Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ρεβάνς τελικού

Ρεβάνς τελικού

pao aris kipello jumpball

pao-aris-kipello-jumpball

Δυνατές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το μενού της 20ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, με την “μάχη” της παραμονής να εντείνεται όσο πλησιάζουμε στο τέλος και την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη να ξεχωρίζει ενώ όλες οι ομάδες θέλουν να κλείσουν με θετική “νότα” τις υποχρεώσεις τους πριν το All Star Game της επόμενης βδομάδας (8-9 Μαρτίου).

Σάββατο 1 Μαρτίου

Ίκαρος Χαλκίδας – Κηφισιά
Η δυναμική παρουσία του κόσμου θα αποτελέσει τον ισχυρότερο σύμμαχο για τον Ίκαρο σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στην δυνατή Κηφισιά. Οι Χαλκιδαίοι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και να επωφεληθούν στο έπακρο τα εντός έδρας παιχνίδια τους προκειμένου να παραμείνουν στην Α1. Η Κηφισιά θα αποτελέσει, όμως, πολύ δύσκολο εμπόδιο για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μετά την παρένθεση της ήττας από τον Παναθηναϊκό, πέρασε ένα εύκολο απόγευμα επικρατώντας του Ηλυσιακού, την περασμένη αγωνιστική, και αν παίξει ανάλογα με την ποιότητα της θα μπορέσει να φύγει με τη νίκη από τη Χαλκίδα.
Κλειστό: ΔΑΚ Κανήθου
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Γκόντας-Σταματόπουλος-Τσώνος Β.

Ηλυσιακός – Πανιώνιος
Η αντικατάσταση του Δημήτρη Λιόγα, με τον Δημήτρη Κουστένη στην άκρη του πάγκου, αποτέλεσε την ύστατη προσπάθεια των ανθρώπων του Ηλυσιακού για την παραμονή στην κατηγορία. Ο νεοφερμένος κόουτς, ευελπιστούν πως θα φέρει άλλον “αέρα” στην ομάδα και θα την ωθήσει σε αγωνιστική και ψυχολογική διέξοδο ώστε να παραμείνει “ζωντανή” στη κυνήγι της παραμονής. Ο κόσμος αναμένεται να δηλώσει παρών στο κομβικό αυτό παιχνίδι του οποίου ο πήχης δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα λόγω τόσο του αντιπάλου όσο και της κατάστασης που αυτός έχει περιέλθει. Ο Πανιώνιος έχει αναμφισβήτητα πολύ μεγαλύτερη ποιότητα από την ομάδα των Ιλισίων αλλά η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταία καιρό, μετρώντας τρεις σερί ήττες, και η δήλωση του προέδρου της ΚΑΕ, Ηλία Λιανού σχετικά με τις προθέσεις του να αποχωρήσει έχουν δημιουργήσει κάποιους τριγμούς στην ομάδα. Οι “κυανέρυθροι” όντας και περισσότερο ξεκούραστοι, χωρίς την ταλαιπωρία του Eurocup στην πλάτη τους, θέλουν να επανέλθουν εμφατικά στις νίκες.
Κλειστό: ΔΓ Ιλισίων
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Πηλοϊδης-Καρακατσούνης-Γεωργιάδης

ΠΑΟΚ – Τρίκαλα
Τα 5.000 εισιτήρια που ζήτησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς για το συγκεκριμένο ματς, προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές “τρύπες” της ΚΑΕ, μπορεί να μην κοπούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος θα δώσει βροντερό παρών! Η μεγαλύτερη προπώληση εισιτηρίων τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται, όπως γνωστοποίησε και η ομάδα, με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους, γεγονός που θα αποτελέσει ένα ακόμη πλεονέκτημα (εκτός της δεδομένης ανωτερότητας του) απέναντι στα Τρίκαλα. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, από την άλλη,  χρειάζεται τη νίκη αλλά μια ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία είναι μες το πρόγραμμα οπότε θα αποτελέσει περισσότερο ευκαιρία για προετοιμασία και δοκιμές από πλευράς του κόουτς, μιας και η νίκη επί του Κολοσσού την περασμένη βδομάδα, αφήνει τέτοιο, μικρό, περιθώριο.
Κλειστό: ΠΑΟΚ Sports Arena
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Φούφης-Σώμος-Συμεωνίδης

Ρέθυμνο – Πανελευσινιακός
Το Ρέθυμνο έχασε, όπως αναμενόταν, στο ΣΕΦ αλλά η τεράστια διαφορά των 41 πόντων (105-64) ήταν κάτι που ενόχλησε πολύ τον Γιώργο Καλαφατάκη και ιδιαίτερα η συμπεριφορά των παικτών του, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι. Με οδηγό την επιβλητική νίκη απέναντι στον Απόλλων Πάτρας (92-72), πριν δύο βδομάδες, οι Κρητικοί θέλουν να επιστρέψουν δυναμικά στις νίκες και να συνεχίσουν την προσπάθεια εισόδου στα πλέι οφ. Ο Πανελευσινιακός, από την άλλη, βρίσκεται σε δυσμενή θέση, μετρώντας δύο συνεχόμενες ήττες, και “καίγεται” για το ροζ φύλλο θέλοντας να απομακρυνθεί από την διακεκαυμένη ζώνη.
Κλειστό: ΚΓ «Μελίνα Μερκούρη»
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Κορομηλάς-Μάνος-Διαμαντής

Κυριακή 2 Μαρτίου

Κολοσσός Ρόδου – ΚΑΟΔ
Επιστροφή στις νίκες είναι το σύνθημα στον Κολοσσό που θέλει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή του ώστε να μην μπει σε μπελάδες. Η “καυτή” του έδρα θα αποτελέσει για ακόμη ένα παιχνίδι τον έκτο παίκτη της ομάδας, απέναντι στον εξαιρετικό ΚΑΟΔ. Η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς μετρά δύο συνεχόμενες νίκες και θέλει να συνεχίσει την ανοδική πορεία, επεκτείνοντας το νικηφόρο σερί στο Βενετόκλειο. Μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει όμως απέναντι στον δυναμικό και πάντα επικίνδυνο Κολοσσό.
Κλειστό: Βενετόκλειο
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Σχινάς-Παναγιώτου-Μπίκας

Παναθηναϊκός – Άρης
Το rematch του τελικού ζευγαριού του Κυπέλλου Ελλάδας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός έχοντας “καπαρώσει” την πρωτιά της κανονικής περιόδουθα αναλωθεί σε μεγάλο ροτέισον και ξεκούραση των βασικών “γραναζιών” του  για τα κρίσιμα παιχνίδια του Top 16. Ο Άρης θα έχει οδηγό την εξαιρετική του εικόνα στο πρώτο μέρος του τελικού έχοντας ως στόχο μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση του για να κάνει την έκπληξη και να πάρει την άτυπη ρεβάνς.
Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Ψαριανός-Βαρδάλος-Κατραχούρας

Δευτέρα 3 Μαρτίου

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός
Ο Απόλλων Πάτρας προέρχεται από μεγάλο “διπλό” στη Θεσσαλονίκη, όπου νίκησε τον Άρη και θέλει να επαναλάβει ανάλογη απόδοση και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Η Περιβόλα αναμένεται να γεμίσει αλλά δύσκολα θα καταφέρουν τη μεγάλη έκπληξη οι Πατρινοί. Οι “ερυθρόλευκοι” θα κινηθούν όπως και ο Παναθηναϊκός, με γνώμονα την ξεκούραση και το ισομερές μοίρασμα του χρόνου σε όλους τους παίκτες εν όψει των δύσκολων αναμετρήσεων στην Ευρωλίγκα.
Κλειστό: ΚΓ Απόλλωνα-Περιβόλα
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος-Μητσόπουλος-Ανδρικόπουλος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …