Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Μπορούμε τη νίκη”

“Μπορούμε τη νίκη”

bartzokas kipello

bartzokas-kipello
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ψυχολογική και αγωνιστική ετοιμότητα εν όψει του ευρωπαϊκούαιωνίου” ντέρμπι όπως τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων” δήλωσε αισιόδοξος για το θετικό αποτέλεσμα, αναφέρθηκε και σε άλλα αγωνιστικά, και μη, ζητήματα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης, απαντώντας σε ερωτήσεις, καθώς και στο τι θα σημαίνει για τη συνέχεια του Top 16 ενδεχόμενη ήττα ή νίκη στην αυριανή αναμέτρηση:

“Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος. Στόχος είναι να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε. Ξέχωρα από κάποια τρικ των προπονητών γνωριζόμαστε καλά. Η πίεση που πολλοί λένε ότι έχει ο Παναθηναϊκός και η αυτοπεποίθηση που έχουμε εμείς πάει περίπατο. Είναι διαφορετικά παιχνίδια και έχει πολύ ενδιαφέρον για να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι δύο ομάδες.

Το σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ είναι ότι έχει δύο ομάδες που παλεύουν για τη πρόκριση στα προημιτελικά στο υψηλό επίπεδο. Εμείς που συμμετέχουμε πρώτα απ όλα θα πρέπει να του δούμε σαν γιορτή. Αλλά και ο κόσμος στο γήπεδο ή στην τηλεόραση να το απολαύσει.

Εμείς είμαστε καλά, προετοιμαζόμαστε πλήρεις και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουμε για μία ακόμα εβδομάδα δύο διαφορετικές ομάδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη με τους Μουν και Πέτγουεϊ. Θα κάνουμε το καλύτερο για να νικήσουμε, αν και πιστεύω πως δεν διακυβεύεται κάτι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα και όλες οι ομάδες μπορεί να κάνουν τις νίκες που θέλουν. Βλέπουμε πως ακόμα και η Λαμποράλ ενισχύθηκε και διεκδικεί όλες τις πιθανότητες που έχει”.

Σχετικά με το τι πρέπει να αλλάξει συγκριτικά με τα άλλα δύο ματς στο ΟΑΚΑ:

“Όλα τα ματς είναι διαφορετικά όπως και οι συνθήκες. Στο πρώτο ματς είχαμε τον Λο εκτός και τον Πέτγουεϊ με πόνους στη μέση. Στο επόμενο ο έλειπαν και οι δύο. Αυτή τη στιγμή είμαστε πλήρης και είναι σημαντικό ψυχολογικά και ουσιαστικά.

Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και στο δεύτερο το βελτιώσαμε. Είχαμε όμως στείρα επιθετική συμπεριφορά, με κακό διάβασμα το ματς και λάθη. Παρόλα αυτά, και τα δύο κρίθηκαν στη λεπτομέρεια παρά τη διαφορά των 10-12 πόντων. Πολλές φορές οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Είναι δύσκολο εγχείρημα να νικήσει τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Δε συμβαίνει συχνά. Εμείς αντιμετωπίζουμε το ματς σαν όλα τα άλλα εκτός έδρας. Θα κάνουμε προπόνηση εδώ σήμερα και αύριο το πρωί στο ΟΑΚΑ. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να νικήσουμε”.

Για το ρόλο της ψυχολογίας:

“Έχουμε χάσει μόνο ένα ματς εκτός στην Ευρωλίγκα και αυτό είναι κάτι που μας κάνει χαρούμενους. Έχουμε νέα ομάδα με μοναδικό έμπειρο από τους νέους τον Μπέγκιτς. Το σύνολο διατηρεί την ομάδα σε υψηλό επίπεδο και είμαστε χαρούμενοι αυτό. Μακάρι να περάσουμε και στου “8” που αυτή τη στιγμή είναι ο στόχος.

Το ΟΑΚΑ είναι ένα ιδιαίτερο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, υπάρχει η ανάγνωση του ότι έχουμε χάσει δύο φορές εκεί και υπάρχει εχθρικό κλίμα για μας, αλλά ξέρουμε τι μας περιμένει. Και σωματικά και τακτικά και αγωνιστικά έχουμε προετοιμαστεί για να πάμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι”.

Για τις διαφορές των διαιτητικών αποφάσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη:

“Ισχύει ότι οι βολές στην Ευρώπη είναι πολύ λιγότερες γιατί οι διαιτητές σφυρίζουν λιγότερο. Οι Έλληνες διαιτητές είναι πολύ καλοί και το πιστεύω. Τώρα αν επηρεάζονται παραπάνω από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και κάποιοι συγκεκριμένοι σφυρίζουν συνέχεια και με συγκεκριμένο τρόπο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους.

Αυτή η προσέγγιση θα κάνει κακό στο μυαλό των παικτών. Εμείς δεν τους λέμε ποτέ πως πηγαίνετε στην επαφή για να πάρετε φάουλ ανάλογα με το ποιος σφυρίζει. Κάνουμε ανάλογα με τον αντίπαλο μας το πλάνο μας και αναλόγως παίζουμε. Θα ήθελα να μείνουμε εκεί και να μην το αναλύσουμε παραπάνω”.

Όσον αφορά το μαρκάρισμα του Γκιστ στον Σπανούλη:

“Έτσι είναι σε γενικές γραμμές η ανάγνωση του αγώνα. Αν τρέξουμε στον αιφνιδιασμό έχουμε μεγαλύτερη τύχη, αλλά έχουμε νικήσει και με άλλους τρόπους. Πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ και να παίξουμε καλή άμυνα, αλλά και να έχουμε καθαρό μυαλό στην επίθεση.

Φυσικά και έχουμε άλλο πλάνο για το μαρκάρισμα του Γκιστ πάνω στον Βασίλη Δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν αλλά και από το πώς θα τον βοηθήσουν οι άλλοι. Αλλά και οι συνθήκες του αγώνα. Δε νομίζω ότι είναι τόσο κομβικό αυτό το ματσάρισμα όσο σχολιάζεται. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στην εξέλιξη ενός ματς, νομίζω ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα δεδομένα”.

Σχετικά με την αγωνιστική βελτίωση του Μπέγκιτς:

“Είμαστε χαρούμενοι για αυτό όπως συμβαίνει με τον Μίρζα όπως και με όλους τους παίκτες. Κομβικό ρόλο για την άνοδο των ψηλών έπαιξε η επάνοδος του Πέτγουεϊ που μας κάνει άλλη ομάδα στο “4”. Παίξαμε για τόσο πολλά ματς μόνο με τον Πρίντεζη, ενώ ακόμα και ο Αγραβάνης που ήταν η άλλη λύση είχε ατυχίες. Ο Στράτος ανταποκρίθηκε επιθετικά σαν πάουερ φόργουορντ, αλλά υστερούσαμε στο ριμπάουντ.

Ο Μπρεντ έχει τεράστια συνεισφορά, όχι μόνο στο να συμπληρώνει τον Πρίντεζη, αλλά να προσφέρει σε απίστευτα πολλούς τομείς. Βρήκε τις αναπνοές του και αυτό μας δίνει σιγουριά στο rotation αλλά και στην αυτοπεποίθηση των συμπαικτών του”.

Για το τι θα κρίνει το αποτέλεσμα του αγώνα:

“Η νίκη δεν μας δίνει τη πρόκριση και πρέπει όλοι να είμαστε φειδωλοί στις κρίσεις μας ακόμα και αν νικήσουμε. Δεν θα έχουμε φτάσει στο στόχο μας. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει αύριο”.

Όσον αφορά τα επερχόμενα τέσσερα ματς και το πόσο καθοριστικά είναι:

“Το μεγαλύτερο λάθος θα είναι να σταθούμε μόνο εκεί. Το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ και δεν θα πρέπει να δούμε σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου. Βλέπουμε μόνο την ομάδα, είμαστε καλά κάνουμε καλή προπόνηση και κοιτάμε μόνο τον Παναθηναϊκό. Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα καθορίσουμε τις απαιτήσεις μας για τη συνέχεια. Ακόμα και πέρυσι αρχίσαμε άσχημα, αλλά στο τέλος κάναμε τις νίκες που έπρεπε και φτάσαμε μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η ρεαλιστική ανάλυση”.

Τέλος, σχετικά με τα ποσταρίσματα ου Ματσιούλις:

“Στο δεύτερο παιχνίδι το περιορίσαμε αρκετά. Ο Παναθηναϊκός επιλέγει να δίνει το σουτ σε κάποιους παίκτες. Το έχουν “βαφτίσει” ότι παίζουν με το μυαλό του αντιπάλου, ο Διαμαντίδης μαρκάρει τον πιο ακίνδυνο παίκτη για να κλείνει προς τη ρακέτα και να βοηθάει με τις φοβερές αμυντικές του ικανότητες. Σε κάποια παιχνίδια βγαίνει σε άλλα όχι. Όπως στη Μάλαγα που του στοίχισε με τα πολλά μακρινά σουτ που δέχθηκε.

Αυτά όμως στα ντέρμπι δεν μετράνε τόσο όσο το πάθος για τη κάθε κατοχή, αλλά και τις λεπτομέρειες που θα φέρεις εις πέρας. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Αν αυτή είναι με το μέρος μας, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…