της ήττας. Ο Τζέι Αρ Ρέινολντς με 17 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Κιμ Ίνγκλις είχε 17 πόντους ενώ ο Τζαμάικαλ Γκριν πρόσθεσε 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Η τρίτη ομάδα της κορυφής είναι η Ντιζόν η οποία δεν είχε πρόβλημα να συντρίψει εντός έδρας τη Γκραβελίν με 83-66 σε μία αναμέτρηση όπου ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο, πήρε… κεφάλι με 49-29 και ακολούθως απλά συντήρησε αυτή την διαφορά. Ήταν η δωδέκατη ήττα για τους φιλοξενούμενους. Ο Αντρέ Χάρις με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους γηπεδούχους την ώρα που από τους ηττημένους ο Ουσμάν Καμαρά (20 πόντοι, 11 ριμπάουντ) δεν ήταν αρκετός.

Εύκολα Ναντέρ, Νανσί

Στο 11-8 ανέβηκε η Ναντέρ η οποία έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Σολέ εντός έδρας με 84-74. Οι πρωταθλητές είχαν τα ηνία σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατέκτησαν το ροζ φύλλο έχοντας 10/23 (43,5%) στα τρίποντα. Ο ΝτεΣόν Τόμας (23 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Ντέιβιντ Λάιτι (22 πόντοι, 5 ασίστ) ήταν φανταστικοί για τους νικητές. Από τους ηττημένους ο Τόρεϊ Τόμας είχε 14 πόντους. Τέλος η Νανσί έριξε στο… καναβάτσο εντός έδρας τη Χάβρη με 95-84. Ο Πολ Χάρις με 25 πόντους και 15 ριμπάουντ ήταν συγκλονιστικός για τους γηπεδούχους. Το αντίπαλο “δέος” ήταν ο Γκράχαμ Μπράουν που έβαλε 18 πόντους και πήρε 14 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:
Ντιζόν – Γκραβελίν 83-66
Στρασμπούρ – Αντίμπ 79-67
Ροάν – Λιμόζ 70-75
Ορλεάν – Βιλερμπάν 68-69
Ναντέρ – Σολέ 84-74
Νανσί – Χάβρη 95-84
Ορτέζ – Παρί Λεβαλουά (10/2)
Λε Μαν – Σαλόν (11/2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…