Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Εφές 78-60 (vid)

Ολυμπιακός – Εφές 78-60 (vid)

osfp efes

osfp-efes

Ένα από τα πιο άνετα βράδια του πέρασε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ (στη φάση των 16), απέναντι σε μια Αναντολού Εφές που ήρθε με προβλήματα στην Ελλάδα και έφυγε με περισσότερα. Το 78-60 περιγράφει τη διαφορά των δύο ομάδων, έτσι όπως εμφανίστηκαν στο παρκέ, με τους “ερυθρόλευκους” να αξιοποιούν όλα τα “μις ματς απ” που βρήκαν και να καθιερώνουν το ποστάρισμα ως μέσο έκφρασης

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν με… παράξενα ιδανικό τρόπο το παιχνίδι. Αν και σταθερά κυνηγούν να βρίσκουν ανοργάνωτες άμυνες, αν και δείχνουν εμπιστοσύνη στο μακρινό τους σουτ, μπήκαν στο ματς με τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι, αλλά εκφράστηκαν στην επίθεση με πολύ ποιοτική λειτουργία στο “ζωγραφιστό“.

Το 9/9 στα δίποντα, προϊόν κυρίως της ορθής κρίσης του Βασίλη Σπανούλη και της αμυντικής αδυναμίας των Τούρκων, μετέτρεψε το 7-7 σε 24-10, για να κλείσει η πρώτη περίοδος με 24-12 και τον Ολυμπιακό να έχει τον κυρίαρχο ρόλο.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, όμως, τα ποσοστά του Ολυμπιακού εξορθολογίστηκαν, οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου χωρίς σταθερό σημείο αναφοράς, με επιθέσεις που θύμιζαν… γιουρούσια και πόντους κυρίως από τη γραμμή των βολών, μείωσαν κάπως τη ζημιά.

Αρχικά την κατέβασαν στους 10 πόντους (26-16), έφτασαν μέχρι τους επτά (33-26), για να κλείσουν το ημίχρονο με το θετικό γι’ αυτούς (τηρουμένων των αναλογιών και της εικόνας του παιχνιδιού) 36-29, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την υψομετρική διαφορά του Μίρζα Μπέγκιτς από τους αντιπάλους του.

Ταυτόχρονα, όμως, είχαν χάσει τον Γκιονλούμ (τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε υποβασταζόμενος), φορτώθηκε με τρία φάουλ ο Μπιέλιτσα, ενώ δεν είχε παίξει δευτερόλεπτο ο εμπύρετος Γκόρντον

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν με… φόρα από τα αποδυτήρια και με ένα μπάσκετ… τουρλουμπούκι, χωρίς ψηλούς (με τον Βασιλειάδη στο “4”), μπέρδεψαν τον Ολυμπιακό και μείωσαν σε 38-33. Αυτό ήταν και το “καμπανάκι“, που αφύπνισε τους “ερυθρόλευκους“, οι οποίοι απάντησαν με σερί 15-0, καρφώνοντας αλύπητα το αντίπαλο καλάθι. Η διαφορά εκτοξεύτηκε και κάπου εκεί στην ουσία τέλειωσε το ματς, πριν καν τελειώσει η τρίτη περίοδος.

Στο ΣΕΦ στήθηκε… πανηγύρι, κάπου εκεί οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεχάστηκαν, οι Τούρκοι δεν είχαν τίποτα να χάσουν, μείωσαν με σερί 10-0 σε 70-56, αλλά η τύχη του αγώνα είχε κριθεί πολύ νωρίτερα.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 36-29, 62-43, 78-60.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μάντζαρης, Σπανούλης 16 (1), Λοτζέσκι 13 (3), Πέτγουεϊ 9 (1), Ντάνστον 13, Σλούκας 5 (1), Κόλινς 2, Περπέρογλου 6, Πρίντεζης 2, Σίμονς 2, Κατσίβελης, Μπέγκιτς 10.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αγγέλου): Μπαλμπάι 9, Πλάνινιτς 13, Βασιλειάδης 4 (1), Σαβάνοβιτς 5, Γκιονλούμ 2, Ερντέν 2, Μπιέλιτσα 7 (1), Οσμάν 5, Μπατούκ 9 (3), Κοσούκ 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (vid)

Ο Ολυμπιακός έχασε στην παράταση από ένα σφύριγμα (80-82). Σ’ ένα από τα ομορφότερα παιχνί…