Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Οι ομαδικοί τίτλοι μένουν”

“Οι ομαδικοί τίτλοι μένουν”

gist dunk kremietai

gist-dunk-kremietai
Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εύκολα των Τρικάλων, σημειώνοντας την 15η συνεχόμενη νίκη του, με τον Τζέιμς Γκιστ να ξεχωρίζει από τους “πράσινους”. Οι 14 πόντοι (4/5 διπ.-1/3 τρ.-3/3 βολές), τα 9 ριμπάουντ, τα 2 κλεψίματα, η 1 ασίσt, τα 4 κερδισμένα φάουλ και οι 26 πόντοι στο ranking στα 22:19 που βρέθηκε στο παρκέ έδωσαν στον Αμερικανό το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτης για την 16η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

O φόργουορντ του Παναθηναϊκού μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την βράβευση του, τόνισε πως οι ομαδικοί τίτλοι είναι πάνω από όλα, χαρακτήρισε τα ματς του πρωταθλήματος ως τα “βήματα” για να βελτιωθεί ομάδα ενώ αναφέρθηκε στον καθοριστικό Φεβρουάριο και την αγάπη του για τα καρφώματα:

“Κάθε φορά, με οποιαδήποτε διάκριση, δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι χαρούμενος και περήφανος για κάποια πράγματα. Ακόμη κι αν είναι κάτι “μικρό”, σημαίνει κάτι. Είναι κι αυτή μια επιτυχία. Αυτό που πραγματικά μετράει πάντα και είμαι σίγουρος ότι το έχουν πει πάρα πολλοί παίκτες πριν από μένα, είναι η επιτυχία της ομάδας. Οι τίτλοι της ομάδας μένουν στο τέλος και γράφονται στην ιστορία.

Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που μετράει για μένα είναι να είμαι συνεπής με το παιχνίδι μου κάθε φορά που μπαίνω για έναν αγώνα. Γιατί όλα τα παιχνίδια σημαίνει κάτι και έχουν ένα ρόλο μέσα στη χρονιά. Με έχουν ρωτήσει ποιο είναι το κίνητρο όταν για παράδειγμα δημιουργείται νωρίς μια διαφορά. Ως ομάδα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, προσπαθούμε να προετοιμαζόμαστε με κάθε παιχνίδι για το επόμενο, έχουμε ως στόχο να γινόμαστε μέσα από κάθε αναμέτρηση καλύτεροι. Βλέπουμε τι πρέπει να διορθώσουμε, δουλεύουμε όλοι μαζί και συνεχίζουμε.

Μέσα από τη σειρά των αγώνων βρίσκεις ρυθμό. Δεν γίνεται να χαλαρώσεις σε κάποιον, γιατί μετά θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα στον επόμενο. Πρέπει να “χρησιμοποιείς” το κάθε παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπει σε έναν μήνα που κάθε χρόνο κρίνει πολλά.

Το τι κάνει μια ομάδα τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο μπορεί να μην έχει σημασία. Η εικόνα, οι δυνατότητες, το αν θα μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου αρχίζει και φαίνεται το Φεβρουάριο με μια σειρά καθοριστικών αγώνων.

Προσωπικά, απολαμβάνω κάθε στιγμή στο γήπεδο, κάθε φάση, κάθε κάρφωμα… Ξέρω ότι αρέσουν και στον κόσμο οι θεαματικές φάσεις, αλλά είναι κάτι που αγαπώ κι εγώ και κάνω από παιδί. Στο τέλος της ημέρας το μπάσκετ είναι και διασκέδαση, το μπάσκετ είναι χαρά…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: «Η φετινή σεζόν… ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις»

Από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία των ελληνικών ομάδων, λέει ο ΕΣΑΚΕ. Ο ΕΣΑΚΕ …