Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Να βελτιώσουμε το προϊόν”

“Να βελτιώσουμε το προϊόν”

bertomeu aggelopoulos

bertomeu-aggelopoulos

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Ζόρντι Μπερτομέου ο οποίος συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και βρέθηκε στο ΣΕΦ προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές.

Πριν από τον αγώνα ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις σχέσεις του με τη FIBA, σε θέματα χορηγιών, ενώ επισήμανε και την δυσκολία που έχουν ομάδες του NBA ούτως ώστε να έρθουν και να αγωνιστούν στην Ευρώπη:

“Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να πούμε σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Ηρθα για το ματς και για μια συνάντηση με τον κύριο Αγγελόπουλο. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί η σεζόν είναι πολύ επιτυχημένη. Εχουμε μερικά χαρούμενα νέα όπως αυτά που αφορούν τα εισιτήρια, τα οποία έχουν αυξηθεί κατά 10% συνολικά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αντιλαμβανόμαστε την αύξηση σε ομάδες όπως το Μιλάνο, μια ιστορική πόλη του μπάσκετ, ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε”, τόνισε αρχικά ο Ζόρντι Μπερντομέου και συνέχισε:

“Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε και άλλους χορηγούς πέρα από την Adidas και την Turkish Airlines. Δεν είχαμε ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλη διείσδυση σε χώρες όπως φέτος, που έχουμε 195 χώρες να μεταδίδουν κάθε εβδομάδα την Ευρωλίγκα. Είμαι αισιόδοξος ότι η Ευρωλίγκα θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 200 χώρες. Θέλουμε να βελτιώνουμε το προϊόν”.

Για την καθυστέρηση στην έκδοση των εισιτηρίων υποστήριξε: «Καθυστερήσαμε γιατί η εταιρεία που συνεργαζόμαστε είχε πρόβλημα με τη γραφειοκρατία στην Ιταλία και πλέον αλλάξαμε εταιρεία. Πλέον ξέρουμε ότι στις 27 Φλεβάρη θα βγάλουμε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια».

Για τις οικονομικές του προσδοκίες στην Ευρωλίγκα ανέφερε: “Πολλά πράγματα πρέπει να βελτιωθούν. Ποτέ δεν είσαι ευχαριστημένος με τα οικονομικά. Η διανομή κερδών στις ομάδες θα είναι 11% μεγαλύτερη, αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό. Όταν μιλάμε για διανομή πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να αυξήσουμε τα έσοδα. Έχουμε αύξηση των εσόδων με την Turkish Airlines, αλλά και αύξηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αλλά ακόμα είμαστε μακριά από εκεί που θέλουμε να φθάσουμε”.

Επίσης, θέλουμε να δούμε τα κριτήρια με τα οποία διανέμονται τα χρήματα. Εχουν ψηφιστεί πριν από 11 χρόνια και δεν έχουν αλλάξει από τότε. Δίνουμε προτεραιότητα στην εμπορικότητα της αγοράς της κάθε χώρας. Και αυτός είναι ο λόγος που νικητής της Ευρωλίγκα παίρνει τόσο λίγα. Θα μπορούσαν να αλλάξουν τα κριτήρια και να παίρνει ο νικητής ακόμα και ένα εκατομμύριο ευρώ. Ομως τώρα δίνουμε τη σιγουριά στις ομάδες ότι δεν θα λάβουν λίγα χρήματα σε καμία περίπτωση. Είναι λοιπόν θέμα επιλογών”.

Αν θα έπρεπε στο TOP-16 να λαμβάνονται υπόψη και τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης, ο Ζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε: “Εχουμε διαφορετικές απόψεις. Τα πάντα είναι υπό προϋποθέσεις. Αν κρατάμε τα αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο, θα ήταν πιο υποτιμημένος για τις ομάδες ο δεύτερος γύρος. Πρέπει να σεβόμαστε τα αποτελέσματα. Οι ομάδες που βρίσκονται στο Τοp 16 είναι ισχυρές”.

Για το πόσο δύσκολο είναι να έρθουν ομάδες του NBA και να αγωνιστούν στην Ευρώπη είπε: “Απαντώ ό,τι είπε και ο Στερν. Κάθε φορά που έρχεται αυτό το θέμα θα το σκεφτώ τα επόμενα 10 χρόνια. Όλοι μιλάνε για αυτό. Θα έπρεπε 5-6 δυνατές ομάδες να υπήρχαν στη λίγκα με περιπου 130 εκατομμύρια δολάρια μπάτζετ. Χρειάζονται με μέσο όρο 100 ευρώ το εισιτήριο και περίπου 150 βραδιές sold out. Πρέπει οι συνεργάτες της τηλεόρασης να πληρώνουν 10 φορές περισσότερα. Πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα πως λειτουργεί το σάλαρι καπ με 6 διαφορετικούς νόμους φορολογίας”

“Πρέπει να δούμε πολλά νομικά θέματα. Πολλοί μιλάνε για το ΝΒΑ στην Ευρώπη, αλλά δεν μιλάνε για αυτά τα θέματα. Η θέση μου είναι να δίνω απαντήσεις. Είναι εύκολο να κάνεις ερωτήσεις. Ο Ανταμ Σίλβερ είναι εξαιρετικός παράγοντας. Τον ξέρω εδώ και 15 χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι έχει όραμα για το ΝΒΑ. Έχουμε βρεθεί και πιστεύω ότι έχουμε μέλλον μαζί. Θέλουμε να αυξήσουμε τη συνεργασία μας και θέλουμε να δούμε τα πάντα ρεαλιστικά”.

Για τις σχέσεις του με τη FIBA σχετικά με τη διεξαγωγή των προκριματικών των εθνικών ομάδων κατά την διάρκεια της σεζόν από το 2017 και μετά ο εκτελεκτικός διευθυντής της Ευρωλίγκα κατέληξε: “Δεν είναι πρόβλημα μας. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη διοργάνωσή μας. Συνεργαζόμαστε μαζί τους. Απέρριψαν τρεις προτάσεις μας ως τώρα. Αν θέλουν, μπορούν να διοργανώσουν αγώνες χωρίς παίκτες από το ΝΒΑ και παίκτες της Ευρωλίγκα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (vid)

Ο Ολυμπιακός έχασε στην παράταση από ένα σφύριγμα (80-82). Σ’ ένα από τα ομορφότερα παιχνί…