Κεντρική Διεθνή Οι “νυχτερίδες” της… ανατροπής

Οι “νυχτερίδες” της… ανατροπής

abrines valencia barcelona

abrines-valencia-barcelona

Το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Liga Endesa κατέληξε στην Βαλένθια η οποία επικράτησε εντός έδρας της Μπαρτσελόνα με 95-93 και απομακρύνθηκε και άλλο από τους διώκτες της στην “μάχη” για την δεύτερη θέση.

Οι “νυχτερίδες” ανέβηκαν στο 16-2 την ώρα που ήταν η έκτη ήττα για τους Καταλανούς που παρέμειναν τρίτοι παρέα με την Μάλαγα και την Γκραν Κανάρια. Κατά τα άλλα το ματς είχε εντυπωσιακή εξέλιξη με την Βαλένθια να πραγματοποιεί μία “επική” ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και να κατακτά εντέλει το ροζ φύλλο. Οι “μπλαουγκράνα” επέβαλαν τον ρυθμό τους στο πρώτο μισό του αγώνα καθώς με “όπλο” την άμυνα πήραν… κεφάλι με 51-38.

Στην επανάληψη όμως όλα άλλαξαν. Η Μπαρτσελόνα σταμάτησε να είναι το ίδιο προσηλωμένη στην άμυνα ή πιο σωστά οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να βάλουν τα μεγάλα σουτ κυρίως με τον “σεληνιασμένο” Όλιβερ Λαφαγιέτ με συνέπεια να γυρίσει… τούμπα η αναμέτρηση. Το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έκανε επιμέρους σκορ 33-16 στο τρίτο δεκάλεπτο και έτσι πέρασε μπροστά με 71-67.

Στην τελευταία “πράξη” του αγώνα η αντίπαλος των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα έδειχνε αρχικά να έχει το μομέντουμ ειδικά από την στιγμή που διέθετε μεγαλύτερη πληρότητα στο ρόστερ. Στην επίθεση η “Μπάρτσα” σημάδευε κοντά στο καλάθι αλλά στην άμυνα τα προβλήματα συνέχιζαν να υπάρχουν.

Έτσι με τους Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς και Ρομέιν Σάτο να προσφέρουν χέρι βοηθείας στον Λαφαγιέτ η Βαλένθια άντεξε και όντας ψύχραιμη από την γραμμή των βολών πανηγύρισε την σπουδαία νίκη. Ο Ντούμπλιεβιτς (26 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ο Λαφαγιέτ (22 πόντοι, 7 ασίστ) και ο Σάτο (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ) “δάγκωσαν” τους Καταλανούς και διέλυσαν κάθε αμυντικό σύστημα του Τσάβι Πασκουάλ.

Στον αντίποδα πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους ηττημένους οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά το τρίποντο του Χουάν Κάρλος Ναβάρο στα 8 δευτερόλεπτα και με το σκορ στο 93-90 βρήκε… σίδερο. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπραντ Όλεσον με 18 πόντους ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 8 πόντους (1/1 βολές, 2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 15 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:
Βαγιαδολίδ – Ρεάλ Μαδρίτης 83-105 (1/2)
Καχασόλ Σεβίλλη – Χιπούσκοα 80-59 (1/2)
Φουενλαμπράδα – Μούρθια 87-84 (1/2)
Ομπραντόιρο – Τενερίφη 84-76
Σαραγόσα – Μπιλμπάο 88-72
Μπανταλόνα – Μανρέσα 93-72
Εστουντιάντες – Μάλαγα 84-85
Γκραν Κανάρια – Λαμποράλ Κούτσα 84-81
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 95-93.

Η Βαθμολογία (18η αγωνιστική): Ρεάλ Μαδρίτης 36, Βαλένθια 34, Μπαρτσελόνα 30, Μάλαγα 30, Γκραν Κανάρια 30, Σαραγόσα 28, Μπανταλόνα 27, Καχασόλ Σεβίλλη 27, Λαμποράλ Κούτσα 27, Τενερίφη 27, Χιπούσκοα 26, Μπιλμπάο 25, Ομπραντόιρο 25, Φουενλαμπράδα 25, Μανρέσα 24, Μούρθια 23, Εστουντιάντες 22, Βαγιαδολίδ 20.

Επόμενη αγωνιστική (19η, 15-16/2): Βαγιαδολίδ – Εστουντιάντες, Λαμποράλ Κούτσα – Ρεάλ Μαδρίτης, Μπιλμπάο – Φουενλαμπράδα, Τενερίφη – Σαραγόσα, Χιπούσκοα – Βαλένθια, Μούρθια – Γκραν Κανάρια, Μπαρτσελόνα – Μπανταλόνα, Μανρέσα – Ομπραντόιρο, Μάλαγα – Καχασόλ Σεβίλλη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…