Κεντρική Διεθνή Νίκη με “σόου” Γκριν

Νίκη με “σόου” Γκριν

green siena pesaro

green-siena-pesaro

Χωρίς να συναντήσει κάποια αντίσταση η Σιένα επιβλήθηκε εντός έδρας της Πέζαρο με 80-70 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Serie A και πανηγύρισε την δωδέκατη φετινή της νίκη.

Βέβαια αυτή η επιτυχία οφείλεται εν πολλοίς στον Έρικ Γκριν ο οποίος έδωσε το δικό του “σόου” αφού σημείωσε 34 (!) πόντους (10/11 δίποντα, 3/3 τρίποντα) σε 33 λεπτά συμμετοχής. Κατά τα άλλα οι πρωταθλητές είχαν τα ηνία σε όλη την διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν με 61-46 στο 30’ και παρά την χαλάρωση στο τέλος δεν είχαν πρόβλημα να συντηρήσουν αυτή την διαφορά. Στον αντίποδα ο Έλστον Τέρνερ είχε 26 πόντους για τους ηττημένους που παρέμειναν “ουραγοί” με ρεκόρ 4-15.

Έμεινε κορυφή η Μπρίντιζι

Η Μπρίντιζι έκαμψε την αντίσταση της Βενέτσια εντός έδρας με 88-78 και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας 14 νίκες και 5 ήττες. Πλέον περιμένει το αποτέλεσμα της Αρμάνι (παίζει αύριο) για να δει αν θα είναι μόνη της ή με παρέα στο “ρετιρέ”. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα του αγώνα, απέκτησαν την πρωτοπορία στο σκορ από νωρίς και την… διατήρησαν χωρίς άγχος μέχρι το φινάλε. Ο Τζερόμ Ντάισον με 25 πόντους και 8 ασίστ ήταν ο ηγέτης για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους που έπεσαν στο 9-10 ξεχώρισε ο Ντονέλ Τέιλορ με 19 πόντους.

Με σούπερ Αραντόρι η Καντού

Η Καντού εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, επικράτησε της Βίρτους Ρόμα με 83-80 και πανηγύρισε την δέκατη τρίτη φετινή της νίκη. Οι γηπεδούχοι έκαναν τα εύκολα δύσκολα και παρ’ ολίγον να το πληρώσουν. Συγκεκριμένα ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ ανέβασαν την διαφορά στους 9 πόντους (68-59) στο 30’. Οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν την διαφορά. Ο Πιέτρο Αραντόρι με 25 πόντους ήταν σούπερ για τους νικητές. Από την άλλη ο Φιλ Γκος με 22 πόντους και ο Τζίμι Μπαρόν με 20 πόντους δεν ήταν αρκετοί για τους φιλοξενούμενους που υποχώρησαν στο 11-8.

Στο “νήμα” η Μοντεγκρανάρο

Μία σπουδαία νίκη που της επιτρέπει να ανασάνει βαθμολογικά πέτυχε η Μοντεγκρανάρο η οποία κέρδισε εντός έδρας την Βίρτους Μπολόνια με 86-84 και ανέβηκε στο 6-13. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο “νήμα” με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερο καθαρό μυαλό και να παίρνουν το ροζ φύλλο έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ντανιέλε Τσιντσιαρίνι. Ο Ιταλός άσος τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους ενώ πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους φιλοξενούμενους που υποχώρησαν στο 8-11. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κάσπερ Γουέιρ με 16 πόντους.

Ήττα για Σάκοτα, εύκολα η Σάσσαρι

Στο 10-9 ανέβηκε η Αβελίνο η οποία έριξε στο… καναβάτσο τη Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα με 83-63. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και με “αιχμή του δόρατος” τον Καλογιάν Ιβάνοφ (22 πόντοι, 12 ριμπάουντ) απέφυγαν τα “καρδιοχτύπια”. Από την άλλη ο Σάκοτα τελείωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους (1/4 δίποντα, 4/7 τρίποντα), 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 22 λεπτά. Την ενδέκατη νίκη της πήρε η Σάσσαρι η οποία “λύγισε” εύκολα την Κρεμόνα εντός έδρας με 95-61. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους που είχαν 14/28 (50%) στα τρίποντα ήταν ο Ομάρ Τόμας με 16 πόντους. Στην αντίπερα όχθη ο Σίμε Σπράλια (15 πόντους, 10 ριμπάουντ) διασώθηκε από τους φιλοξενούμενους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:
Καζέρτα – Ρέτζιο Εμίλια 74-68 (15/2)
Αβελίνο – Βαρέζε 83-63
Μπρίντιζι – Βενέτσια 88-78
Σάσσαρι – Κρεμόνα 95-61
Μοντεγκρανάρο – Βίρτους Μπολόνια 86-84
Σιένα – Πέζαρο 80-70
Καντού – Βίρτους Ρόμα 83-80
Πιστόια – Αρμάνι (17/2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…