Κεντρική NBA Νικ ο τρομερός!
NBA

Νικ ο τρομερός!

kalathis hi5

kalathis-hi5
Ο Νικ Καλάθης πραγματοποιεί ηγετικές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό οδηγώντας τους Γκρίζλις από νίκη σε νίκη. Ο τραυματισμός του βασικού πόιντ γκαρντ, Μάικ Κόνλι, έδωσε στον Καλάθη φανέλα βασικού και “άρπαξε” την ευκαιρία από τα “μαλλιά”.

Στα τελευταία έξι παιχνίδια που έχει αγωνιστεί βασικός μετράει μέσο όρο 15.2 πόντους (53.5% ευστοχία), 4.7 ασίστ, 4.7 ριμπάουντ και 2.3 κλεψίματα ανά 36 λεπτά συμμετοχής. Εκτός αυτού, είναι συνεπής και στο αμυντικό κομμάτι “κλειδώνοντας” τους αντίπαλους πόιντ γκαρντ ανάμεσα τους και κάποιοι από τους αστέρες της λίγκας, όπως οι Τζον Ουόλ (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς), Κάιρι Άιρβινγκ (Κλίβελαντ Καβαλίερς), τους οποίους ο Νικ έχει οδηγήσει σε κακές (για την κλάση τους) εμφανίσεις.

Ένα ακόμη στοιχείο, που καταδεικνύει την κατακόρυφη άνοδο του ομογενή γκαρντ, είναι το γεγονός πως ανέβηκε στην πέμπτη θέση του Rookie Ladder, εκθρονίζοντας, ύστερα από μήνες, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από την 5άδα.

Τα καλύτερα έχει να πει και ο κόουτς των “Αρκούδων“, Ντέιβ Γιόεργκερ, που υπογράμμισε το υψηλό IQ και τις οργανωτικές ικανότητες του Καλάθη: “Όταν παίζεις στο εξωτερικό, είναι διαφορετικό το στυλ παιχνιδιού. Όμως ο Νικ έχει υψηλό IQ και χαρακτήρα. Ο τύπος έχει κότσια!

Έχει κάνει μεγάλες φάσεις για την ομάδα μας και δεν διστάζει να επωμιστεί την ευθύνη σε δύσκολες καταστάσεις. Είναι καταπληκτικός πασέρ, βλέπει πολύ καλά το γήπεδο και μπορεί να παίξει άριστα το πικ εν ρολ”.

Ο ίδιος πάντως ο Νικ παραμένει ταπεινός στις δηλώσεις του, επιδεικνύοντας ωριμότητα και δείχνοντας ότι δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα: “Είναι ευλογία για μένα να παίζω στο ΝΒΑ, ειδικά μπροστά στην οικογένεια και τους φίλους μου. Είναι κάτι σπουδαίο για μένα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…