Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Να “χτίσουμε” σε αυτή τη νίκη”

“Να “χτίσουμε” σε αυτή τη νίκη”

kalafatakis rethymno

kalafatakis-rethymno
Το Ρέθυμνο πέτυχε εμφατική νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας επιστρέφοντας με τον καλύτερο τρόπο στις νίκες. Ο Γιώργος Καλαφατάκης, στάθηκε στο καταλυτικό δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς και την καλή αμυντική λειτουργία τονίζοντας πως αυτή η νίκη πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για ανάλογη συνέχεια:

“Είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα συμφωνήσω με το Φάνη που είπε ότι ήταν τελικός από πλευράς ψυχολογίας. Η ομάδα δούλεψε πολύ καλά, όπως κάνει πολύ καιρό τώρα, απλά είχαμε μεγάλο ψυχολογικό βάρος στο προηγούμενο διάστημα. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή.

Μπήκαμε αρκετά καλά στο παιχνίδι αλλά το άγχος κυριάρχησε και μας οδήγησε σε ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, αλλά μετά συγκεντρωθήκαμε περισσότερο στην άμυνα. Σε 8 λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν δεχθήκαμε πόντο. Επιβάλαμε το ρυθμό μας και κατορθώσαμε να κάνουμε μία σπουδαία νίκη, με αρκετή διαφορά και πολύ θέαμα.

Θα χτίσουμε πάνω σε αυτή για τη συνέχεια. Ευελπιστούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέχρι το τέλος. Να σωθούμε, φυσικά, πρώτα και μετά ότι καλύτερο μπορούμε”.

Εκ των παικτών, ο Φάνης Κουμπούρας, υπογράμμισε: “Πρώτα απ’όλα θέλω να πω ότι για μένα η Πάτρα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες που έχω δει. Συγχαρητήρια στον κόουτς και τους εύχομαι καλή συνέχεια.

Εμείς το παιχνίδι το είχαμε χαρακτηρίσει τελικό, όχι με την έννοια τη βαθμολογική αλλά στη βοήθεια της ψυχολογίας. Είχα διαβάσει ότι στους τελικούς δεν μπαίνεις να παίξεις αλλά μπαίνεις για να τους κερδίσεις.

Αυτό ήταν το κλίμα σε όλες τις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα. Τα παιδιά δώσανε το 100%. Ήμουν σίγουρος ότι η εικόνα στο γήπεδο θα ήταν αυτή. Καταφέραμε και κάναμε αυτά ακριβώς που είχαμε σχεδιάσει. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Απόλλωνα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…