Κεντρική Διεθνή Προβάδισμα για Πετρολίνα ΑΕΚ

Προβάδισμα για Πετρολίνα ΑΕΚ

apollon petrolina

apollon-petrolina

Ένα ακόμα βήμα προς τον τελικό και την υπεράσπιση του τίτλου της έκανε η Πετρολίνα ΑΕΚ η οποία επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 76-68 στο “Κίτιον” στον τρίτο ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων και απέχει μία νίκη από την πρόκρισή της στην τελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κύπρου.

Την προσεχή Τετάρτη (26/2) στη Λεμεσό θα διεξαχθεί ο τέταρτος αγώνας ανάμεσα στους δύο αντιπάλους με την Πετρολίνα να έχει αυτή την στιγμή το προβάδισμα με 2-1 στις νίκες. Αν οι “κυανόλευκοι” κερδίσουν θα οδηγήσουν την σειρά σε πέμπτο ματς αλλιώς με το διπλό οι πρωταθλητές θα έχουν την δυνατότητα να διατηρήσουν τα περσινά κεκτημένα.

Κατά τα άλλα οι γηπεδούχοι έφτασαν δίκαια στο ροζ φύλλο αφού είχαν τα ηνία της αναμέτρησης στην μεγαλύτερη διάρκειά της. Κομβικό αποδείχθηκε το δεύτερο δεκάλεπτο καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να συντηρήσουν την μικρή διαφορά που απέκτησαν με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου (20-16).

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ανέβασε… στροφές σε αυτό το σημείο, πίεσε στην άμυνα και με επιμέρους σκορ 31-16 όχι μόνο γύρισε… τούμπα το ματς αλλά πήρε κεφάλι με 11 πόντους διαφορά (47-36) στο 20’. Στην επανάληψη οι Κυπελλούχοι Κύπρου προσπάθησαν να επανέλθουν αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά ποτέ.

Και αυτό γιατί είχαν 23 λάθη με συνέπεια να μην μπορούν να πλησιάσουν στο σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 61-53. Στην τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 4 πόντους (70-66) στο 38’ αλλά μέχρι εκεί…

Το τελικό 76-68 αποτύπωνε την ανωτερότητα της Πετρολίνας ΑΕΚ που κράτησε το πλεονέκτημα έδρας σε αυτή την σειρά. Ο Σαρόν Φίσερ (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ), ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς (13 πόντοι, 4 ασίστ) και ο Μπάλσα Ραντούνοβιτς (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ήταν οι πρωταγωνιστές για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Πιρς Κάλντγουελ είχε 20 πόντους για τους ηττημένους ενώ ο Πάβλε Μαρτσίνκοβιτς πρόσθεσε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…